Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-2

DSCN2213Ανατροπή και “4×4” για τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου της Γ Εθνικής, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Η ομάδα της Πιερίας, παρά τη μέτρια εμφάνιση της, πήρε το πολύτιμο τρίποντο στο ΔΑΚ Νάουσας και συνεχίζει τις…υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” ήταν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το ματς του Μαρτίνου την προηγούμενη αγωνιστική, προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο ματς ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση και παραμένουν ουραγοί.

Αρνητική και πάλι η εικόνα των εξεδρών του Δημοτικού Γηπέδου, καθώς οι φίλαθλοι που έδωσαν το παρόν σήμερα δεν ξεπερνούσαν τους 100, ενώ 10-15 ήταν εκδρομείς από τη γειτονική Πιερία. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές των Λευκαδίων πάντως, τα έδωσαν όλα στο γήπεδο, πάλεψαν κόντρα σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο και θα μπορούσαν αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στο τέλος να πάρουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

DSCN2234

Για μία ακόμη φορά, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια, το τρόπος παιχνιδιού των “κοκκινόμαυρων” είναι άξιος θαυμασμού. Μπορεί σήμερα να μην έπιασαν την απόδοση προηγούμενων αναμετρήσεων, έδειξαν όμως και πάλι τη γνωστή συνοχή, το συνεχές pressing ψηλά αλλά και το passing game, με αλλαγές παιχνιδιού τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Ο πρώην “Ναουσαίος” Γιώργος Γασπαράτος έχει προσδώσει επιθετική πνοή στο παιχνίδι του Αχιλλέα, ενώ η παραμονή του βασικού κορμού των τελευταίων ετών, αποτελεί το στοιχείο-κλειδί για αυτή την ομάδα.

Για τα Λευκάδια, το σημερινό παιχνίδι αποτέλεσε ένα ακόμη “μάθημα” στα…βαθιά της Γ Εθνικής. Η ομάδα του Τόλη Τερζή έχει προσθέσει αρκετά νέα στοιχεία στο παιχνίδι της και είναι ξεκάθαρο πως με τη δουλειά και την υπομονή, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Η βαριά ήττα στο Μαρτίνο δεν φαίνεται να επηρέασε τους παίκτες όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, με τον έμπειρο τεχνικό να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς της Φθιώτιδας. Εντυπωσιακός ο Θοδωρής Γκίτκος κάτω από τα γκολπόστ (η μία απόκρουση είναι για highlight…), ο οποίος φόρεσε και πάλι γάντια σήμερα μετά την περσινή του παρουσία με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το φιλμ της αναμέτρησης

3′ ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση για τα Λευκάδια, ωραία κάθετη πάσα για τον Γκελοσάνι, αυτός βλέπει δεξιά  αμαρκάριστο τον Φέιμ, κάνει την πάσα και ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΣ με πλασέ σε κενή εστία κάνει το 1-0

4′ Διπλή προσπάθεια του Μακράκη από αριστερά, αρχικά κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και το δεύτερο σουτ αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκίτκος σε κόρνερ

5′ Γέμισμα από αριστερά για τον Αχιλλέα, ο Γασπαράτος πιάνει την κεφαλιά και πάλι “όχι” από τον Γκίτκο.

7′ Γυριστό αριστερό σουτ του Καραγκούνη από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρίσκει στο έδαφος, παίρνει ύψος με πορεία προς το “Γ” της εστίας, του Γκίτκου ο έμπειρος όμως τερματοφύλακας “απογειώνεται” και απομακρύνει σε κόρνερ.

DSCN2216

11′ Σουτ του Μακράκη από το ύψος της περιοχής, αποτελεσματική η κόντρα των αμυντικών σε κόρνερ.

16′ ΓΚΟΛ! Πίεση ψηλά από τα χαφ του Αχιλλέα, ο Παυλίδης κλέβει τη μπάλα στον άξονα, δίνει αριστερά στον Νάκα, “σπάει” τη μπάλα ο τελευταίος για τον Γασπαράτο, ο οποίος με πλασέ στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Γκίτκου (1-1) 

18′ Ατομική ενέργεια του Μακράκη, φτάνει απέναντι στον Γκίτικο ο οποίος όμως κάνει μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση.

47′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Παυλίδη από αριστερά, ο Λαζαρίδης πηδά εξ επαφής και με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-2)

73′ Παράλληλη πάσα του Νεστορόπουλου για τον Κατσούλη, σουτ του τελευταίου με δύναμη, κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό και κόρνερ.

81′ Λάθος γύρισμα του Μουρατίδη προς τον Γκίτκο, προλαβαίνει ο Παυλίδης, το πλασέ όμως που επιχειρεί περνά λίγο άουτ.

90+1′ Δυνατό σουτ του Παναγιωτίδη, εντυπωσιακά και πάλι ο Γκίτκος.

DSCN2215

Συνθέσεις

Λευκάδια : Γκίτκος, Κατσούλης, Χουϊλουλίδης (57′ Ίντος), Μουρατίδης, Τάσο, Παπαδόπουλος Ν., Σαρίδης, Ασλαμπάλογλου, Φέιμ (26′ λ.τ. Νεστορόπουλος), Πέτκος, Γκελοσάνι

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Τσαγκαράκης, Παυλίδης, Καραγκούνης (46′ Οικονόμου), Γασπαράτος (75′ Κωτσαρίδης), Νάκας (67′ Παναγιωτίδης), Μακράκης


 

* 732 ευρώ ήταν το εξοδολόγιο των διαιτητών για το σημερινό παιχνίδι. Πραγματικά υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα της κατηγορίας αλλά και κυρίως για την οικονομική στενότητα των ομάδων…

**Δηλώσεις των προπονητών αλλά και πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, τη Δευτέρα 19/10 στο imathiasportsnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected