Κατηγορίες
Basket

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-76 (vid)

diamantidΟ Παναθηναϊκός, άσχετα από τα προβλήματα, προσπάθησε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες για τον Ιβάνοβιτς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο παιχνίδι της ρακέτας και το 14-4 στο 6’ αποτύπωσε τη διαφορά… πνευματικής διαύγειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν αφότου το κουμάντο πήρε ο Λαφαγέτ, και οι Σπανούλης-Πετγουέι πήγαν στον πάγκο. Ο Λοτζέσκι πήρε πάσες στις γωνίες, ο Πρίντεζης έφερε ενέργεια και στο 11’ το σκορ ήταν 17-16. Το «τριφύλλι» δεν πήρε πράγματα από τον πάγκο του, καθώς ούτε ο Παππάς βοήθησε, αλλά δεν βγήκε από το τέμπο του. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 28-25, τιμωρώντας τα πολλά λάθη των «πρασίνων» και την ευχέρεια στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά πλήρωσαν το 18% (3/16) στο τρίποντο και ουδέποτε έγιναν κυρίαρχοι του παρκέ, με αποτέλεσμα να βρεθούν ξανά πίσω (33-32 στο 20’) χάρη στα περίτεχνα τελειώματα του Μπατίστα.

Οι «πράσινοι» πετύχαιναν τα περισσότερα απ’ όσα ήθελαν, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έψαχνε λύσεις. Το 9-0 στο πρώτο 2λεπτο της τρίτης περιόδου έδειξε τον ξεκάθαρο προσανατολισμό των «ερυθρόλευκων» που «χτύπησαν» τον κουρασμένο Φώτση με τον Πρίντεζη. Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε παιδικά λάθη, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν σερί 13-0 και το 45-33 τούς έκανε να αισθανθούν πολύ πιο άνετα.

Ο Σπανούλης έβαλε τα σουτ, τη στιγμή που οι «πράσινοι» μάτωναν για να σκοράρουν και το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα σταθεροποιήθηκε σε διψήφια επίπεδα (49-37, 55-42). Μετά όμως το 60-49’ του 30’ ο Ολυμπιακός παρουσίασε σημάδια… αυτοκαταστροφής και ο Παναθηναϊκός με τη… δεύτερη πεντάδα του (Μποχωρίδης, Μπλουμς, Διαμαντάκος) πλησίασε απειλητικά. Ο Παππάς πήρε τις ευθύνες που του αναλογούσαν, τα έβαλε και κουβάλησε το «τριφύλλι» μέχρι το -4 (58-62, 33’).

Δυο σερί τρίποντα απεγκλώβισαν τους φιλοξενούμενους, αλλά οι «πράσινοι» δεν πέταξαν ποτέ λευκή πετσέτα. Ο Παππάς ήταν ηγετικός και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 66-70 και στο 68-72, δείχνοντας πίστη στην ανατροπή. Ο Σλότερ ήρθε από… πουθενά για να δώσει τέσσερις σερί πόντους και το τρίποντο του Διαμαντίδη για το 75-75 στα 16.1’’ ολοκλήρωσε την απίθανη ανατροπή των «πρασίνων».

Ο Σλούκας στα 6’’ κέρδισε φάουλ από τον Μπατίστα, αλλά είχε ½ βολές, οι ερυθρόλευκοι ξέχασαν τον Ουρουγουανό αφύλακτα και αυτός κάρφωσε για ακόμη μία μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού.

 

Δείτε τους πόντους και το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected