BET

Betarades.gr – Ημέρα Εθνικών Ομάδων, με το «δεξί» ο Ρανιέρι

ellada_roumania_2Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας. Αυτή του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει τη Ρουμανία στην πρεμιέρα της για την προκριματική φάση του EURO 2016, ενώ εκείνη του μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη κόντρα στη Σερβία με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Mundobasket 2014. Από εκεί και πέρα, θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά τόσο η Β’ Ισπανίας, όσο και η Β’ Ιταλίας, στις οποίες υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση, αλλά και κάποια ακόμη παιχνίδια από τα προκριματικά του EURO και του Mundobasket, εκτός από αυτά των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της χώρας μας.

Πρεμιέρα με νίκη για την Ελλάδα

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τον αγώνα της Ελλάδας με τη Ρουμανία, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.06. Η «γαλανόλευκη» είναι αήττητη σε αγώνα για τα προκριματικά Euro τα τελευταία 7 χρόνια! Ηττήθηκε τελευταία φορά εντός έδρας απ’ την Τουρκία (0-1) το 2007, ωστόσο έκτοτε μετράει ρεκόρ 14-4-0! Επιπλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προέρχεται από 8/9 εντός έδρας νίκες στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro. Στις 7 εξ’ αυτών σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ. Η Ελλάδα ξεκινά τα προκριματικά του Euro αντιμετωπίζοντας εντός έδρας τον κύριο αντίπαλο για την πρωτιά του ομίλου, τη Ρουμανία. Ενδεχόμενη νίκη θα φέρει τη χώρα μας απ’ την αρχή σε θέση ισχύος, κάτι που σίγουρα θα ήθελε ο Ρανιέρι που κάμει το ντεμπούτο του στον πάγκο.

Η Ρουμανία, από την άλλη, είναι η ίδια ομάδα που αντιμετώπισε η Ελλάδα στα μπαράζ για το Μουντιάλ, με την τετράδα Κιπτσίου, Στάνκου, Μαξίμ και Μάρικα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Το πρόβλημα των Βαλκάνιων είναι στον αμυντικό τομέα, ειδικά στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Μήτρογλου έκανε… πάρτι στα μπαράζ με τρία γκολ σε δύο ματς. Εκτός του λογικού αγωνιστικού κινήτρου, οι Ρουμάνοι μπαίνουν στα προκριματικά με μια ακόμη σκέψη στο μυαλό τους. Στην συνάντηση που έγινε μεταξύ των αρχηγών της ομάδας και των υπεύθυνων της ομοσπονδίας, αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που κατακτηθεί η 1η θέση στον όμιλο κάθε παίκτης θα πάρει περίπου 200.000 ευρώ! Στο.. δια ταύτα, πιστεύουμε ότι η Εθνική μας μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αποψινού ματς και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Over στο «Parken»

Παραμένουμε στην προκριματική φάση του EURO 2016 και στον αγώνα Δανία – Αρμενία, στον οποίο θα πάμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00. Υπέρ των Δανών η παράδοση με την Αρμενία, μετρούν 3 νίκες έναντι μιας των αντιπάλων τους. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα πρόσφατα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, σημειώνοντας αμφότερες εκτός έδρας νίκες. Πιο εντυπωσιακή αυτή της Αρμενίας, που πέρασε με 4-0 απ’ την έδρα της Δανίας τον Ιούνιο του 2013! Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι από 6/7 εντός έδρας Over 2,5 προέρχεται η Δανία σε φιλικό και επίσημο επίπεδο, ενώ ανάλογες είναι και οι επιδόσεις των Αρμένιων, με το Over 2.5 σε συνδυασμό με το γκολ / γκολ να έχει επιβεβαιωθεί στα 5/7 τελευταία ματς τους σε φιλικό και επίσημο επίπεδο.

Σαραγόσα με κάλυψη

Επόμενη στάση στην Ισπανία και τον αγώνα Μπαρτσελόνα Β – Σαραγόσα, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 2.20(το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με… μισή ομάδα θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα Β στο σημερινό ματς, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ θα απουσιάζουν εννιά από τα βασικά στελέχη για διαφορετικούς λόγους. Ο Εουσέμπιο Σακριστάν συμπεριέλαβε στην αποστολή, λόγω του πλήθους απουσιών, τους Κιντίγια και Μόχα από την ομάδα Νέων. Η Σαραγόσα, από την πλευρά της, έχει συλλέξει δύο βαθμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στην εκτός έδρας πρεμιέρα με την Ουέλβα και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Οσασούνα (εντός έδρας) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν σήμερα το διπλό, προκειμένου να αποκομίσουν και ψυχολογικά οφέλη.

Προβάδισμα η Τραπάνι

Συνεχίζουμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.85 στον αγώνα Τραπάνι – Βιτσέντζα για τη Β’ Ιταλίας. Ισόπαλη χωρίς γκολ αναδείχθηκε η Τραπάνι στην έδρα της Πεσκάρα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας. Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μποσάλια δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Την πρώτη αναμέτρησή της για το φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας δίνει σήμερα η Βιτσέντζα, καθώς την προηγούμενη βδομάδα είχε αναβληθεί αυτή κόντρα στη Λατίνα. Την περασμένη σεζόν η Βιτσέντζα κέρδισε την άνοδό της στην κατηγορία από τη Λίγκα Προ και θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν σήμερα τον πρώτο λόγο απέναντι στους «νεοφώτιστους».

«Ρολόι» η επίθεση της Ελλάδας

ellada_serbia_2

Περνάμε στο Mundobasket με την πρώτη μας επιλογή να είναι το Over 74.5 πόντοι στο «Σύνολο Πόντων Ελλάδας» σε απόδοση 1.75 στην αναμέτρηση της «γαλανόλευκης» με τη Σερβία. Η Ελλάδα ήταν εξαιρετική στην πρώτη φάση με την πρωτιά και το 5-0 ρεκόρ. Όμως πάντα σε μια διοργάνωση μπάσκετ υπάρχει ο κίνδυνος του νοκ-άουτ γιατί μια κακή αγωνιστική βραδιά γκρεμίζει ό,τι χτίστηκε νωρίτερα. Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες ενός ιδιαίτερου αγώνα όπως είναι πάντα με τη Σερβία και να προχωρήσει στην οκτάδα όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βραζιλίας ή Αργεντινής. Φυσικά το παιχνίδι της Ελλάδας δεν πρέπει να εμπνέει κίνδυνο γιατί όλα λειτουργούν ρολόι και η ομάδα αν και νεανική δείχνει χαρακτήρα και στις δύσκολες στιγμές. Οι Σέρβοι ασταθείς αλλά πάντα ταλαντούχοι μπορούν να κάνουν μεγάλη εμφάνιση και να προχωρήσουν αν και δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα.

Αντί να επιλέξουμε το -4.5 της Ελλάδας, δηλαδή μια σχετικά καλή διαφορά, επιλέξουμε το Over 74.5 πόντων της Εθνικής μας. Η Σερβία παρουσίασε πολύ κακή άμυνα στον πρώτο γύρο με παθητικό 76 σχεδόν πόντους ανά παιχνίδι. Η Ελλάδα τέλειωσε τον όμιλο 83 πόντους ανά παιχνίδι και φυσικά μπορεί να κάνει ένα παρόμοιο νούμερο απέναντι στην αστεία άμυνα των Σέρβων. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει από την άμυνα όπου θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Ο μόνος που ίσως έχει πρόβλημα θα είναι ο Μπουρούσης που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικούς ψηλούς. Κατά τα άλλα με στοιχειώδες καλό μακρινό σουτ οι 75 πόντοι είναι πολύ φυσιολογική επίδοση για την Ελλάδα. Επιλογή λοιπόν το Over 74.5 πόντοι της Ελλάδας.

Δύο ακόμη προτάσεις που προκύπτουν από τα ματς του Mundobasket, είναι η Αργεντινή με χάντικαπ +6.5 πόντους στο Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι απέναντι στη Βραζιλία σε απόδοση 1.90 και το χάντικαπ ημιχρόνου των +4.5 πόντων της Νέας Ζηλανδίαςκόντρα στη Λιθουανία σε απόδοση 1.93.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected