Basket

Α2 Μπάσκετ – Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

133433xlargeΤέσσερα “διπλά”, συναρπαστικές αναμετρήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές, περιλάμβανε το… μενού της πρεμιέρας της Α2. Από τα αποτελέσματα ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες των Ηλυσιακού, Φίλιππου και Αρκαδικού, αλλά και η επικράτηση του Λαυρίου. Έτσι, η κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στην οποία προστίθεται φέτος και η κατηγορία “Rising Star”, σύμφωνα με τη ματιά του basketblog.gr, έχει ως εξής: 

1. Βαγγέλης Σακελλαρίου: Ποδαρικό με το… δεξί έκανε ο 25χρονος γκαρντ στη νέα σεζόν, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Λαυρίου που τον κράτησαν στο ρόστερ. Με 24 πόντους (7/7 β., 4/8 διπ., 3/6 τριπ.) και 4 ριμπάουντ, ήταν ο κορυφαίος της επικράτησης των “κυανοκίτρινων” επί του Εθνικού. 

2. Γιώργος Αποστολίδης: Μπορεί η Δόξα Λευκάδας να μην τα κατάφερε (έστω και οριακά) στο ντέρμπι με τον Αρκαδικό, όμως ο 30χρονος γκαρντ προερχόμενος από τον Παναθηναικό, έδωσε με το… καλημέρα τα διαπιστευτήρια του. Με απολογισμό 26 π. (2/2 β., 3/5 διπ., 6/7 τριπ.), 5 ασ., 2 κλ. και tendex 0819, o Αποστολίδης έδειξε ότι θα αποτελέσει τον φετινό ηγέτη των νησιωτών στη προσπάθεια τους για κάτι καλό… 

3. Σωτήρης Γκιουλέκας: Εμπειρία και ποιότητα από τον φόργουορντ του Φίλιππου Βέροιας, που ήταν εξαιρετικός στην εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ. Η παρουσία του ήταν καταλυτική για να πάρει το πρώτο “ροζ φύλλο” της χρονιάς η ομάδα της Ημαθίας. Απολογισμός: 16 πόντοι (3/4 β., 2/4 διπ., 3/5 τριπ.) και 2 ριμπάουντ. 

4. Νίκος Τσιώκος: Ένα από τα πολλά “αστεράκια” που διαθέτει η ομάδα των Ιλισίων, έκανε “παπάδες” στο ματς του Λαγκαδά και έσπρωξε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη. Ο 23χρονος φόργουορντ “έσπασε” το σύστημα αξιολόγησης με 1217 μονάδες, καθώς είχε συνολικά 22 πόντους με το εκπληκτικό 100% στα δίποντα (9/9). Είχε επίσης 4/5 β., 6 ριμπ. και 3 κλ. Άριστος!  

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Από τις σημαντικότερες μεταγραφές του καλοκαιριού, ο Σέρβος σέντερ έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο ντέρμπι της Δόξας Λευκάδας με τον Αρκαδικό, οδηγώντας την ομάδα της Τρίπολης σε ένα σπουδαίο “διπλό”. Σημείωσε 20 πόντους (4/4 β., 8/11 διπ.), “μάζεψε” 14 ριμπάουντ και είχε και 1 ασ. Αν έλειπαν και τα 4 λάθη, (αγωνίστηκε 34 λεπτά), θα άγγιζε τη τελειότητα…

Rising Star – Γιάννης Τζιβελέκας: Ένα αστέρι… γεννιέται στα Ιλίσια. Στη παρθενική του παρουσία στην Α2 και μέσα σε μια πολύ “καυτή” έδρα όπως είναι το κλειστό του Λαγκαδά, ο 18ρονος πόιντ γκαρντ του Ηλυσιακού δεν μάσησε… Απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία και την εμπειρία του (δεν έκανε κανένα λάθος σε 27 λεπτά συμμετοχής), καθαρό μυαλό στις δύσκολες φάσεις και ένας εξαιρετικός απολογισμός (11 πόντοι, με 1/2 β., 5/6 διπ., 5 ριμπ., 4 ασ., 3 κλ.) αποτέλεσαν το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο. Ο Τζιβελέκας, που εκτός των αδιαμφισβήτητων αθλητικών του προσόντων τυχαίνει να έχει στο πλευρό του και δύο πολύ καλούς “δασκάλους” (έναν στην άκρη του πάγκου και έναν στο… σπίτι), θα μας απασχολήσει σίγουρα και στο μέλλον… 

                                                                        Προπονητής της αγωνιστικής – Κώστας Σορώτος

Τα γράψαμε και στην “ακτινογραφία” της φετινής Α2. Ο έμπειρος κόουτς γουστάρει όσο τίποτα να δουλεύει με νέα και άβγαλτα παιδιά και τα πρώτα αποτελέσματα έκαναν την εμφάνιση τους με το… καλημέρα. Το “διπλό” στον Λαγκαδά επί του Ερμή είναι μια τεράστια επιτυχία, δεδομένων των δυσκολιών και των συνθηκών που επικρατούν στον Ηλυσιακό και έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κώστα Σορώτου, η παρουσία του οποίου στην Α2 μπορεί να… ξινίζει σε κάποιους, όμως για τους εραστές του μπάσκετ αποτελεί “κόσμημα”.  

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected