Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Σε λίγη ώρα ξεκινά η Premier League. Δείτε ένα αφιέρωμα για τις ομάδες (photos+vid)

b9911374486c2085c9e30207def4c467_LΥψηλές είναι οι προσδοκίες για τη φετινή Πρέμιερ Λιγκ που ξεκινάει σήμερα. Ποιες ομάδες όμως μπορούν να τις δικαιώσουν;

ΑΡΣΕΝΑΛ

Δεν είναι και λίγο η 4η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο οι φίλοι της Άρσεναλ φέτος ελπίζουν να δουν κάτι καλύτερο από την ομάδα τους. Η κατάκτηση του FA Cup και του Community Shield ήταν αρκετές για να οδηγήσουν στις επιτυχίες τους «κανονιέρηδες»; Θα μπορέσει ο Αλέξις Σάντσες να προσαρμοστεί με το παιχνίδι του Οζίλ και να κάνουν οι δύο τους ένα αχτύπητο δίδυμο; Ή θα εμφανιστούν ξανά τα γνωστά προβλήματα προς το τέλος της σεζόν; Αρκετά τα ερωτήματα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

ΗΡΘΑΝ: Σάντσες (Μπαρτσελόνα), Τσέιμπερς (Σαουθάμπτον), Ντεμπισί (Νιούκαστλ), Οσπίνα (Νις).
ΕΦΥΓΑΝ: Βερμάλεν (Μπαρτσελόνα), Σανιά (Μάντσεστερ Σίτι), Φαμπιάνσκι (Σουόνσι), Μπέντνερ (Βόλφσμπουργκ), Παρκ (Ελεύθερος), Τζένκινσον (Γουέστ Χαμ), Αφομπά (Μίλντον Κέινς Ντονς).

arsenal-captain-mikel-arteta-celebrates-with-the-trophy-during-community-shield 3188342

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Τον… κακό δρόμο έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Άστον Βίλα. Κάτι που γνωρίζουν οι διοικούντες την και προσπάθησαν να την πουλήσουν φέτος χωρίς επιτυχία. Τα τελευταία δύο χρόνια, γλίτωσε στο τέλος τον υποβιβασμό. Η παρουσία των Κριστιάν Μπεντέκε και Αντρέας Βάιμαν αναμένεται καθοριστική και φέτος.

ΗΡΘΑΝ: Σισοκό (Άστον Βίλα), Ρίτσαρντσον (Φούλαμ), Σεντέρος (Φούλαμ), Κόουλ (Γουέστ Χαμ).
ΕΦΥΓΑΝ: Όλμπρινγκτον (Λέστερ), Ντελφουνένσο (Μπλάκπουλ), Σιλά (Καϊσερίσπορ), Λούνα (Βερόνα), Τόνεφ (Σέλτικ).

Villa-1

ΜΠΕΡΝΛΙ

Αν η Μπέρνλι καταφέρει ξανά το θαύμα του 2009-10 όταν και παρέμεινε στην κατηγορία, τότε θα μιλάμε για ακόμα ένα… θαύμα. Έχει δύσκολο ξεκίνημα με Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αν κάνει το απόλυτο στις ήττες, δεν αποκλείεται να την πάρει η κάτω βόλτα.

ΗΡΘΑΝ: Γούτκεβιτς (Μίντλεσμπρο), Κάιτλι (Στόουκ), Σόρντελ (Μπόλτον), Γκιλκς (Μπλάκπουλ), Τέιλορ (Γουέστ Χαμ), Ριντ (Γουέστ Μπρομ).
ΕΦΥΓΑΝ: Μπερντ (Γουέστ Μπρομ), Στάνισλας (Μπόρνμουθ), Έντγκαρ (Μπέρμιγχαμ).

burley

ΤΣΕΛΣΙ

Πριν από τη δραματική κατάρρευση της Λίβερπουλ πέρυσι, η Τσέλσι είχε στα χέρια της τον τίτλο. Φέτος, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Η απόκτηση των Ντιέγκο Κόστα και Σεσκ Φάμπρεγκας ήταν αρκετές για να την κάνουν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Αν εμφανιστούν όπως ξέρουν αυτοί οι δύο, μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα τους στον τίτλο.

ΗΡΘΑΝ: Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φάμπρεγκας (Μπαρτσελόνα), Φιλίπε Λουίς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντρογκμπά (Γαλατάσαραϊ).
ΕΦΥΓΑΝ: Νταβίν Λουίζ (Παρί Σεν Ζερμέν), Λουκάκου (Έβερτον), Μπα (Μπεσίκτας), Κόουλ (Ρόμα), Λάμπαρντ (Νιου Γιορκ Σίτι), Μπερτράν (Σαουθάμπτον), Ατσού (Έβερτον), Ετό, Ιλάριο, Σβάρτσερ (Ελεύθεροι).

Cesc-Fabregas

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Η διαφορά του Τόνι Πούλις με τη διοίκηση στις μεταγραφές, ήταν αρκετή για να φέρει την απόλυση του τελευταίου μία ημέρα πριν από την έναρξη της Πρέμερ Λιγκ! Με αυτές τις συνθήκες η Κρίσταλ Πάλας προσπαθεί να εμφανιστεί έτοιμη για να φτάσει στην παραμονή της. Δύσκολο…

ΗΡΘΑΝ: Κέλι (Λίβερπουλ), Κάμπελ (Κάρντιφ), Χάνγκελαντ (Φούλαμ).
ΕΦΥΓΑΝ: Καμπάνα (Σαμπντόρια), Μόξεϊ (Μπόλτον), Γουίλμπραχαμ (Μπρίστολ Σίτι), Ντικαγκόι (Ελεύθερος), Γκάμπιντον (Ελεύθερος), Ντόμπι (Φλίτγουντ).

crystal

ΕΒΕΡΤΟΝ

Το δυνατό όπλο της Έβερτον φέτος, είναι η αισιοδοξία του προπονητή της, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Την τελευταία σεζόν, έπαιξε απολαυστικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, για να τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Κράτησε τον βασικό κορμό της και εκτός της Πρέμιερ Λιγκ θα έχει και τη πρόκληση του Europa League.

ΗΡΘΑΝ: Λουκάκου (Τσέλσι), Μπέσιτς (Φερεντσβάρος), Μπάρι (Μάντσεστερ Σίτι), Ατσού (Τσέλσι)
ΕΦΥΓΑΝ: Γκεγιέ (Μίλγουολ), Βέλιος (Λιρς).

everyon

ΧΑΛ

Από τους προπονητές που δουλεύουν πολύ σκληρά, είναι ο Στιβ Μπρους και είδε την προσπάθειά του με τη Χαλ πέρυσι, να του φέρνει και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η συμμετοχή στο Europa League της στερεί τη δυνατότητα να πετύχει κάτι ανάλογο φέτος, ωστόσο για ακόμα μία σεζόν θα δείξει ένα σταθερό πρόσπωο και μία σοβαρή ομάδα.

ΗΡΘΑΝ: Σνόντγκρας (Νόριτς), Λίβερμορ (Τότεναμ), Ρόμπερτσον (Νταντί Γιουνάιτεντ), Μαγκουάιρ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Ινς (Μπλάκπουλ).
ΕΦΥΓΑΝ: Λονγκ (Σαουθάμπτον), Φράιατ (Νότιγχαμ), Φαγιέ, Κόρεν (Ελεύθεροι).

Steve-Bruce

ΛΕΣΤΕΡ

Αρκετά ισχυρή φάνηκε η Λέστερ πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ. Η Πρέμιερ Λιγκ όμως, είναι μια διαφορετική ιστορία. Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να φανεί ανταγωνιστική και οι προβλέψεις δεν είναι με το μέρος της.

ΗΡΘΑΝ: Ουλόα (Μπράιτον), Άπσον (Μπράιτον), Όλμπρινγκτον (Άστον Βίλα).
ΕΦΥΓΑΝ: Ντάιερ (Γουότορντ), Ντανς (Μπόλτον), Γουάιτμπρεντ (Ντέρμπι), Σεντ Λέτζερ (Ελεύθερος), Γκάλαγχερ (Πρέστον).

leicester

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ομάδα της σεζόν ήταν πέρυσι η Λίβερπουλ και φαντάζει πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι ανάλογο και φέτος. Το βάρος της δόξας λύγισε την ομάδα πέρυσι τον Μάιο και φέτος θα πρέπει να ξεπεράσει και την αποχώρηση του Λουίς Σουάρεζ. Ταυτόχρονα, έρχεται και το Champions League φέτος, οπότε είναι αρκετές οι προκλήσεις για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

ΗΡΘΑΝ: Λαλάνα (Σαουθάμπτον), Λόβρεν (Σαουθάμπτον), Μάρκοβιτς (Μπενφίκα), Μορένο (Σεβίλλη), Οριζί (Λιλ), Καν (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Λάμπερτ (Σαουθάμπτον), Μανκίγιο (Ατλέτικο Μαδρίτης).
ΕΦΥΓΑΝ: Σουάρεζ (Μπαρτσελόνα), Ρέινα (Μπάγερν Μονάχου), Κέλι (Κρίσταλ Πάλας), Άσπας (Σεβίλλη), Βίντσομ (Γουέστ Μπρομ), Οριζί (Λιλ)

liverpool

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ως η καλύτερη ομάδα της χώρας χαρακτηρίζεται η Μάντσεστερ Σίτι. Η κατάκτηση των δύο τελευταίων τίτλων της όμως, ήρθε με αρκετά δραματικό τρόπο. Όταν οι Κομπανί, Τουρέ, Σίλβα και Αγκουέρο είναι σε φόρμα, τότε η ομάδα μοιάζει ανίκητη. Αν δεν υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί, μπορεί να φτάσει στην κορυφή.

ΗΡΘΑΝ: Μανγκαλά (Πόρτο), Φερνάντο (Πόρτο), Καμπαγιέρο (Μάλαγα), Ζουκουλίνι (Ρασίνγκ), Σανιά (Άρσεναλ), Λάμπαρντ (Νιου Γιόρκ Σίτι).
ΕΦΥΓΑΝ: Ρόντγουελ (Σάντερλαντ), Λέσκοτ (Γουέστ Μπρομ), Παντιλιμόν (Σάντερλαντ), Μπάρι (Έβερτον).

City-1

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από τη στιγμή που τερμάτισαν στην 7η θέση την περυσινή σεζόν και έμειναν εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, κάνουν μία νέα αρχή με την πρόσληψη του Λουίς φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός τεχνικός, έχει δείξει ήδη από τα φιλικά πως θα παρουσιάσει μία καλύτερη Γιουνάιτεντ στο κοινό της που πέρασε αρκετά πέρυσι με την κάκιστη παρουσία του συλλόγου. Τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Ολλανδία ανακοινώθηκε από τους «κόκκινους διάβολους» και ταξίδεψε άμεσα στις ΗΠΑ για να οδηγήσει την ομάδα στο τουρνουά που λάμβανε μέρος. Στόχος του, όπως είπε ο ίδιος, είναι η κατάκτηση του τίτλου και η ομάδα του να γίνει κορυφαία ξανά.

ΗΡΘΑΝ: Σο (Σαουθάμπτον), Ερέρα (Αθλέτικ Μπιλμπάο).
ΕΦΥΓΑΝ: Μπούτνερ (Ντιναμό Μόσχας), Εβρά (Γιουβέντους), Μπέμπε (Μπενφίκα), Φέρντιναντ (ΚΠΡ), Βίντιτς (Ίντερ), Μακέντα (Κάρντιφ), Γκιγκς (Αποσύρθηκε), Ενρίκεζ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

gaal mabn

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Από τις ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, η Νιούκαστλ είναι αυτή με τα περισσότερα… όπλα. Μετά την περυσινή 10η θέση, όλοι θέλουν να δείξει βελτιωμένο πρόσωπο. Η καλή της μεταγραφή, ήταν αυτή του Καμπελά από τη Μονπελιέ. Η ατμόσφαιρα όμως, προς τον Άλαν Πάρντιου δεν είναι η καλύτερη και αυτό ίσως είναι το αρνητικό για τις «καρακάξες».

ΗΡΘΑΝ: Καμπελά (Μονπελιέ), Λασκέγιες, Ντάρλοου (Νότιγχαμ), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Ριβιέρ (Μονακό), Γιάνμαατ (Φέγενορντ), Πέρεζ (Τενερίφη), Κόλμπακ (Σάντερλαντ), Φερέιρα (Σαχτάρ Ντόνετσκ).
ΕΦΥΓΑΝ: Ντεμπισί (Άρσεναλ), Σόλα Αμεόμπι (Γκαζιάντεπσπορ), Γκόσλινγκ (Μπόρνμουθ), Μαρβό (Γκινγκάμπ), Λασκέλς, Ντάρλοου (Νότιγχαμ).

newsatle

ΚΠΡ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η ΚΠΡ είχε ως στόχο, να μάθει τον τρόπο να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά τον άμεσο υποβιβασμό της πριν από δύο σεζόν, θέλει φέτος να δείξει καλύτερο πρόσωπο. Η διοίκηση, έδειξε εμπιστοσύνη στον Χάρι Ρέντναπ, ωστόσο αν και φέτος δεν τα καταφέρει, το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει.

ΗΡΘΑΝ: Κάουλκερ (Κάρντιφ), Μουτς (Κάρντιφ), Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ίσλα (Γιουβέντους).
ΕΦΥΓΑΝ: Γκρανέρο (Σοσιεδάδ), Μπεναγιούν (Μακάμπι Χάιφα), Χιούζ (Μπράιτον), Τζόνσον, Μπιά, Γιανγκ (Ελεύθεροι).

wpr

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Ούτε… παίκτης πρώτης γραμμής δεν έμεινε στη Σαουθάμπτον. Όλα τα αστέρια της περυσινής σεζόν αποχώρησαν με μοναδικό θετικό σημείο, να είναι η πρόσληψη του Ρόναλντ Κούμαν για τον πάγκο της, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός, έχει μεγάλη εμπειρία και από μόνη της, μπορεί να βοηθήσει το σύλλογο.

ΗΡΘΑΝ: Λονγκ (Χαλ), Τάντιτς (Τβέντε), Φόρστερ (Σέλτικ), Πελέ (Φέγενορντ), Γκαρντός (Στεάουα Βουκουρεστίου), Μπερτράν (Τσέλσι), Ταϊντέρ (Ίντερ).
ΕΦΥΓΑΝ: Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λαλάνα (Λίβερπουλ), Λόβρεν (Λίβερπουλ), Τσέιμπερς (Άρσεναλ), Λάμπερτ (Λίβερπουλ), Σαρπ (Λιντς), Οσβάλντο (Ίντερ).

southa

ΣΤΟΟΥΚ

Από τη στιγμή που η Στόουκ ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, έπαιζε καθαρά αμυντικό ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του Τόνι Πούλις. Πέρυσι, ο Μαρκ Χιούζ, άλλαξε τη φιλοσοφία της ομάδας, που παρουσιάστηκε περισσότερο επιθετική και άρεσε στο κοινό της. Φέτος, θέλει κάτι ανάλογο. Θέαμα και ουσία δηλαδή, που είναι η παραμονή στην κατηγορία χωρίς προβλήματα.

ΗΡΘΑΝ: Μπόγιαν (Μπαρτσελόνα), Σίντγουελ (Φούλαμ), Ντιούφ (Αννόβερο), Μπάρντσλεϊ (Σάντερλαντ), Τεσέιρα (Ντούκλα Μπιστρίτσα).
ΕΦΥΓΑΝ: Κάιτλι (Μπέρνλι), Εθέρινγκτον (Ελεύθερος), Νες (Κρου).

stoke

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Κάνοντας εξαιρετικό τελείωμα πέρυσι με τέσσερις νίκες στα τελευταία της πέντε, η Σάντεραντ παρέμεινε στην κατηγορία. Φέτος, όλα μοιάζουν καλύτερα για τις «μαυρόγατες». Δεν είναι καν στις ομάδες που θεωρητικά θα παλέψουν μέχρι τέλος και το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

ΗΡΘΑΝ: Ρόντγουελ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπάκλεϊ (Μπράιτον), Φαν Άανχολτ (Τσέλσι), Παντιλιμόν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζόουνς (Γουέστ Μπρομ), Γκόμεζ (Γουίγκαν), Βερζίνι (Εστουδιάντες).
ΕΦΥΓΑΝ: Σκόκο (Νιούελς Ολντ Μπόις), Κόλμπακ (Νιούκαστλ), Μπάρντσλεϊ (Στόουκ), Γκάρντνερ (Γουέστ Μπρομ), Γουέστγουντ (Σέφιλντ Γουέν.), Κουεγιάρ, Ντοσένα (Ελεύθεροι), Βόαν (Νότιγχαμ), Μπα (Μπαστιά).

sunderland-swansea-4

ΣΟΥΟΝΣΙ

Ο Γκάρι Μονκ απέδειξε πέρυσι, πως είναι αρκετά ικανός για να φέρει εις πέρας τους στόχους της Σουόνσι. Η διοίκηση του συλλόγου το γνωρίζει αυτό, και παρά την παραχώρηση του Μίτσου, φρόντισε να φέρει ποδοσφαιριστές με εμπειρία που θα βοηθήσουν τον τεχνικό, να διατηρήσει υψηλό το επίπεδο της ομάδας.

ΗΡΘΑΝ: Σίγκουρντσον (Τότεναμ), Έμνες (Σουόνσι), Μοντέρο (Μορέλια), Γκομίς (Λιόν), Φαμπιάνσκι (Άρσεναλ).
ΕΦΥΓΑΝ: Ντέιβις (Τότεναμ), Βορμ (Τότεναμ), Ποθουέλο (Ράγιο Βαγιεκάνο), Μίτσου (Νάπολι), Λίτα (Μπάρντσλεϊ), Φλόρες (Λεκβίγια), Νγκογκ (Ελεύθερος).

swansea

ΤΟΤΕΝΑΜ

Μία από τα… ίδια η Τότεναμ με νέο ξεκίνημα και νέο προπονητή. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ταιριάζει περισσότερο συγκριτικά με τον Αντρέ Βίλας Μπόας, καθώς έχει εξαιρετικό δείγμα γραφής από την περυσινή του δουλειά. Από τους «πετεινούς» λείπει το μεγάλο αστέρι που θα πάρει πάνω του την ομάδα και όλοι ελπίζουν στους Κριστιάν Έρικσεν και Έρικ Λαμέλα.

ΗΡΘΑΝ: Ντέιβις (Σουόνσι), Βορμ (Σουόνσι), Ντάιερ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Γέντλιν (Σιάτλ).
ΕΦΥΓΑΝ: Σίγκουρντσον (Σουόνσι), Λίβερμορ (Χαλ), Φάλκε (Τζένοα), Γκόμες (Γουότφορντ), Γέντλιν (Σιάτλ).

tott

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Πολύ κοντά στον υποβιβασμό έφτασε πέρυσι η Γουέστ Μπρομ, ωστόσο έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο στο τέλος και γλίτωσε. Η απόκτηση των Λέσκοτ, Μπερντ και Γκάρντνερ, μπορεί να δώσει σταθερότητα και εμπειρία στην άμυνά της, γραμμή όπου υπέφερε την περυσινή σεζόν.

ΗΡΘΑΝ: Ιντέγιε (Ντιναμό Μόσχας), Ποκονιόλι (Αννόβερο), Γκαμπόα (Ρόζενμποργκ), Λέσκοτ (Μάντσεστερ Σίτι), Γκάρντνερ (Σάντερλαντ), Μπερντ (Μπέρνλι), Βίντσομ (Λίβερπουλ).
ΕΦΥΓΑΝ: Θορν (Ντέρμπι), Ρίτζγουελ (Πόρτλαντ), Τζόουνς (Σάντερλαντ), Ριντ (Μπέρνλι), Ανελκά, Γκέρα, Λουγκάνο (Ελεύθεροι).

west brom

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Ακόμα μία σεζόν, ξεκινάει με προβλήματα στη Γουέστ Χαμ. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Σαμ Άλαρνταϊς είναι ήδη υπαρκτή από πέρυσι και το κλίμα μοιάζει ηλεκτρισμένο. Οι Άντι Κάρολ και Ρέιβελ Μόρισον θα ηγηθούν της προσπάθειας, με τον πρώτο όμως, να είναι εκτός μέχρι το Νοέμβρη, όταν και πολύ εύκολα η ομάδα του Λονδίνου θα μπορεί να βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση.

ΗΡΘΑΝ: Βαλέντσια (Πατσούκα), Κουγιατέ (Άντερλεχτ), Ζάρατε (Βελέζε Σάρσφιλντ), Κρέσγουελ (Ίπσουϊτς), Πογιέτ (Τσάρλτον), Σακό (Μετζ), Τζένκινσον (Άρσεναλ).
ΕΦΥΓΑΝ: Κόουλ (Άστον Βίλα), Τέιλορ (Μπέρνλι), Χέντερσον (Τσάρλτον), Κόλισον, ΜακΚάρτνεϊ, Ντιαρά (Ελεύθεροι).

carroll

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected