Super League 1

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ (0-2) Αύξησε τη διαφορά και πάει…Φλωρεντία!

e0573a701b51d3e0e17d545b4a95a9ec_LΜε πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Εργοτέλη στην Κρήτη και πήρε αέρα πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό!

Αν και δεν… έθελξε με την παρουσία του στο Παγκρήτιο, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από το ματς με τον Εργοτέλη κι έφτασε στο +5 από τον Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 2-0 τους Κρητικούς και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη χθεσινή (01/11) ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» στην Τρίπολη. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν είχε την ουσία αλλά και τον ποδοσφαιριστή για να τις τελειώσει, φτάνοντας έτσι στο τρίποντο που φέρνει τον «δικέφαλο του Βορρά» στους 22 βαθμούς, με τους Πειραιώτες να είναι δεύτεροι με 17 και να… κυνηγούν τον ΠΑΟΚ.

Επιθετικά ο Εργοτέλης, με 4-3-3 ο ΠΑΟΚ

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλησε να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ, και παρέταξε τον Εργοτέλη με 4-2-3-1 και αρκετούς επιθετικογενείς παίκτες. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσέρνι, με τους Λυκογιάννη, Γιοβάνοβιτς, Μέγι και Τζανακάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Γκέντσογλου και Κοζορώνης, με τους Χαντί, Χαλκιαδάκη και Γιουσούφ να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Παμλίδη.

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το γνώριμο 4-3-3, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τον Ράζβαν Ρατς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, με τους Ρατς, Βίτορ, Κατσικά και Κίτσιου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούταν από τους Τζιόλη, Κάτσε και Τζανδάρη, ενώ στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Μακ κινήθηκαν στα άκρα πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη.

«Έχασε» Ρατς, βρήκε… γκολ!

Μέτριο ήταν το ματς στο Παγκρήτιο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Εργοτέλη να κρατάει τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του και να προσπαθεί να ισορροπήσει την κατοχή, μη επιτρέποντας στους Θεσσαλονικείς να κάνουν το παιχνίδι τους. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ήθελε να «χτυπήσει» από το πλάι τους Κρητικούς, κυρίως στην αριστερή πλευρά με Μακ και Ρατς, όμως, έχασε στο 32’ τον Ρουμάνο μπακ. Ο Ρατς δεν κατάφερε να «βγάλει» όλο το ματς, δίνοντας τη θέση του στον Νίκο Σπυρόπουλο. Αυτό δεν άλλαξε, βέβαια, τα πλάνα του Αναστασιάδη, ο οποίος συνέχισε να ζητά μεγαλύτερη ένταση και περισσότερη πίεση στα καρέ του Τσέρνι.

Η πίεση αυτή, απέφερε τους πρώτους καρπούς στο 37’ όταν και δημιουργήθηκε η πρώτη σοβαρή ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς. Ο Τζιόλης έκανε τη βαθιά μπαλιά, βρήκε τον Μακ μόνο του στην περιοχή κι ο Σλοβάκος πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Εργοτέλη! Στην επόμενη καλή στιγμή του, όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει και δίχτυα! Ήταν το 42’ του ματς, όταν ο Κίτσιου πέρασε ωραία την κάθετη για τον Αθανασιάδη κι αυτός δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα τον Τσέρνι, για να στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με προβάδισμα του ΠΑΟΚ.

περισσότερο ρεπορτάζ και φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected