Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΕΠΟ – Η αμέσως πιο αυστηρή ποινή από τον αποκλεισμό για Ηρόδοτο!

d562168a89abbf33a1dcce40889e77b9_LΑνακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης η ποινή για τον Ηρόδοτο, όπως αυτή αποφασίστηκε από την τριμελή επιτροπή του ΔΣ της ΕΠΟ.

Η καμπάνα είναι αρκετά βαριά, καθώς επιβλήθηκε στην κρητική ομάδα ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων θεατών, απαγόρευση μεταγραφών ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και πρόστιμο 2.500 ευρώ. Η τιμωρία αυτή αφορά τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της πρεμιέρας της Γ’ Εθνικής, στο ματς του Ηροδότου με τον Εθνικό, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο φίλαθλος των Πειραιωτών, Κώστας Κατσούλης. Με απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν αποφάσισε για την τιμωρία του σωματείο της Νέας Αλικαρνασσού η Πειθαρχική Επιτροπή, επειδή είχε περιορισμούς στην ποινή, αλλά μια τριμελής επιτροπή που είχε ως στόχο να επιβάλλει στον Ηρόδοτο μια πιο αυστηρή ποινή.

Ο Ηρόδοτος έχει το δικαίωμα της έφεσης, η οποία θα εξεταστεί από την ολομέλεια του ΔΣ της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Τοπολιάτης και Γιώργος Γκιρτζίκης) Ειδική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συγκροτήθηκε για να εκδικάσει σε πρώτο βαθμό την υπόθεση σχετικά με το τραγικό συμβάν στον αγώνα Γ΄ Εθνικής Ηρόδοτος-Εθνικός, εξέδωσε την εξής απόφαση:

Δέχεται  ότι το εγκαλούμενο σωματείο Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος τέλεσε τις αποδιδόμενες σε αυτό πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει σε αυτό:

α. Ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο συμμετέχει.
β. Ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δέκα (10) αγωνιστικών  ημερών.
γ. Απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι λήξεως της τρέχουσας  αγωνιστικής περιόδου.
δ. Χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Παραπέμπει την από 16.9.2014 ένσταση του αθλητικού σωματείου «Εθνικός Πειραιώς»  στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για εκδίκαση και έκδοση αποφάσεως επ’ αυτής και μόνο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected