Super League 1 - Μεταγραφές

Super League – Το “μπαμ” με Ιμπαγάσα, το κρητικό φλερτ Τζόρβα και η…τούμπα Λίλα!

ÖÉËÉÊÏ ÐÑÏÅÔÏÉÌÁÓÉÁÓ ÓÔÇÍ ÁÕÓÔÑÉÁ / ÓÉÌÏÕÑÊ-ÏÓÖÐ / FRIENDLY / SIMURQ-OLYMPIAKOSΟΦΗ – Κρούση σε Τζόρβα!

Μια αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια αναζητά ο ΟΦΗ και μετά τις δυσκολίες με την υπόθεση του Ντάνι Φερνάντες, κάνει στροφή στον Αλέξανδρο Τζόρβα.

Ο έμπειρος γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έχει ξαναφορέσει τα… γάντια των Κρητικών. Ο ΟΦΗ του κατέθεσε επίσημη πρόταση, ελπίζοντας πως στην απόφασή του θα μετρήσει και η παρουσία του Αντώνη Πετρόπουλου στην ομάδα. Η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη, ωστόσο να δεν έρθει πρόταση από το εξωτερικό για τον Τζόρβα, η ομάδα του Ηρακλείου μοιάζει μια καλή επιλογή.

Πανθρακικός – Στροφή 360 μοιρών και παραμονή!

Όλα… «τούμπα» ήρθαν με την υπόθεση Μπεν Σαμπάτ στον Πανθρακικό. Ο 26χρονος μεσοαμυντικός απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει στον σύλλογο της Κομοτηνής παρά το ότι έχασε τις 10 πρώτες μέρες της προετοιμασίας λόγω του ότι δεν είχαν ξεκαθαρίσει τα πράγματα με την οψιόν αγοράς του.

Η διοίκηση των «πρασίνων» κινήθηκε αστραπιαία και μετά και την εγχείρηση του Ρομέου, έδωσε λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί.

Έτσι, τέλος καλό όλα καλά και χαμόγελα από τον Άκη Μάντζιο καθώς ο παίκτης είχε εξαιρετικές εμφανίσεις στον εξάμηνο δανεισμό του.

Παρελθόν ο Τριανταφύλλου

Εκτός από ανανεώσεις και προσθήκες στο ρόστερ του Πανθρακικού, υπάρχουν και παίκτες που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Άκη Μάντζιου για τη σεζόν 2014-15 και ακολουθούν το αντίθετο… δρομολόγιο. Ένας εξ αυτών είναι και ο Κώστας Τριανταφύλλου, καθώς ο 23χρονος άσος έλυσε το συμβόλαιό του με τους Θρακιώτες και βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (12/7) η ΠΑΕ επισημαίνει: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ και του εύχεται καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού συμμετείχε κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 σε 9 παιχνίδια της Super League».

Παναθηναϊκός – Αύριο τα σπουδαία για Καπίνο, δανεικός ο Σίλντεφελντ

c261d013869a4417e9257fa549973aae_L

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Στέφανου Καπίνου στη Μάιντς.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται από το Σάββατο στη Γερμανία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους του συλλόγου. Η Μάιντς προσφέρει στον Καπίνο συμβόλαιο τεσσάρων ετών και απολαβές περίπου 380.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ κυρίως του ξεκαθάρισαν πως θα μοιραστεί τον χρόνο συμμετοχής με τον Λόρις Κάριους. Ο Παναθηναϊκός από αυτό το ντιλ θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 2,25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα του καταβληθούν σε δύο δόσεις.

Την μεταγραφή του Καπίνο στη Μάιντς επιβεβαίωσε το Σάββατο και ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας Κρίστιαν Χάιντελ σε δηλώσεις του μετά το φιλικό με τη Ζυρίχη (4-1). «Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο. Οι υπογραφές ακόμα δεν έχουν πέσει αλλά όλα είναι ξεκάθαρα. Είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε αυτή την κίνηση. Αν όλα πάνε καλά, τη Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Για τους όρους της μεταγραφής και τη συμφωνία τα πάντα έχουν συζητηθεί. Απλά δεν έχουν πέσει οι υπογραφές», ανέφερε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλαμε δυο πολύ καλούς γκολκίπερ. Γι’ αυτό έπρεπε να πάρουμε κάποιον που θα μπορούσε να παίξει απευθείας στην Μπουντεσλίγκα. Είναι έξυπνος άνθρωπος με σπουδαία χαρίσματα. Επαιζε σε ένα μεγάλο κλαμπ και παρά το γεγονός ότι είναι 20 χρόνων έχει μεγάλη πείρα».

Την ίδια ώρα, τη συμφωνία που υπήρχε με τη Ντιναμό Μόσχας ενεργοποίησε ο Παναθηναϊκός και έτσι θα αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Στη Ρωσία βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έτσι ώστε να μπορέσει να πάρει την ελευθέρας του από τη Ντιναμό Μόσχας και να υπογράψει ως ελεύθερος με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά, ο Κροάτης διεθνής, δεν κατάφερε να βρει λύση με την ομάδα στην οποία ανήκει και έτσι, η υπόθεσή του έδειχνε αρκετά προβληματική για τους «πρασίνους». Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» ενεργοποίησε τη συμφωνία που υπήρχε με τη Ντιναμό Μόσχας και έτσι θα αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Ο 29χρονος αμυντικός, τη Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα,  έτσι ώστε να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας την Τρίτη.

Εργοτέλης – Θέλει Τζανακάκη από Ολυμπιακό

Το δεξί άκρο της άμυνας με τον δανεισμό εκ νέου του Μανόλη Τζανακάκη επιθυμούν να καλύψουν στον Εργοτέλη. Ο 22χρονος μπακ δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ στον Ολυμπιακού, αφού δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που ταξίδεψε στην Αυστρία για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας εν όεψι της νέας σεζόν.

Αυτό δίνει την ελπίδα στους Κρητικούς να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν και πάλι ως δανεικό ένα δικό τους παιδί, το οποίο την περσινή σεζόν έπαιξε σε 28 συμμετοχές και 2 ασίστ.

Εάν, πάντως, πάρουν τον Τζανακάκη, δεν θα κινηθούν για άλλον αμυντικό.

Πανιώνιος – Πολύ πιθανή η απόκτηση Ιμπαγάσα!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αριέλ Ιμπαγάσα (φωτ. επάνω) φέρεται να είναι ο Πανιώνιος, σύμφωνα με όσα προκύπτουν – έστω και ανεπίσημα – από τη διοίκηση του συλλόγου.

Υπάρχει, όμως, μία προϋπόθεση που θα κρίνει και τις επόμενες μεταγραφές της ομάδας και αυτή δεν είναι από την εξασφάλιση της πολυπόθητης ενημερότητας.

Οι «κυανέρυθροι» ποντάρουν στην επιθυμία του Αργεντινού μέσου να συνεχίσει το ποδόσφαιρο για έναν ακόμη χρόνο στην Ελλάδα, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν τα χρήματα που έπαιρνε μέχρι πρότινος στον Ολυμπιακό.

Θα χρειαστεί να γίνει μία υπέβαση από πλευράς «κυανέρυθρων» για τον σπουδαίο αυτό παίκτη, με τους Χρήστο Δάρα, Νίκο Ζαμάνη και Κυριάκο Σκούρα να βάζουν καθημερινά λεφτά από την τσέπη τους για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εστω ό,τι μπορεί ο καθένας.

Κέρκυρα – Δικός της και ο Σέτκους

b652ce764161b12228f4ff7ac0fc0a62_L

Η συμφωνία της Κέρκυρας με τον Ερνέστας Σέτκους ήταν δεδομένη, καθώς ο παίκτης μετέβη στο νησί των Φαιάκων και πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Έτσι, για να δοθεί κι επίσημα τέλος στην υπόθεση απέμεναν τα τυπικά ώστε ο 29χρονος πορτιέρο να μεταβεί στα Τρία Πέντε Πηγάδια και να ενσωματωθεί με τη νέα του ομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις λοιπόν δεν άργησαν και το απόγευμα του Σαββάτου (12/7) η ΠΑΕ γνωστοποίησε την υπογραφή μονοετούς συμβολαίου με τον Λιθουανό τερματοφύλακα.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Η ΠΑΕ Κέρκυρα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Λιθουανό τερματοφύλακα, Ernestas Šetkus, τον οποίο και καλωσορίζει στην οικογένεια της ομάδας μας. Η συνεργασία έχει διάρκεια ενός έτους, ενώ ο παίκτης αναχώρησε ήδη για τα Τρία Πέντε Πηγάδια, προκειμένου να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη αποστολή.

Γεννημένος στις 15/5/1985, ο ύψους 1,93 μ. Setkus αγωνίστηκε πέρσι στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα, όπου και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφανίσεις. Επτά φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας από το 2011, ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, για λογαριασμό των Ζαλγκίρις Βίλνιους (2005-’08 και 2010) και Ταουράς (σύνολο 118 αγώνες Πρωταθλήματος), προτού επιχειρήσει την πρώτη του έξοδο από τη χώρα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού Λευκωσίας (Α’ Κύπρου, 41 αγ.). Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε στην Μπότεφ Πλόβντιβ (Α’ Βουλγαρίας, 11 αγ.), απ’ την οποία αποχώρησε στα μέσα της σεζόν, “μετακομίζοντας” στην Γκόμελ της Λευκορωσίας (2 αγ.). Και πέρσι, Νέα Σαλαμίνα…».

Ατρόμητος – Γίνεται…Ρουμάνος ο Σηφάκης!

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Μιχάλη Σηφάκη με την Άστρα Γκιούργκιου. Οι συζητήσεις του μέχρι πρότινος τερματοφύλακα του Ατρόμητου με τους Κυπελλούχους Ρουμανίας είναι σε προχωρημένο στάδιο και μάλιστα δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή μέσα στις επόμενες μέρες.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για τον Έλληνα τερματοφύλακα, προκειμένου να μετακομίσει στη Ρουμανία, είναι να λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για το χρόνο συμμετοχής του.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ανατροπή δεδομένων με Λίλα!

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επόμενα τρία χρόνια θα παραμείνει ο Άντι Λίλα, αν και πριν από μερικές μέρες είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Ηπειρώτες.

Ο Αλβανός άσος είχε συνάντηση το πρωί του Σαββάτου (12/7) με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Χριστοβασίλη και στην συνέχεια έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τους «κυανόλευκους», όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected