Κατηγορίες
Super League 1

Πανιώνιος – SKODA Ξάνθη (1-1) Με 10 παίκτες για μία ώρα η ομάδα του Βασιλακάκη

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν σχεδόν για μια ώρα με παίκτη λιγότερο οι Ακρίτες έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη

Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες αλλά η Ξάνθη κατάφερε ούσα πιο αποτελεσματική και καλά στημένη αμυντικά να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη. Το σκορ για τους Ακρίτες άνοιξε στο 7’ ο Καπετάνος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Κολοβού στο 33’, μετά από χέρι και αποβολή του Φλίσκα.

mesa1 copy copy copy copy copy

Μοιρασιά με «κυανέρυθρη» υπεροχή

Με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά και την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε το ματς στη Νέα Σμύρνη. Οι παίκτες του Τερεζόπουλου πίεζαν την άμυνα της Ξάνθης αλλά οι Ακρίτες ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να βρουν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς στο 7’ ο Καπετάνος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου μετά από σουτ του Σολτάνι κι έκανε το 1-0. Όμως παρά το γκολ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να διατηρούν τα ηνία και τους παίκτες του Νεντίδη, έχοντας το αβαντάζ του γκολ, να δίνουν χώρο και να περιμένουν τις αντεπιθέσεις ποντάροντας αρκετά στον Σολτάνι.

Στην αντίπερα όχθη κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Πανιωνίου ήταν ο Κολοβός, αλλά γενικότερα οι «κυανέρυθροι» έδειχναν δυσκολία στην τελική πάσα, παρά το γεγονός πως έφταναν εύκολα έξω από την περιοχή του Κυριακίδη. Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 32’ όταν ο Φλίσκας έκανε χέρι στην περιοχή, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Κολοβός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

mesa2 copy copy copy copy copy copy

Άντεξε η Ξάνθη

Στο… ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο 45λεπτο με τον Πανιώνιο, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω, να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και την Ξάνθη να περιμένει στο μισό γήπεδο δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά της. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 60’ όταν σε διπλή ευκαιρία οι Γιάννουν και Μπουμάλ δεν βρήκαν στόχο.

Στη συνέχεια το παιχνίδι φαινόταν να έρχεται στα… μέτρα της Ξάνθης που εύκολα ή δύσκολα «καθάριζε» τις… απειλητικές καθόδους του Πανιωνίου που τις περισσότερες φορές έβρισκε κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Κυριακίδη. Η είσοδος του Ιμπαγάσα στο 61’ έδωσε νέα πνοή στους «κυανέρυθρους». Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Νεντίδη βγήκαν με αξιώσεις σε 2-3 αντεπιθέσεις κι έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Σολτάνι και Λουσέρο στο 83’ και το 90’ αντίστοιχα, αλλά το 1-1 έμεινε ω το σφύριγμα της λήξης, ύστερα και από την μεγάλη ευκαιρία του Τασουλή στις καθυστερήσεις.

mesa3 copy

Κορυφαίος του αγώνα

Όντας ο παίκτης που αποτέλεσε την… αιχμή του δόρατος για τον Πανιώνιο, με αρκετές ευκαιρίες στο ενεργητικό του αλλά και το εύστοχο πέναλτι για την ισοφάριση στο 33’, ο Κολοβός δικαίως παίρνει τον άτυπο τίτλου του κορυφαίου του αγώνα αποτελώντας μια συνεχή «απειλή» για την εστία της Ξάνθης.

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Μπουμάλ (73′ Μασούρας), Γιάννου, Σιώπης, Κολοβός, Αργυρόπουλος. Μπούζας (61′ Ιμπαγάσα), Χατζηϊσαΐας

Ξάνθη (Νίκος Νεντίδης): Κυριακίδης, Μπέρτος (58′ Μπαξεβανίδης), Κομεσίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Καπετάνος (72′ Ρενάν Ολιβέιρα), Λισγάρας, Καρυπίδης, Ρούντι (46′ Ομπόντο)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected