Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΦΑΣ Νάουσα 0-0 (2-4 πεν.)

DSCN1559Ένα πραγματικό ντέρμπι παρακολούθησαν οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Τρικάλων, στην αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και τον ΦΑΣ Νάουσα. Οι δύο ομάδες, που αναμετρήθηκαν και το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα, αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες (0-0 αυτή τη φορά) και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο ΦΑΣ ήταν πιο εύστοχος παίρνοντας την πρόκριση.

DSCN1562

Λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή κ. Μαρόπουλου, το Imathia Sports News βράβευσε τον Ηρακλή Ελευθεριάδη, που αναδείχθηκε MVP της 1ης αγωνιστικής, ένας θεσμός που πρώτη καθιέρωσε η ιστοσελίδα μας και τυγχάνει της καθολικής αποδοχής από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Τη βράβευση έκανε το μέλος της διοίκησης των “πρασίνων”, Κώστας Κασνακίδης.

Η σημερινή ωστόσο αναμέτρηση είχε τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τον αγώνα που είδαμε τέσσερις μέρες πριν στο ΔΑΚ Νάουσας. Οι ευκαιρίες που σημειώθηκαν εκατέρωθεν ήταν κατά πολύ λιγότερες, οι δύο ομάδες επιδόθηκαν περισσότερο σε παιχνίδι τακτικής και η δύναμη κυριάρχησε στις προσωπικές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά) αγωνίστηκε χωρίς τους Ελευθεριάδη, Σούρλα (κάθισαν στον πάγκο με τον δεύτερο να μπαίνει τελικά στο δεύτερο ημίχρονο), Παπαδόπουλο και Ακρίβο (δέχτηκαν την κόκκινη κάρτα στη Νάουσα) ωστόσο είχαν εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και στα 120 λεπτά του αγώνα, χωρίς όμως να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μπουμπουλέντρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Σγούρδας επέλεξε το rotation στην ενδεκάδα των “κυανολεύκων” καθώς εκτός του Σταματέλου που έδωσε τη θέση του στον Θάνο Μπουμπουλέντρα, στον πάγκο έμειναν οι Καφές, Αδάμ Βλαχοδήμος, Ζούρκος και Ιωαννίδης. Οι δύο πρώτοι ωστόσο πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας μεγαλύτερη επιθετική πνοή στους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως το απαιτούμενο αποτέλεσμα.


 

Το ρεπορτάζ των αναμετρήσεων του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων “Αλεξάνδρειο Μέλαθρον” στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης

298969_292256067453307_1374829657_n


 

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Ένα παιχνίδι που οδηγείται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, δεν μπορείς να αναλύσεις που και πως κρίθηκε. Εντούτοις, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι δύο ομάδες ήταν πλέον πιο υποψιασμένες όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού αμφοτέρων και επιδόθηκαν περισσότερο σε παιχνίδι τακτικής. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Γιώργος Σγούρδας επέλεξε δύο αμυντικά χαφ (Σαρηγιαννίδη και Αδαμίδη), οι οποίοι ανέκοψαν τις όποιες επιθετικές βλέψεις είχαν οι γηπεδούχοι ενώ συμπαγής και ιδιαίτερα αποτελεσματική ήταν η αμυντική λειτουργία των “πρασίνων”, που μετρίασαν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την επιθετικότητα που επέδειξαν οι “κυανόλευκοι” στο ματς του Σαββάτου.

DSCN1566

Το “φιλμ” του αγώνα

3′ Γέμισμα πίσω από τη σέντρα για τη Νάουσα, ο Παρθενόπουλος “σπάει” για τον Μουρίκι ο οποίος σουτάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

5′ Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά ο Μουσκεφτάρας πέφτει σωστά στη γωνία αλλά αυτή βρίσκει στο δοκάρι και καταλήγει άουτ.

12′ Σέντρα του Καρβούνη από δεξιά, κεφαλιά του Σάββα Αθανασιάδη η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

37′ Σουτ του Σάββα Αθανασιάδη από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Μπουμπουλέντρας.

39′ Κίτρινες κάρτες σε Αδαμίδη και Σάββα Αθανασιάδη που λογομάχησαν.

40′ Σέντρα του Ζήση Βλαχοδήμου από αριστερά, η μπάλα περνά από τον Παντριά, αποδέκτης γίνεται ο Συμπεθέρης, ο αμυντικός όμως των γηπεδούχων προλαβαίνει τον έμπειρο επιθετικό πριν γίνει απειλητικός.

49′ Κίτρινη κάρτα Ζήσης Βλαχοδήμος.

59′ Ωραίο “ένα-δύο” Καφέ-Σαρηγιαννίδη, σουτ του τελευταίου ψηλά άουτ

77′ Κίτρινη κάρτα Τσέκα.

78′ Εκτέλεση φάουλ του Σάββα Αθανασιάδη, η μπάλα περνά από όλους χωρίς να βρεθεί κάποιον να τη στείλει στα δίχτυα.

80′ Πάσα του Αδάμ Βλαχοδήμου στον Μουρίκι στο ύψος της περιοχής, σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

81′ Κίτρινη κάρτα Ντάμτσιος.

84′ Κίτρινη κάρτα Γκέσιος.

87′ Κίτρινη κάρτα Ιωαννίδης.

90+1′ Κίτρινη κάρτα Δημήτρης Σούρλας

94′ “Ένα δύο” Σαρηγιαννίδη-Καφέ ο τελευταίος αργεί να σουτάρει και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

114′ Σέντρα του Ιωαννίδη από δεξιά, ο Παντριάς σωτήρια προ του Καφέ απομακρύνει.

115′ Κίτρινη κάρτα Αδάμ Βλαχοδήμος.

120′ Κίτρινη κάρτα Μουσκεφτάρας.

Η διαδικασία των πέναλτι

Αδάμ Βλαχοδήμος  0-1

Ντάμτσιος  άουτ

Περηφανόπουλος  απόκρουση Μουσκεφτάρα

Σαλτουρίδης  1-1

Σαρηγιαννίδης  1-2

Σάββας Αθανασιάδης  2-2

Μουρίκι  2-3

Δημήτρης Σούρλας  απόκρουση Μπουμπουλέντρα

Καφές  2-4


DSCN1560 DSCN1561Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Ασβεστάρα.

ΦΑΣ Νάουσα : Μπουμπουλέντρας, Μουρίκι, Γκέσιος, Περηφανόπουλος, Τσέλα, Σαρηγιαννίδης, Αδαμίδης (46′ Καφές), Νίκου, Συμπεθέρης, Βλαχοδήμος Ζ., Παρθενόπουλος (46′ Βλαχοδήμος Α.)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Παντριάς, Μηνούδης Α., Αθανασιάδης Η., Σαλτουρίδης, Σερμπίνης, Ντάμτσιος, Χαλβατζής (91′ Εντόι), Αθανασιάδης Σ., Βελικούδης (60′ Σούρλας Δ.).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected