Η συνάντηση των σωματείων, στην οποία θεωρητικά θα γινόταν συζήτηση για το «στρατηγικό σχεδιασμό» του αθλήματος, ξεκίνησε επεισοδιακά με αντεγκλήσεις μεταξύ των ανθρώπων που την συγκάλεσαν.
Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου κατονόμασε τον απόντα πρώην πρόεδρο και νυν εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ, Στέλιο Αγγελούδη ως «υποκινητή των 11 που οδηγούν το άθλημα σε μία εκλογική διαδικασία που πληγώνει το χάντμπολ».
Ο γενικός γραμματέας Κώστας Γκαντής του υπενθύμισε ότι «ο Αγγελούδης σε έκανε πρόεδρο στην ομοσπονδία», ενώ νωρίτερα του είπε ότι «δεν έχεις καμία πρόταση για το χάντμπολ». Για λίγες στιγμές η κατάσταση ξέφυγε και ακούστηκαν βαριές κουβέντες που προκάλεσαν την αμηχανία των εκπροσώπων των σωματείων.
Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης αποχώρησε γρήγορα από τη διαδικασία επικρίνοντας την εικόνα που παρουσίαζαν οι δύο παράγοντες. Στη συνέχεια αποχώρησε πρισωρινά από την αίθουσα ο κ. Γκαντής.
Όπως επισήμανε ο παράγοντας του ΓΑΣ Κιλκίς, Κώστας Βιολιτζής και η σημερινή ήταν μία συνάντηση χωρίς ατζέντα, παρόλο που συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι σωματείων από τη Βόρειο Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, το πρώην μέλος του δ.σ. της ΟΧΕ, Λευτέρης Σαρηγιαννίδης τόνισε ότι «το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης είναι ξεπερασμένο από τη στιγμή που μειώθηκαν στο ελάχιστο οι επιχορηγήσεις» και πρότεινε το νέο διοικητικό συμβούλιο να αναθέσει τη διαχείριση του αθλήματος σε εξειδικευμένους μάνατζερ, που θα αντιμετωπίσουν το χάντμπολ ως προϊόν.
Ο έφορος του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Πετρίδης μίλησε για την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής στο άθλημα αναφορικά με την ανάπτυξη, ενώ ο κ. Γκαντής, πριν αποχωρήσει, τόνισε ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν μεγάλοι στόχοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και ότι πρέπει να υποστηριχθεί η βάση του αθλήματος για να υπάρξει μέλλον.
Ο πρόεδρος του Φοίβου Συκεών Αντώνης Σαουλίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που το νυν διοικητικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα στις προηγούμενες εκλογές και δεν τα κατάφερε, θα πρέπει στο νέο συμβούλιο να μπουν δεκαπέντε νέα πρόσωπα με τον ίδιο να εξαιρεί τον εαυτό του.
Επίσης, στάθηκε στο θέμα της λίγκας με τη συμμετοχή υγειών σωματείων, στην προβολή και στην ανάγκη δημιουργίας προτύπων για τους νέους αθλητές και στην ανάγκη συνεργασίας με στελέχη που θα φέρουν έσοδα στο άθλημα και στους συλλόγους, όπου μπορεί να υπάρξει κεντρική διαχείριση (π.χ. διαφημιστικός τηλεοπτικός χρόνος).
Ποιος άκουσε και πώς θα αξιοποιηθούν αυτές οι προτάσεις ενόψει της γενικής εκλογικής συνέλευσης του Οκτωβρίου, παραμένει άγνωστο.
Η είδηση που προέκυψε είναι ότι υπογράφτηκε απόφαση για καταβολή 81.000 ευρώ προς τους διαιτητές και έτσι το χρέος της ΟΧΕ πλέον μειώνεται στις 160.000 ευρώ όπως τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου.
Επίσης την Τρίτη θα υπάρξει συνάντηση με τους διαιτητές της Αθήνας για να συζητηθούν ζητήματα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.
του Ηλία Τάταλα