Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Πανσερραϊκός – Ανακοίνωση των οργανωμένων

CHE_GUEVARA_CLUBΑφήσαμε να περάσουν μερικές μέρες από τη συνεδρίαση του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους εμπλεκόμενους. Θέλαμε, επίσης, να μην είναι απασχολημένη η ομάδα του Πανσερραϊκού με άλλα ζητήματα εν όψει του κρίσιμου εκτός έδρας ματς στα Γιαννιτσά. Σήμερα, όμως, έφτασε η στιγμή να τοποθετηθούμε.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, ζήσαμε από κοντά τη διαδικασία της συνεδρίασης και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα του αθλητισμού, και όχι μόνο, στις Σέρρες. Κι αυτά που είδαμε είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από αυτά που περιμέναμε να δούμε όταν έχουμε να κάνουμε με σημαντικά θέματα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις μάσκες να πέφτουν, και να φανεί το πρόσωπο του καθενός.

Στο θέμα του Δημοτικού Γηπέδου, που αποτελεί την έδρα του Πανσερραϊκού όλα αυτά τα χρόνια της ένδοξης ιστορίας του, είχαμε δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά, μία ομάδα η οποία έχει κάνει την πόλη και το Νομό Σερρών να ακουστούν πολλάκις με εγκωμιαστικά σχόλια χάρη στην ένδοξη και υπερήφανη ιστορία της. Μια ομάδα η οποία ακολουθείται εντός και εκτός έδρας από ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που την αγάπησαν αυτοί και οι οικογένειές τους. Από την άλλη πλευρά, είδαμε τον κόσμο του μοντέρνου ποδόσφαιρου σε πλήρη απεικόνιση, με τις αλλαγές ονομασιών, έδρας, χρωμάτων φανέλας, τις συζητήσεις στα ΜΜΕ όλο το καλοκαίρι για πιθανές συγχωνεύσεις και αλλαγές ΑΦΜ, με λίγα λόγια το ποδόσφαιρο ως επιχείρηση και τίποτα παραπέρα.

Η πρώτη από τις δύο πλευρές μπορεί να υστερεί σε χρήματα και επιρροή σε τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο η δεύτερη πλευρά υστερεί σε πολλά περισσότερα. Ποτέ δε θα δει ανθρώπους να βάζουν το όνομα της ομάδας τους για να δημιουργήσουν δικό τους τμήμα Hockey βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους, ποτέ δε θα δει παιδιά ακαδημιών χάντμπολ να φωνάζουν το όνομα της ομάδας τους στις παιδικές χαρές, ποτέ δε θα βρει ανθρώπους να κάνουν τρεις μέρες με καράβια και λεωφορεία για να δούνε 90 λεπτά ματς, ποτέ δε θα βρει αληθινούς υποστηρικτές και όχι απλούς θεατές, ποτέ δε θα καταλάβει πόσα περισσότερα συναισθήματα, πόσα περισσότερα πράγματα μπορεί να “γεννήσει” ο αθλητισμός εκτός από το χρήμα.

Από τα μέλη της επιτροπής, αρκετοί από τους οποίους απέτυχαν στις πρόσφατες εκλογές να επανεκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι και επομένως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η τελευταία σημαντική που πήραν, ακούσαμε πολλά και διάφορα. Ακούσαμε Σερραίο να λέει πως δεν είναι Πανσερραϊκός, ακούσαμε άλλον να ειρωνεύεται οπαδό του Πανσερραϊκού σχετικά με το ποιος είναι πιο παλιός φίλαθλος της ομάδας και είδαμε ανθρώπους να μην έχουν γνώση πολλών και σημαντικών πραγμάτων που έπρεπε να γνωρίζουν.

Ακούσαμε πολλές φορές από την άλλη πλευρά, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όσο και στις μέρες που ακολούθησαν, ότι θα πρέπει να υπάρξει ενωτικό κλίμα ανάμεσα στις Σερραϊκές ομάδες. Εμείς πιστεύουμε ότι το ενωτικό κλίμα πρέπει να φανεί στις πράξεις. Ο Πανσερραϊκός πέρσι αναγκάστηκε να κάνει προπονήσεις σε πολλά διαφορετικά χωριά, προφανώς επειδή υπήρχε ενωτικό κλίμα. Οι οπαδοί του Πανσερραϊκού στον αγώνα των δύο ομάδων πριν δύο χρόνια, και έχοντας χάσει 0-1 χειροκροτούσαν τους νικητές, τη στιγμή που από τη θύρα 8 ακουγόταν το “ενωτικό” σύνθημα “εκεί, εκεί στη Γ’ Εθνική”. Από όλα τα εκτός έδρας ματς της ομάδας Νέων του Πανσερραϊκού πριν δύο χρόνια στα οποία ακολούθησαν οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού, το μόνο γήπεδο στο οποίο υπήρξαν εντάσεις και ζητήθηκε να μη μπούνε πανό και σημαίες επειδή “ενοχλούσαν και εμπόδιζαν”, ήταν στο γήπεδο του Γαζώρου.

Και στο θέμα της συνεδρίασης, όταν ζητήθηκε από τις δύο ομάδες να κάνουν από μία “υποχώρηση” η καθεμία, ο Πανσερραϊκός να μην είναι αρνητικός στο να παίξουν και οι δύο ομάδες στο Δημοτικό Γήπεδο, και από την άλλη να του παραχωρηθεί το ένα από τα δύο γήπεδα της ΕΠΣΣ στην Ομόνοια για προπονήσεις, ο μεν Πανσερραϊκός έκανε δεκτή αυτήν την πρόταση, ενώ από την άλλη πλευρά υπήρξε άρνηση καθώς ανέφεραν ότι στα γήπεδα αυτά στην Ομόνοια έχουν ρίξει λεφτά και τα έχουν συντηρήσει, προφανώς κι αυτό στα πλαίσια του ενωτικού κλίματος.

Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού όταν είδαν πριν μερικά χρόνια μια ομάδα του Νομού Σερρών να ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική χάρηκαν ιδιαίτερα, πήγαν στη φιέστα της ομάδας με συνθήματα, τύμπανα και σημαίες και πανηγύρισαν κι αυτοί τη συγκεκριμένη επιτυχία. Μάλιστα, το ίδιο καλοκαίρι οι οπαδοί του Πανσερραϊκού στο αντίστοιχο συμβούλιο ζήτησαν κι αυτοί από τη μεριά τους να δοθεί το Δημοτικό Γήπεδο για μια χρονιά και στις δύο ομάδες μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδο στο Γάζωρο. Μετά απ’ όλα αυτά, το ποιος εμφανίζεται ενωτικός όλα αυτά τα χρόνια στις πράξεις, είναι κάτι περισσότερο από σαφές. Ο Πανσερραϊκός πριν τρία χρόνια σκέφτηκε με το συναίσθημα και οι οπαδοί του ήταν θετικοί στο να παίξει και δεύτερη ομάδα του Νομού στο γήπεδο μέχρι να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες στο γήπεδο του Γαζώρου. Αυτό που είδαμε από την άλλη πλευρά ήταν την προσπάθεια να γίνουν “χαλίφης στη θέση του χαλίφη” και να αποδείξουν στην πράξη τη φράση ”ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος”.

Στο θέμα του συμβουλίου που πήρε την απόφαση και στα ίδια του τα μέλη, τώρα.. Ακόμη και αν κάποιοι προσπάθησαν να παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου νίπτοντας τας χείρας τους, δείξαν τη στιγμή του στεγνώματος των χεριών προς συγκεκριμένη μεριά. Είδαμε μέλη της επιτροπής να μπαινοβγαίνουν, είδαμε άτομα να αποχωρούν στη μέση της διαδικασίας, καθώς προφανώς είχαν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν. Δε μπορούσαν καν να έχουν μια κοινή γραμμή στο αν θα τελειώσει η διαδικασία σε μία ημέρα ή αν θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση. Και εκ των υστέρων μάθαμε ότι άτομο που αποχώρησε από την επιτροπή, πριν καν ακούσει την τελευταία πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι, δηλαδή να παίξει μία ομάδα (ο Πανσερραϊκός) στο γήπεδο και μία ομάδα στο στάδιο, ενημέρωσε τους υπολοίπους πριν φύγει σχετικά με το τι θέλει να ψηφίσει.

Στη συνεδρίαση τέθηκε το ερώτημα προς την άλλη πλευρά: “γιατί κύριοι ήρθατε αρχικά για έναν χρόνο και είπατε ότι θα βελτιώσετε το γήπεδο του χωριού, και στη συνέχεια ο ένας χρόνος αυξήθηκε στα τέσσερα χρόνια;” Ερώτημα ουσιαστικό που μπήκε αρκετές φορές, αλλά απάντηση δε δόθηκε. Ερώτημα στο οποίο αν υπήρχε σαφής απάντηση, ούτε εμείς θα ήμασταν αρνητικοί στο να παίξουνε και οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Και παρ’ όλο που η πιο σημαντική ερώτηση της ημέρας δεν απαντήθηκε ποτέ, αυτό δε φάνηκε να επηρέασε αυτούς που ψήφισαν.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε από μέσα έστω και για μία φορά αυτές τις καταστάσεις και να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές στο παρελθόν αναρωτηθήκαμε γιατί ποδοσφαιρικά, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, είμαστε πίσω σε σχέση με Νομούς που έχουν πολύ μικρότερη παράδοση στον αθλητισμό σε σχέση με τις Σέρρες. Πλέον, οι απαντήσεις θα έρχονται στο εξής αυτόματα στο μυαλό μας.

Κλείνοντας, να δώσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμαρχο σχετικά με τις προεκλογικές του υποσχέσεις, καθώς όταν σε ένα Νομό με τόσες πολλές χιλιάδες ανθρώπων επικρατείς για μονοψήφιο αριθμό ψήφων, προφανώς και η παραμικρή προεκλογική σου λέξη μπορεί να έχει παίξει το δικό της ρόλο στο να εκλεγείς. Ο λαός των Σερρών ας φανταστεί τα επόμενα χρόνια τι έχουμε να δούμε σε σύγκριση με ό,τι ειπώθηκε προεκλογικά από τη Δημοτική αρχή. Γιατί όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημάρχου, ως μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού, ψηφίζει ενάντια στα προεκλογικά λεγόμενα του ανθρώπου τον οποίο εκπροσωπεί, δε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον αυτού του «δύσμοιρου» τόπου. Αυτή τη φορά ο εμπαιγμός αφορούσε τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού, αύριο ποιος ξέρει ποιο κομμάτι της κοινωνίας μας θα αφορά;

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected