Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκάρει ο Ιρακινός που έκανε τον νεκρό και γλύτωσε από την εκτέλεση… (photos+vid)

Σοκάρει η ιστορία ενός Σιίτη Ιρακινού στρατιώτη που κατάφερε να γλιτώσει από το μακελειό των τζιχαντιστών τον περασμένο Ιούνιο στο Τικρίτ.

Τότε, καταγράφηκε μία από τις φονικότερες επιθέσεις των τελευταίων ετών, όταν εκτελέστηκαν μαζικά 1.700 στρατιώτες από τις δυνάμεις του ISIS.

Ο 23χρονος Ali Hussein Kadhim μίλησε τώρα στους Times και κατέθεσε την προσωπική, συγκλονιστική του μαρτυρία περιγράφοντας πώς κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο την ώρα που συνεχίζονται οι αποκεφαλισμοί ομήρων.

 

Ο στρατιώτης συνελήφθη μαζί με εκατοντάδες άλλους Ιρακινούς τον Ιούνιο από τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους. Όπως αναφέρει, μετά τη σύλληψη οι αντάρτες τους μιλούσαν σε φιλικό τόνο λέγοντας τους πως αν συνεργαστούν δεν θα τους βλάψουν.

Οι όμηροι οδηγήθηκαν σε ανάκτορο στην περιοχή του Τικρίτ, εκεί όπου κάποτε ζούσε και μεσουρανούσε ο Σαντάμ Χουσεϊν και εκεί άρχισε το φρικιαστικό μακελειό.

Όσοι ήταν Σιίτες εκτελέστηκαν αμέσως.

Οι άντρες οδηγήθηκαν σε σημείο όπου αρκετοί βιντεοσκοπούσαν την εκτέλεση και τους έβαλαν στη σειρά. Ο 23χρονος ήταν ο τέταρτος στη σειρά που τοποθετήθηκε. Μετά την εκτέλεση του πρώτου της σειράς, το πρόσωπο του Kadhim γέμισε αίματα. Όπως λέει, κάπως έτσι σώθηκε μιας και πέφτοντας στο έδαφος προσποιήθηκε τον νεκρό.

“Εβλεπα την κόρη μου μπροστά στα μάτια μου να φωνάζει: Μπαμπά!”, λέει ο τυχερός νεαρός περιγράφοντας την εμπειρία του στους New York Times.

“Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρός” όταν αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά ξυστά από το κεφάλι του. Έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος και παρέμεινε με το κεφάλι στο χώμα.

Στη συνέχεια, ένας εκτελεστής άρχισε να περπατά γύρω και πάνω από τα πτώματα δίνοντας τη χαριστική βολή σε όποιον ανέπνεε.

“Τους βαριά τραυματισμένους τους άφηναν να υποφέρουν μέχρι να πεθάνουν”, συμπληρώνει.

“Περίμενα τέσσερις ώρες μέχρι να νυχτώσει και να υπάρχει απόλυτη ησυχία. Λίγο παρακάτω ήταν ο ποταμός Τίγρης. Εφτασα μέχρι εκεί όπου συνάντησα έναν τραυματισμένο άντρα τον Abbas. Είχε καταφέρει κι εκείνος να ξεφύγει” λέει ο Kadhim.

Οι δυο τους παρέμειναν στο ποτάμι για τρεις μέρες και τρέφονταν με φυτά.

“Αποφάσισα να προσπαθήσω να δραπετεύσω, να ζητήσω βοήθεια. Ο Abbas μου ζήτησε να επιστρέψω για να τον πάρω. Αν όχι τουλάχιστον να διηγηθώ την ιστορία μας. Πες τα σε όλους, να μάθουν τι γίνεται εδώ, μου είπε”, λέει ο Σιίτης άντρας συμπληρώνοντας ότι ο σύντροφος του στον ποταμό δεν κατάφερε να επιβιώσει μιας και ήταν βαριά τραυματισμένος.

Μετά από τρεις εβδομάδες κατάφερε να επιστρέψει στην οικογένειά του και τώρα βρίσκεται σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στο Ιράκ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected