Ποδόσφαιρο

Καταγγελία – Ομάδες “επιχορηγήθηκαν” για να ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΣ!

17356_ph1Δυο ομάδες που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣ Ηλείας καταγγέλλουν στο SoccerPlus ότι έγιναν αιτήσεις κατόπιν υποσχέσεων που δόθηκαν για επιχορήγηση από κρατικό οργανισμό σε 19 σωματεία της ίδιας Ένωσης με βασικό κριτήριο στις εκλογές της Ένωσης που διεξήχθησαν στις 27/4/2013 να ψηφιστεί μια παράταξη.

Όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες πολλά είναι τα σωματεία που δεν ενημερώθηκαν για αυτή την επιχορήγηση (η οποία φέρεται να στηρίχτηκε από βουλευτή του νομού), ενώ άλλα σωματεία που έκαναν αίτηση τους δεν πήραν επιχορήγηση.

Το  SoccerPlus ερεύνησε τις καταγγελίες και διαπίστωσε ότι τον Σεπτέμβριο 2013, δηλαδή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής των εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας, 19 σωματεία πήραν επιχορήγηση από τα οποία τα οκτώ είχαν μάλιστα υποψήφιο με την μια εκ των δύο παρατάξεων που διεκδίκησαν τη διοίκηση της ΕΠΣ.

Τι υποστηρίζουν οι δύο καταγγέλλοντες:

Α) Σμέρος Κοσμάς, πρόεδρος Αρη Δήμητρας:

Γιατί πιστεύετε ότι δόθηκε αυτή η επιχορήγηση;

Εμείς ξέρουμε ότι τα λεφτά τα έδινε κρατικός οργανισμός στις ομάδες από βουλευτή από την Ηλεία που διατέλεσε και στέλεχος της κυβέρνησης. Στις ομάδες τηλεφωνούσε για να τις ενημερώσει ο ιδιαίτερός του . Δεν ξέρω γιατί κάποιες ομάδες πήραν λεφτά και κάποιες άλλες όχι. Ωστόσο  μερικές από αυτές τις ομάδες που πήραν είχαν στο ψηφοδέλτιο τους μέλη της αντιπολίτευσης.

Εσείς πήρατε επιχορήγηση;

Εγώ είχα κάνει τα χαρτιά μου, αλλά δεν πήρα ποτέ, μου είπαν ότι το έκανα εκτός προθεσμίας, κάτι που δεν ισχύει όμως. Δεν ξέρω γιατί δεν πήρα τα λεφτά όμως υποθέτω πως δεν πήρα επειδή στήριξα την παράταξη Κουλούρη στις εκλογές .

Πως ενημερωθήκατε για την επιχορήγηση:       

Για την επιχορήγηση ενημερώθηκα τυχαία από ομάδα του νομού, αλλιώς δεν θα το μάθαινα. Υπήρχαν πολλές ομάδες από ίδιο δήμο μάλιστα, που όχι μόνο δεν πήραν χρήματα, αλλά ούτε ενημερώθηκαν.

Β) Καραλάγας Φώτης, πρόεδρος Ατρόμητου Καβασίλων

Γιατί πιστεύετε ότι δόθηκε αυτή η επιχορήγηση;

Πιστεύω ότι ήταν πολιτικό το θέμα, ήταν οι εκλογές της ΕΠΣ και αυτό έπαιξε ρόλο. Εμένα έπεσε στην αντίληψη μου, πως σε κάποιες ομάδες ασκήθηκαν πιέσεις  ενώ συγκεκριμένα άτομα έπαιρναν τηλέφωνο από γραφείο βουλευτή, ώστε να ψηφίσουν τον «δικό τους» υποψήφιο.

Εσείς πήρατε χρήματα;

Εμείς κάναμε την αίτηση αλλά χρήματα δεν πήραμε. Ο λογιστής μας είπε ότι κάναμε την αίτηση εντός του χρονικού πλαισίου αλλά από τον κρατικό οργανισμό μας είπαν ότι ήταν εκπρόθεσμη και για αυτό το λόγο δεν πήραμε χρήματα. Ωστόσο εγώ πιστεύω ότι όποια σωματεία ήταν με την άλλη παράταξη δεν πήραν τα χρήματα.

Πως ενημερωθήκατε;

Δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση από την ΕΠΣ. Εγώ το έμαθα τυχαία από τον πρόεδρο του χωριού, ότι κάποιες ομάδες έπαιρναν χρήματα.

*soccerplus.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected