Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Η γνωριμία με τις ομάδες του 2ου ομίλου : ΠΥΡΑΣΟΣ

pyrasos_logo

 

Την πιο χρυσή σελίδα στην 60χρονη ιστορία του Πύρασου έγραψε πέρσι η “κυανόλευκη” ομάδα, με την άνοδο στη Γ Εθνική! Μέσω της διαδικασίας των μπαράζ και μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις (4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 0 ήττες) κατέκτησε την πρώτη θέση και φέτος θα αγωνιστεί στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο σύλλογος με έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Νέας Αγχιάλου (χωρητικότητα 500 θεατές) και με την εντυπωσιακά οργανωμένη ιστοσελίδα (www.pyrasos.com), αποτελεί το καμάρι της περιοχής και μάλιστα η διοίκηση της ομάδας αποδεικνύει έμπρακτα πως εμπιστεύεται το τοπικό στοιχείο τόσο στο τεχνικό τιμ όσο και στο ρόστερ της ομάδας. Μία φιλοσοφία που μπορεί να αποτελεί ρίσκο ειδικά για μεγάλες κατηγορίες, ωστόσο τα αποτελέσματα δικαιώνουν τους ιθύνοντες που συνεχίζουν και φέτος την ίδια πολιτική.

Χωρίς τίτλο

Νίκος Χατζηκυριακίδης

Προπονητής της ομάδας είναι ο Νίκος Χατζηκυριακίδης, ο οποίος βρίσκεται για τέταρτη χρονιά στον πάγκο του Πύρασου και έχει συνδέσει το όνομα του τόσο με την άνοδο στη Γ Εθνική όσο και με την κατάκτηση του νταμπλ στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, τις δύο τελευταίες σεζόν. Είναι λάτρης της πειθαρχίας και εμπιστεύεται πολύ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας να μην ξεπερνά και φέτος τα 23 χρόνια.

Η υγεία όμως που πηγάζει μέσα από την ομάδα οφείλεται κυρίως στην παρουσία ενός ισχυρού επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος οδήγησε με τους χειρισμούς του (τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά) την ομάδα στην ιστορική άνοδο. Ο λόγος για τον Θεόδωρο Στάμο, ιδιοκτήτη μίας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες του νομού και λάτρης της ομάδας, την οποία έχει “περάσει” και στους φιλάθλους του Πύρασου καθώς πάνω από 300 μέλη έχουν ήδη εγγραφεί, δίνοντας σημαντικές οικονομικές “ανάσες” στον σύλλογο.

Οι μεταγραφές του Πύρασου

Σε μία εβδομάδα, ο Πύρασος δίνει το πρώτο ιστορικής σημασίας παιχνίδι στη Γ’ Εθνική με αντίπαλο τα Λευκάδια. Η ομάδα της Ν. Αγχιάλου ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στο ρόστερ, με αρκετές μεταγραφές ποδοσφαιριστών από 20 μέχρι 24 ετών. Οι παίκτες που ήρθαν φέτος είναι :

GKAGKAS-SPYROS-240x240

Σπύρος Γκάγκας

Στέργιος Ζητούδης (20 ετών, αμυντικός) από τον ΓΣ Αλμυρού, Σπύρος Χαλάτσης (28 ετών, τερματοφύλακας) από τον ΓΣ Αλμυρού, Κώστας Τσιουρέλης (27 ετών, μέσος) από την ΑΕ Διμηνίου, Γιώργος Τσάμης (17 ετών, μέσος) προώθηση από την Ακαδημία, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (24 ετών, μέσος) από τη Δάφνη Βόλου, Αποστόλης Σφάκας (23 ετών, επιθετικός) από την ΑΕ Διμηνίου, Θωμάς Μυργιώτης (22 ετών, μέσος) από τον ΑΟΤ 1963, Γιάννης Μίλτος (26 ετών, επιθετικός) από τον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας, Φάνης Μαλακασιώτης (18 ετών, μέσος) από την Αγία Παρασκευή, Στάθης Μακανίκας (20 ετών, μέσος) από τη Δήμητρα Γιάννουλης, Νίκος Κοτζαθανάσης (20 ετών, μέσος) από τον Θησέα Αγριάς, Χρήστος Κόκκαλης (17 ετών, μέσος) προώθηση από την Ακαδημία, Κώστας Κίτσος (36 ετών, μέσος) από τον ΑΟ Αγχιάλου, Ηλίας Γκίκα (22 ετών, μέσος) από τον Ρήγα Φεραίο, Σπύρος Γκάγκας (24 ετών, μέσος) από τον Πανσερραϊκό, Νίκος Βούλγαρης (28 ετών, μέσος) από την Δήμητρα Ευξεινούπολης, Βασίλης Μπούρτζης (15 ετών, μέσος) από την Αγία Παρασκευή.

δείτε εδώ το πλήρες ρόστερ

Τα φιλικά προετοιμασίας

Η φανερή βελτίωση στα τελευταία ματς αλλά και τη μεγαλύτερη ευκολία στο σκοράρισμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των φιλικών αγώνων του Πύρασου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Εντυπωσιακή εμφάνιση με τον Τύρναβο (3-3) αλλά και διαρκή…απειλή από τον Δαμάσκο, η παραμονή του οποίου ήταν ιδανική για τους “κυανόλευκους”. Αναλυτικά οι αγώνες :

7bc51bc37e6c716f14b74eb4a1bc666d_L

31/10/2014  Πύρασος – Ρήγας Φεραίος  1-0 / Τσιουρέλης

27/10/2014  ΓΣ Αλμυρού – Πύρασος  1-2 / Γκίκα, Δαμάσκος (δείτε βίντεο)

21/08/2014  Πύρασος – Τύρναβος  3-3 / αυτογκόλ, Δαμάσκος, Γκάγκας (δείτε βίντεο)

13/08/2014  Πύρασος – Τρίγλια Ραφήνας  0-0

11/08/2014  Ρήγας Φεραίος – Πύρασος  1-0

09/08/2014  Πύρασος – Ολυμπιακός Κ20  0-1

03/08/2014  Πύρασος – Ηρακλής Βόλου  4-1 / Δαμάσκος 2, Βούλγαρης, Μακανίκας

*με στοιχεία από το επίσημο site της ομάδας και το magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected