Basket

ΗΠΑ – Η προεπιλογή των NBAers για το Μουντομπάσκετ!

aΑνακοινώθηκε η προεπιλογή των ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μάικ Σιζέφσκι επέλεξε 19 παίκτες, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στις προπονήσεις του Λας Βέγκας και από εκεί και θα προκύψουν τα 12 ονόματα των παικτών που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην προεπιλογή δεν βρίσκονται οι Lebron James, Carmelo Anthony και Russell Westbrook, όπως και αναμενόταν, ενώ εκτός έμεινε και ο Lamarcus Aldridge. Οι παίκτες αναμένεται να να μαζευτούν στο Λας Βέγκας στις 28 Ιουλίου και στις 1 Αυγούστου θα ανακοινωθεί η τελική δωδεκάδα.

Τα ονόματα των 19 αθλητών είναι: Bradley Beal (Washington Wizards), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Andre Drummond (Detroit Pistons), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Paul George (Indiana Pacers), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Gordon Hayward (Utah Jazz), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Derrick Rose (Chicago Bulls), and Klay Thompson (Golden State Warriors).

“Αρχικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους 19 παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή και θα πάρουν μέρος στο Λας Βέγκας. Υπάρχει τεράστιο ταλέντο”, είπε ο μάνατζερ της εθνικής, Τζέρι Κολάντζελο και πρόσθεσε:

“Το Λας Βέγκας θα είναι το σημείο από το οποίο θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε είναι μία σημαντική στιγμή. Αυτή η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα των ΗΠΑ που θα κάνει το repeat σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο”.

2014 USA Basketball Men’s National Team Notes:

* Οι 19 παίκτες προέρχονται από 18 ομάδες του ΝΒΑ. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι ο μοναδικός σύλλογος με δύο συμμετοχές (Curry and Thompson).

* Τέσσερις παίκτες ήταν μέλη της ομάδας των ΗΠΑ το 2012 που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Davis, Durant, Harden and Love).

* Τέσσερις παίκτες ήταν μέλη της ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 (Curry, Durant, Love and Rose).

* Δύο παίκτες ήταν μέλη των ομάδων των ΗΠΑ τόσο το 2010, όσο και το 2012 (Durant and Love).

* Και οι 19 παίκτες έχουν τουλάχιστον έναν χρόνο σε κολέγιο πριν κάνουν το βήμα για το ΝΒΑ.

* Δέκα παίκτες ήταν NBA All-Stars το 2014 (Curry, Davis, DeRozan, Durant, George, Griffin, Harden, Irving, Lillard and Love).

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected