Super League 1

Πανθρακικός – Ηττήθηκε στην Κέρκυρα αλλά θα καταθέσει ένσταση!

d86a6c05e2460a506e6a1fbb1ccd109e_L (1)Δεν ξεκίνησε καλά με το δεξί ο Πανθρακικός το πρωτάθλημα, καθώς έχασε 2-1 από την Κέρκυρα, ωστόσο μπορεί να πάρει τη νίκη στα χαρτιά!

Κι αυτό γιατί η Κέρκυρα είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότηση στη Super League από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Την άποψη αυτή υποστήριξε με δηλώσεις του στο ThrakiSportS ο καθηγητής της Νομικής και Οικονομικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πρώην πρόεδρος του ΔΟΣΑ Κομοτηνής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος είχε διατελέσει και μέλος της ΕΕΑ.

«Εφόσον δεν έχει πάρει την απαραίτητη πράσινη κάρτα από την ΕΕΑ, όπως την ονομάζαμε εμείς, προφανέστατα και η συμμετοχή της Κέρκυρας και όποιας ομάδας δεν την έχει πάρει είναι παράνομη. Κανονικά δεν έπρεπε καν να συμμετέχει. Από την στιγμή ωστόσο που συμμετέχει, ο Πανθρακικός έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει ένσταση και να διεκδικήσει τη νίκη στα χαρτιά. Φαντάζομαι οι δικηγόροι του θα αναζητήσουν τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αν θέλουν να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου διευκρίνισε ότι σε σχέση με την εποχή που ο ίδιος ήταν μέλος της ΕΕΑ, ενδέχεται να έχει αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και ενδεχομένως να μπορεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας να επιτραπεί η συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα υπό κάποια αίρεση, ακόμα και αν δεν έχουν ικανοποιήσει της προϋποθέσεις για την αδειοδότησή τους. «Μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει άδεια, πράσινη κάρτα, και να παίζει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, εκτός και αν της έχει παρασχεθεί η διευκόλυνση να παίξει υπό την αίρεση ότι θα πληρώσει το ποσό που απαιτείται σε κάποιες δόσεις, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα χάσει αναδρομικά όλα τα παιχνίδια. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την εξέλιξη της νομοθεσίας, αλλά στη δική μου εποχή, όταν ήμουν εγώ μέλος της ΕΕΑ, συμμετοχή ομάδας χωρίς πιστοποιητικό δεν επιτρεπόταν και θυμάμαι ότι είχαμε τότε κάποια σοβαρά προβλήματα με την ομάδα του Άρη που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, οι νομικοί του Πανθρακικού φαντάζομαι θα διερευνήσουν το θέμα»

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected