Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Ποδόσφαιρο

Δημήτρης Χριστοφορίδης : “Εφαρμογή των κανονισμών της ΕΠΟ και μόνο…”

10612890_681243035293411_37096307763586571_nΈνα πολύ σοβαρό και συνάμα ουσιαστικό πρόβλημα προέκυψε φέτος σχετικά με την πρόσφατη έκδοση της προκήρυξης της ΕΠΣ Ημαθίας (δείτε εδώ), που περιλαμβάνει την απαραίτητη κατοχή διπλώματος προπονητών για την Α1 Ερασιτεχνική και τα παιδικά πρωταθλήματα, επιπέδου UEFA B. Με την προϋπόθεση αυτή, η Ένωση εφοδιάζει με Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή και οι ομάδες είναι καθ’ όλα νόμιμες σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της ΕΠΟ (δείτε εδώ τον σχετικό κανονισμό) αλλά και της ΕΠΣ Ημαθίας.

Παρόμοια απόφαση πήρε και στη Γενική του Συνέλευση ο Σύνδεσμος Προπονητών Νομού Ημαθίας (δείτε εδώ) με την οποία καλεί τις ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής να εναρμονιστούν με τις διατάξεις της ΕΠΟ και κατ’ επέκταση της ΕΠΣ Ημαθίας και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις που προβλέπονται.

Γι’ αυτό το λόγο και επειδή το τελευταίο διάστημα με την παρουσία μας στα γήπεδα της Ημαθίας για την προετοιμασία των ομάδων δεχτήκαμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, το Imathia Sports News εξασφάλισε συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προπονητών του νομού, Δημήτρη Χριστοφορίδη ο οποίος μας μιλά για όλους και για όλα. Ας δούμε τα θέματα που ανέπτυξε στον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας, Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

Για το γεγονός πως αρκετές ομάδες μέχρι στιγμής δεν έχουν προπονητή με το αντίστοιχο δίπλωμα που απαιτεί ο κανονισμός της ΕΠΟ : “Πρέπει να τονίσουμε καταρχήν πως ο συγκεκριμένος κανονισμός πηγάζει από τις προκηρύξεις της Ομοσπονδίας. Σε καμία περίπτωση ο Σύνδεσμος Προπονητών δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι τέτοιο, άλλωστε δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Το…μαχαίρι και το καρπούζι το έχει η Ομοσπονδία και κατ’ επέκταση η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος όσον αφορά την κατοχή διπλώματος και πρόσφατα η ΕΠΣ Ημαθίας το συμπεριέλαβε στην προκήρυξη της. Εμείς πήραμε μία απόφαση που ουσιαστικά είναι αυτονόητη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2014 και να μην εφαρμόζουμε τους κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής…”

Για το ποιος θα έχει τον έλεγχο για τα διπλώματα κατά τη διάρκεια των αγώνων και ποιες είναι οι ποινές : “Άμεσος ελεγκτικός μηχανισμός είναι φυσικά η ΕΠΣ Ημαθίας, η οποία δίνει σαφείς οδηγίες στους διαιτητές να ζητούν το Δελτίο Πιστοποίησης πριν την έναρξη των αγώνων. Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι από 400 έως 1500 ευρώ και αυξάνονται ή πολλές φορές διπλασιάζονται όταν οι ομάδες δεν συνετιστούν. Εμείς ως Σύνδεσμος, είμαστε υποχρεωμένοι με την έναρξη των πρωταθλημάτων, να καταγγείλουμε τις περιπτώσεις που υποπέσουν στην αντίληψη μας.

Τι γίνεται σε περίπτωση που μία ομάδα έχει παίκτη – προπονητή ή δεν δηλώσει τεχνικό : “Αυτός σαν όρος σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν ισχύει. Θα πρέπει να διαλέξει με ποια ιδιότητα θα συμμετέχει στις υποχρεώσεις της ομάδας. Σε περίπτωση που επιλέξει να είναι προπονητής, ισχύει το Δελτίο Πιστοποίησης και δεν μπορεί να αγωνιστεί. Αν επιλέξει να αγωνιστεί, τότε το δίπλωμα του προπονητή ουσιαστικά δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να αποβάλλει όποιον δίνει οδηγίες από τον πάγκο και δεν έχει το Δελτίο Πιστοποίησης.”

Τι συνιστά στις ομάδες και ποια είναι η δική του θέση στο ζήτημα αυτό : “Είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί της ΕΠΟ. Δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο εκσυγχρονισμός του ποδοσφαίρου όπως όλοι πιστεύω πως θέλουμε, περικλείει και την εφαρμογή των κανονισμών. Ένας προπονητής που θέλει να λέγεται προπονητής, θα πρέπει να παρακολουθεί τις σχολές και μην ξεχνάμε πως ήδη έχουν λάβει χώρα 5 σεμινάρια στην πόλη μας. Σε συνεργασία με τον κ. Καραμελίδη, καταφέραμε να φέρουμε στη Βέροια τις σχολές UEFA, πάντα με γνώμονα την μεγαλύτερη ευκολία για τους προπονητές της Ημαθίας που δεν είναι αναγκασμένοι με αυτό τον τρόπο να απομακρύνονται και κατ’ επέκταση να έχουν υπέρογκα έξοδα. Είμαστε δίπλα στους προπονητές σε ότι χρειαστούν και μάλιστα προγραμματίστηκε και η 6η κατά σειρά Σχολή Προπονητών, που θα διεξαχθεί τον μήνα Οκτώβριο”.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected