Κατηγορίες
Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Χάντμπολ Ανδρών – Ξεκίνησε η προετοιμασία στην Πάτρα

692463Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης του EURO 2018 κόντρα στην Κύπρο, την Πέμπτη 30/10 και ώρα 19:30 (ΟΤΕ TV) στο κλειστό γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει καθημερινές προπονήσεις, ενώ θα δώσει και δύο φιλικούς αγώνες την Κυριακή 26/10 (19:00) και την Δευτέρα 27/10 (11:00) με την Εθνική Νέων, η οποία επίσης προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τον Ιανουάριο.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας της Εθνικής Ομάδας είναι τόσο μικρός (24 χρόνια), αποδεικνύοντας την βαθιά ανανέωση που επιχειρείται από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι πλέον ο Γιώργος Μαστορογιάννης να παίρνει τον ρόλο του «γερόλυκου», αν και μόλις 33 ετών. Ο έμπειρος πλέι μέικερ του Διομήδη Άργους έχει αναλάβει το έργο να μυήσει τους νεότερους στην Εθνική ομάδα, αφού είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής από τους 22 που βρίσκονται στις κλήσεις για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Κατερινιώτης άσσος έδωσε το σύνθημα ενόψει της επόμενης ημέρας, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ανεξάρτητα τις κλήσεις και την σύνθεση, είμαστε Εθνική ομάδα και θα κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Ο στόχος που έχουμε είναι ξεκάθαρος, πάμε για την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση. Υπάρχουν πολλά να πρόσωπα που θα πρέπει γρήγορα να μπουν στο κλίμα της ομάδας και των υποχρεώσεων της».

Για το γεγονός ότι πλέον είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της Εθνικής είπε: «Το απολαμβάνω, χαίρομαι να δουλεύω με νέα παιδιά να τα βλέπω να εξελίσσονται, να προοδεύουν και να παίρνουν την θέση των παλιών. Είναι χαρά μου να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους νεότερους, το έχω κάνει και σε άλλες ομάδες. Είναι μία δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή, αλλά είναι κάτι που με ευχαριστεί. Εξάλλου έτσι γίνεται παντού», κατέληξε.

* handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected