Κατηγορίες
Super League 1

Εργοτέλης – Παναιτωλικός (1-1) Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

ergotelis_panaitolikosΚακό ρυθμό είχε το ματς στο Παγκρήτιο από το ξεκίνημά του. Οι ομάδες έπαιζαν επιφυλακτικά και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Παρόλα αυτά τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έφταναν με σχετική ευκολία στις αντίπαλες περιοχές. Εμφάνισαν βέβαια μια χτυπητή διαφορά: ο Εργοτέλης έκανε αρκετά σουτ, όπως αυτά του Βλαχοδήμου, του Λυκογιάννη, του Νόσκοβιτς, του Κοζορώνη και του Τζανακάκη, όλα ωστόσο ήταν κακο-εκτελεσμένα και άστοχα. Ο Παναιτωλικός ήταν κατά πολύ πιο ουσιαστικός, αφού είχε γκολ και δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο.

Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μορένο στο 25’ με ένα καταπληκτικό τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή και έπειτα από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Μαρτίνες από δεξιά.

Από εκεί και πέρα, ο Μορένο στο 33′ απέναντι σε κενό τέρμα(!) μετά από κακή έξοδο του Τσέρνι και ο Καπέλ στο 45’ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, απέτυχαν να κάνουν το 2-0, καθώς στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και στη δεύτερη ο Καπέλ πλάσαρε κάκιστα πάνω στον Τσέρνι.

Μετά την ανάπαυλα ο Εργοτέλης μπήκε φουριόζος και εμφανέστατα αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη. Αρχικά “χτύπησε” στο 54′ με την καλύτερη ευκαιρία του: ένα σουτ του Χαλκιαδάκη από θέση βολής που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Ράφαελ. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ για τους γηπεδούχους: ο Λυκογιάννης βρέθηκε αμαρκάριστος σε εκτέλεση κόρνερ του Μπογκντάνοφ και με κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

Το 1-1 ήταν ένα αποτέλεσμα που μάλλον ικανοποιούσε τα σχέδια των δύο προπονητών. Γιατί ουδείς εκ των δύο ρίσκαρε στο τελευταίο ημίωρο. Οι αλλαγές αμφότερων ήταν στοχευμένες και αποτύπωσαν κυρίως την πρόθεσή τους να μην απειληθούν παρά να απειλήσουν.

Ο Εργοτέλης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, ο Βλαχοδήμος είχε διάθεση, αλλά όχι ουσία, ενώ ο Γιουσούφ αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός πάτησε ελάχιστα την αντίπαλη περιοχή και η μόνη φορά που απείλησε ήταν στο 91′, χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα

Συνθέσεις

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Μέγι, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (61′ Γκέντσογλου), Μπογκντάνοφ, Γιουσιούφ, Βλαχοδήμος, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρουμάνος, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Κόρμπος (59′ Παπουτσογιαννόπουλος), Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Καπέλ (74′ Μύγας), Μορένο

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected