Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 3-3

Ένα ματς που θα θυμούνται για καιρό παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Γήπεδο του Κλειδίου. Ο γηπεδούχος Εθνικός μοιράστηκε βαθμούς και εντυπώσεις με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα : έξι γκολ από τα οποία τα τέσσερα με πέναλτι(!), πολλές χαμένες ευκαιρίες κυρίως για τους φιλοξενούμενους, την αγωνία στο κόκκινο στα 90 λεπτά αλλά και διαμαρτυρίες εκατέρωθεν για τη διαιτησία του κ. Παρασίου.

Το παιχνίδι φανέρωσε από το πρώτο λεπτό πως θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ειδικά από τη στιγμή που ο Εθνικός κατάφερε να προηγηθεί στο 25λεπτο, απέκτησε μία άγρια ομορφιά. Η ομάδα του Γιάννη Κιρκιλιανίδη επέλεξε να παίξει στην κόντρα τον αντίπαλο του, κάτι που του βγήκε σε μεγάλο βαθμό στην αρχή του αγώνα, με τους πρωταθλητές να μην μπορούν να βρουν τους χώρους προς τα αντίπαλα καρέ. Η υπεροχή τους στο διάστημα αυτό δεν καρποφόρησε, αντίθετα με τους “κυανόλευκους” οι οποίοι κατάφεραν στο 23′ να ανοίξουν το σκορ με τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια την πλάτη του Κώστα Θεοδώρου ο οποίος στάθηκε άτυχος βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το τέρμα, βγήκε στην επίθεση όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Γιώργο Μυλωνά, ο οποίος τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις αποσόβησε την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 38′ ο Εθνικός κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα του, όταν ο Κακατάτσιος πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Κώστα Φιρινίδη, αυτός μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και αφού πέρασε τον Θεοδώρου πλάσαρε στην εστία για το 2-0.

Μία εξέλιξη που άλλαζε κατά πολύ την εικόνα του αγώνα και ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν στη συνέχεια.

Το ιδανικό γι αυτούς θα ήταν ένα γρήγορο τέρμα στο δεύτερο μέρος, κάτι το οποίο κατάφεραν τελικά στο 47′ από τα έντεκα βήματα. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Θεοδόσης Περηφανόπουλος (έντονες οι διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Εθνικού) και εκτέλεσε ο Γιώργος Μπουκλάς ο οποίος δεν αστόχησε, μειώνοντας για την ομάδα του.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια πέντε λεπτά αργότερα και πάλι από τα έντεκα βήματα. Εκτελεστής ο ίδιος ποδοσφαιριστής, σε μία ανατροπή του Θανάση Κίτσα από τον Νίκο Παρασχόπουλο.

Το…σερί των πέναλτι ωστόσο συνεχίστηκε και στη συνέχεια, με τον Εθνικό να παίρνει τη σκυτάλη στο 70′ και με εκτελεστή τον Θεοδόση Περηφανόπουλο (ανατροπή του Κώστα Φιρινίδη), μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ.

Το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει φρενήρη ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να απειλεί τα καρέ των γηπεδούχων. Ωστόσο η φάση που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 90+1′, όταν ο Παρασχόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα στο ύψος της πέναλτι, στη φάση παρεμβλήθηκε αντίπαλος του, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ο ρέφερι κ. Παρασίου υπέδειξε και πάλι την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα (δείτε εδώ), ωστόσο η απόφαση δεν άλλαξε και ο Γιώργος Μπουκλάς ισοφάρισε το σκορ σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ.

Βοηθοί του κ. Παρασίου οι κ.κ. Μοσχόπουλος Χ. και Μοσχόπουλος Δ.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Νικολόπουλος, Παρασχόπουλος, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Δούλιας, Κακατάτσιος, Πολυζόπουλος (60′ Δημητριάδης), Παπαδόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Φιρινίδης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Λαδάς, Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ.Α., Μπουκλάς Γ.Ε., Κουκλάς (40′ Κίτσας Λ.Δ.), Τζέπης, Μπουκλάς Α. (72′ Μπουκλάς Αν.), Κίτσας Θ., Πατατούκας, Χαρισούδης (89′ Κίτσας Δ.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected