Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστικό μήνυμα από τον Ημαθιώτη πιλότο. Διαβάστε ΟΛΟΙ

stralhs

Ο Σωτήρης Στράλης ( μεσαίος στη φωτογραφία) στο προεδρικό μέγαρο το 2011, όταν είχε τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση σε άσκηση του ΝΑΤΟ

Συγκλόνισε το πανελλήνιο και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης ο Ημαθιώτης πιλότος του μαχητικού F16 με το μήνυμά του που ακούστηκε μέσα από το πιλοτήριο σε όλο τον χώρο της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου.

“Χρόνια πολλά, Θεσσαλονίκη! Χρόνια πολλά, Μακεδονία! Χρόνια πολλά, Ελλάδα! Η Ελληνική Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες από το Ορμένιο έως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς έως το Καστελλόριζο χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλα! Χρόνια πολλά. Εις το επανιδείν και κρατήστε το κεφάλι ψηλα!” , είπε ο βραβευμένος και από το ΝΑΤΟ, πιλότος, Σωτήρης Στράλης που κατάγεται από τη Βέροια!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Τσιγουρή, είπε πως αισθάνθηκε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που το μήνυμα της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έφτασε στον κόσμο κάνοντάς τον να σηκώσει το κεφάλι ψηλά έστω και για λίγο και πρόσθεσε:

“Ήταν διττού χαρακτήρα πρώτα από όλα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και ζωντανά εκείνη τη στιγμή να εντοπίσει και να δει το αεροσκάφος που πραγματοποιεί ελιγμούς στο χώρο της παρέλασης. Εν γένει όμως θα θέλαμε από τον κόσμο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά γιατί όποτε χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή η ελληνική αεροπορία και όχι μόνο, όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα βρεθούν εκεί που πρέπει, όταν πρέπει και θα πράξουν το καθήκον τους”.

>Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως την ίδια στιγμή που εκείνος πετούσε με το μαχητικό στην παρέλαση κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του βρίσκονταν σε ετοιμότητα στα νησιά του Αιγαιού, κάποια μέλη του πολεμικού ναυτικού ήταν εν πλω σε φρεγάτες στο Αιγαίο και κάποιοι στρατιώτες σε στρατόπεδα στο βορειότερο τμήμα της χώρας, το Ορμένιο.<

“Ένα κομμάτι της προτροπής μας προς τον κόσμο όχι το κυριολεκτικό αλλά το μεταφορικό είναι το γεγονός ότι αν κρατήσεις το κεφάλι ψηλά εμείς θα είμαστε πάντα εκεί όποτε μας χρειαστούν ακόμα κι αν δεν μας βλέπουνε. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε πρωταρχικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι κάποιες αξίες όπως: η τιμή, η περηφάνεια, η αξιοπρέπεια πρέπει να ‘ρθουν και πάλι σε πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας”, είπε ο πιλότος της ΠΑ και πρόσθεσε:

“Εάν θα συμβεί αυτό με τον τρόπο αυτό και με περίσσια αυτοπεποίθηση είμαι σίγουρος πως όλα θα βελτιωθούν προς το καλύτερο, πως καμία κρίση δεν μπορεί να μας κάμψει και οποιοδήποτε στόχο θέσουμε, καταφέρνουμε εν τέλει να τον πετύχουμε”.

*naousanews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected