Επί του παρόντος, είναι άγνωστος ο αριθμός των υπόπτων καθώς κάποια από τα στοιχεία της έρευνας που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας και είναι αποκαλυπτικά, αναφέρονται σε στοιχεία έρευνας που αφορά στο 2012. Υπάρχει και αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι για το 2013 και το 2014.
Οι κατηγορίες είναι βαρείς. Ο κ.Κορέας, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά… «για τη διακρίβωση ιδιαιτέρως σοβαρών αξιόποινων πράξεων και ιδίως της κακουργηματικής απάτης στα πλαίσια δράσης εγκληματικής οργάνωσης και της πράξης της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα σε βαθμό κακουργήματος» αλλά και σε άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμη παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και της έκρηξης.
Εξαιτίας όλων αυτών των σοβαρότατων λόγων ο κ.Κορέας προέβη -με έγγραφη πρότασή του- στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σε αίτημα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να χρησιμοποιηθεί το υλικό στη δικογραφία περί «ανακριτικών πράξεων επί εγκληματικών οργανώσεων».
Το Συμβούλιο συγκροτήθηκε από τους Δικαστές, Αναστάσιο Αναστασίου, Πρόεδρο Πλημμελειοδικών και Γεωργία-Ελένη Παπαγιαννοπούλου και Ιωάννη Μασσαλή, Πλημμελειοδίκες. Η απόφαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ήταν θετική και έτσι η έρευνα που μπορεί να επιφέρει τρομερές εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην υπόθεση εμπλέκονται ως ύποπτοι που θα κληθούν να περάσουν από την πόρτα του Αντιεισαγγελέα ως το τέλος Αυγούστου, άνθρωποι ποδοσφαίρου σε υψηλά κλιμάκια του χώρου του ποδοσφαίρου αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Ξεχωριστή και εκτενή αναφορά -ως πρόσωπο κεντρικού ρόλου- γίνεται για πρόεδρο ΠΑΕ και στενών του συνεργατών που μέσω των ηχογραφημένων συνομιλιών και των στοιχειών της έρευνας… «προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας».
Μεταξύ άλλων που προκύπτουν είναι και η χρησιμοποίηση καρτοτηλεφώνων από τη μεριά των υπόπτων, καρτοτηλεφώνων που ανήκουν σε… αλλοδαπούς. Μάλιστα σε μια περίπτωση τέτοιας συνομιλίας χρησιμοποιείται ακόμη και η κεραία εκπομπής του σήματος του κινητού για να εντοπίσει το πού βρίσκεται ο ένας από τους συνομιλητές. Η κεραία αλλά και έγγραφο της αεροπορικής εταιρείας, εκείνης της περιόδου, τον τοποθετεί σε ελληνικό νησί.
Στην έρευνα μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Αντιεισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, πολλά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την κατάρτιση πινάκων διαιτησίας, από τη σχέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τις κατά τόπους Ποδοσφαιρικές Ενώσεων, σε καιρούς προεκλογικούς εν όψει αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου πρόεδρου, για καταγγελίες για διαιτητές Σούπερ Λίγκας, για τον ρόλο που έχει στην υπόθεση, πρόεδρος ΠΑΕ μαζί με τους σνεργάτες του.
Μεταξύ άλλων αναφέρονται οι καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, (σε δημοσίευμα του 2012) για την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας. Ο Χρήστος Σάββας μάλιστα έχει προβεί σε τέσσερις ένορκες καταθέσεις για να στοιχειοθετήσει -κατά τα λεγόμενά του- τις ενστάσεις του καταγγέλοντας συγκεκριμένους ανθρώπους για τον ρόλο που έπαιξαν στην ιστορία αλλά και τις πιέσεις που -σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο συγκεκριμένος παράγοντας- ασκήθηκαν σε τοπικές ενώσεις για ικανοποιήσεις συγκεκριμένων αιτημάτων και μεταξύ άλλων, οι πίνακες διαιτησίας να παίξουν και ρόλο πιέσης στις κατά τόπους Ε.Π.Σ. Ο Χρήστος Σάββας κατήγγειλε την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης για όλα αυτά. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ότι μετά τις καταθέσεις που έκανε, δέχτηκε πιέσεις για να αναιρέσει τα λεγόμενά του,
Σύμφωνα επίσης με την έρευνα μέχρι τώρα, τα λεγόμενα του Χρήστου Σάββα, επιβεβαιώνει και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Βασίλης Γκαγκάτσης, προσθέτοντας -από την πλευρά του- στις ένορκες καταθέσεις του, νέα στοιχεία για την αξιολόγηση των υπόπτων με την περιγραφή συγκεκριμένων περιστατικών.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι και ο Κύρος Βασσάρας, πρώην διεθνής διαιτητής και τρίτο μέλος της ΚΕΔ (εκείνη την περίοδο), σε ένορκη κατάθεσή του στις 31-1-2013, ισχυρίζεται ότι τα αποτελέσματα των πινάκων διαιτησίας απλά του ανακοινώθηκαν. Επίσης κατέθεσε ότι παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως, τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς, ζήτησε να πραγματοποιηθεί προεργασία και συζήτηση για τους πίνακες διαιτητών, όπως γίνονταν κάθε χρόνο, ουδέποτε εισακούστηκε.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα υπάρχουν προς δύο εκπροσώπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων δόθηκε ή κατατέθηκε σε λογαριασμό συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Επίσης υπάρχει κατάθεση του Αλέξη Κούγια που μιλά, μεταξύ άλλων, για “διαιτητές αδίστακτους, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οργάνωσης και των παραγόντων” ότι “με τον τρόπο αυτό τελείται το αδίκημα της απάτης”. Οτι “υπάρχει συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση” από άτομα που βρίσκονται σε υψηλά κλιμάκια του χώρου του ελληνικού ποδοσφαίρου και για σχέσεις ποδοσφαιρικών ομάδων μεταξύ τους ώστε να έχουν την ευνοϊκή διαχείριση από την οργάνωση σε καίρια θέματα του ποδοσφαίρου.
Ακόμη, υπάρχει στην έρευνα και η ένορκη κατάθεση του προέδρου και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Απόλλων (κατάθεση στις 14/3/2014) με αφορμή τη σχετική -τότε- δήλωσή του με την οποία κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν κατά την άποψή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μάρτυρας κατέθεσε, μεταξύ άλλων ότι… «πεποίθησή του είναι ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας του δεν εξαρτάται από την αγωνιστική της συμπεριφορά αλλά από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν εντολές σε κάποιους από τους διαιτητές” και ότι…«το ποιες ομάδες θα ευνοηθούν αποφασίζεται προς τα μέσα του δεύτερου γύρου όταν και σχηματίζεται το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους. Οτι πρόσφατα παραδείγματα “κακών διαιτησιών” αποτελούν οι αγώνες ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια, 0-1, παιχνίδι για το οποίο υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των Ιωαννίνων για μη καταλογισμό τουλάχιστον δύο πέναλτι υπέρ της ομάδας των Ιωαννίνων, Λεβαδειακού-Παναιτωλικού 1-2, για το οποίο σχετικές είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Παναιτωλικού, κ.Κωστούλα και Πλατανιάς-Αρης, 2-1, όπου κατακυρώθηκε υπέρ του Πλατανιά γκολ που ποτέ δεν σημειώθηκε», σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Απόλλωνα.
Είναι επίσης χαρακτηριστική η ένορκη κατάθεση (στις 29/10/2013) πρώην Ελληνα διεθνή διαιτητή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πριν από την τέλεση ενός συγκεκριμένου αγώνα για το Ελληνικό Πρωτάθλημα, δέχτηκε -στον τόπο της διαμονής του- επίσκεψη από υψηλόβαθμο στέλεχος του χώρου που του είπε ότι πρέπει να προσέξει πολύ το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο διαιτητής του απάντησε, «εγώ θα παίξω όπως πάντα, δεν χρωστάω σε κανένα».
Επίσης, όπως καταγγέλει πάντα ο ίδιος διαιτητής, την ίδια μέρα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της δικής του, τοπικής Ε.Π.Σ. που του είπε ότι για να έρθει εδώ ο συγκεκριμένος παράγοντας, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει να προσέξει πολύ το παιχνίδι.
Κι όταν τελείωσε εκείνο το παιχνίδι και με βάση του αποτέλεσμα και την ήττα συγκεκριμένης ομάδας, από τον διαιτητή ζητήθηκε η έγγραφη παραίτησή του και ότι έπρεπε να ζητήσει και συγνώμη για τη διαιτησία του, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσής του, με έγγραφη ανακοίνωσή του στον Τύπο, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου διαιτητή.
Και μετά από αυτά, λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία της επιχείρησής του ενώ στις 22/2/2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημιές.