Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – “Αν είστε δίκαιοι, ας παίξουμε ένα ματς κι έξω!”

foto1222Τελικά ποια εκ των Λέγκια Βαρσοβίας και Σέλτικ θα παίξει στα πλέι οφ του Champions League και ποια σε αυτά του Europa League; Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε διπλές αναμετρήσεις για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Πολωνούς να επικρατούν με συνολικό σκορ 6-1 αλλά εντούτοις οι Σκωτσέζοι να παίρνουν το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πώς έγινε αυτό; Η Λέγκια χρησιμοποίησε έναν παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα τελευταία λεπτά του αγώνα ρεβάνς στη Σκωτία (προηγούταν ήδη 2-0 και ήταν διαδικαστικό το φινάλε), και εξαιτίας αυτής της γκάφας από πλευράς της η UEFA πήρε την απόφαση να κατακυρώσει το ματς στα χαρτιά με 3-0 υπέρ της Σέλτικ και να την στείλει ένα βήμα πριν τους ομίλους.

Η ιστορία όμως μεταξύ των δύο ομάδων δεν λέει να τελειώσει εδώ, με τον πρόεδρο και εκ των συνιδιοκτητών της Λέγκια να στέλνει ανοιχτή επιστολή στη διοίκηση της Σέλτικ ζητώντας τους να συναινέσουν για να παιχτεί η πρόκριση στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά, σε ένα και μόνο παιχνίδι.

“Ας συναντηθούμε στην Βαρσοβία ή στη Γλασκώβη για να διευθετήσουμε αυτό το θέμα τίμια. Η τιμωρία που μας επέβαλε η UEFA είναι απολύτως άδικη και εναντιώνεται στο πνεύμα του fair play”, αναφέρει σε κάποιο σημείο της (μακροσκελούς) επιστολής του προς τους παράγοντες της Σέλτικ ο Ντάριους Μιοντούσκι.

Ολόκληρη η επιστολή της Λέγκια προς τη Σέλτικ:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected