Κατηγορίες
Διάφορα

Cafe Relax – Τι πρέπει να περιμένουμε απόψε από τις ελληνικές “μάχες”

H 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League παίρνει τη σκυτάλη σήμερα, στο πλήρως ανανεωμένο Cafe «Relax». Οι θαμώνες μας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τρεις ελληνικές μάχες των ομάδων μας, με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το σημερινό πρόγραμμα στις 22.05μμ084718Αστέρας Τρίπολης – Τόττεναμ

Τεράστια σημασία έχει για τον Αστέρα Τρίπολης η σημερινή αναμέτρηση με την Τότεναμ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League (20:00, Novasports 1).

Ολόκληρη η Τρίπολη έχει φορέσει τα καλά της, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που φιλοξενείται μία ομάδα τέτοιου μεγέθους στην Αρκαδία και οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη επιθυμούν να κάνουν άλλη μία υπέρβαση, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου και κάνοντας την Αρκαδία ξακουστή σε ολόκληρη την Ευρώπη για άλλη μία φορά. 

Ωστόσο, το έργο τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς τη φετινή σεζόν τα «σπιρούνια» μετρούν μόλις μία ήττα τη φετινή σεζόν σε επτά εκτός έδρας αγώνες στη διοργάνωση, αλλά ο Αστέρας έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και θα παλέψει για το καλύτερο. 

Από την πλευρά του, ο κ. Βεργέτης αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Κοσίτσκι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλο και Παντελιάδη. 

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ουσέρο, με εσωτερικούς μέσους τους Τσοκάνη, Μουνάφο και στα πλάγια τους Ρόλε και Μάσα. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πάρα. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Θεοδωρόπουλος, Μπαράλες, Νίκο, Μπακασέτας, Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτας και Κυριακόπουλος., Εκτός έμειναν οι Κουρμπέλης και Γκοϊάν. 

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα χρησιμοποιήσει τους Βορμ, Ντάιερ, Φάτσιο, Φερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Τάουσεντ, Παουλίνιο, Τσαντλί και Κέιν. 

Βαθμολογία 

Τότεναμ 5 (6-2) 
Μπεσίκτας 5 (6-2) 
Αστέρας Τρίπολης 4 (4-6) 
Παρτίζαν 1 (0-6) 

Το πρόγραμμα 

Σήμερα (06/11) 

Αστέρας-Τότεναμ (20:00) 
Μπεσίκτας-Παρτίζαν (20:00) 

27 Νοεμβρίου 

Αστέρας-Μπεσίκτας (22:05) 
Τότεναμ-Παρίτζαν (22:05) 

11 Δεκεμβρίου 

Παρτίζαν-Αστέρας (20:00) 
Μπεσίκτας-Τότεναμ (20:00)

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - NTIÍÁÌÏ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - DYNAMO MOSCOWΜε έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια του πέμπτου ομίλου, τα περιθώρια πρόκρισης στους «32» του Europa League έχουν στενέψει για τον Παναθηναϊκό. Όμως μια νίκη απόψε επί της Αϊντχόφεν στην κατάμεστη Λεωφόρο (20:00, Novasports 2) μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Οι «πράσινοι» θα πιάσουν τους Ολλανδούς στους τέσσερις βαθμούς υπερτερώντας παράλληλα σε ισοβαθμία, πιθανότατα θα ξεπεράσουν την Εστορίλ που έχει δύσκολο ματς στη Μόσχα και θα έχουν πολύ μεγάλη τύχη για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση με τα κατάλληλα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. 

Το πλάνο του Αναστασίου 

Ο Γιάννης Αναστασίου όλα δείχνουν πως θα παρατάξει ενδεκάδα με δύο μεγάλες επιστροφές. Του Γκόρντον Σίλντενφελντ στα μετόπισθεν, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Κουτρουμπής έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, αλλά και του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός φορ θα ξεκινήσει σε ματς για πρώτη φορά από τις 24 Αυγούστου και θα ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του. Αν αυτό θα το κάνει μόνος ή με παρτενέρ τον Καρέλη θα φανεί στην πράξη. 

Εφόσον προτιμηθεί το 4-3-2-1 ή… «χριστουγεννιάτικο δέντρο» όπως αποκαλείται ποδοσφαιρικά, πέραν του Στιλ που θα είναι στο τέρμα και των Νάνο, Τριανταφυλλόπουλου, Σίλντενφελντ και Μέντες στην άμυνα, οι Λαγός, Ζέκα και Μπούι θα είναι η τριάδα του κέντρου, με τους Πράνιτς και Ατζαγκούν μπροστά τους και πίσω από τον Σουηδό. Αν αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, θα μπει στην ενδεκάδα ο Καρέλης, πιθανότατα αντί του Ατζαγκούν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Κοτσόλης, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Δώνης, Ντίνας, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι, Πέτριτς και Κότσαρης. 

Το θέλει για να… τελειώνει 

Η Αϊντχόφεν έρχεται στην Αθήνα με… αέρα από το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος (στο +4 από τον Άγιαξ) με τέσσερις σερί νίκες και στόχο τη νίκη που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση, αφού θα «εξουδετερώσει» τον Παναθηναϊκό από τη μάχη της πρόκρισης και θα αφήσει πίσω της την Εστορίλ, που έχει δύσκολο έργο στη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό (19:00), η οποία με νίκη «καθαρίζει» οριστικά την πρόκριση, ίσως και την πρωτιά. 

Ο Φιλίπ Κοκού δεν υπολογίζει στους Μπρούμα, Σχάαρς, Μπρακάλι, Ταμάτα και Χάιλεμαρκ. Το 4-3-3 δεν αλλάζει… ποτέ και οι Ολλανδοί θα παραταχθούν πιθανότατα με τους: Ζουτ, Αρίας, Βίλεμς, Ρέκικ, Ισιμάτ-Μερέν, Χέντριξ, Μαχέρ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινγκ, Ντεπάι και Ντε Γιονγκ. 

Η βαθμολογία του ομίλου 

1. Ντιναμό Μόσχας 9 (5-2) 
2. Αϊντχόφεν 4 (2-2) 
3. Εστορίλ 3 (3-3) 
4. Παναθηναϊκός 1 (2-5) 

Η επόμενη αγωνιστική (27/11) 
Ντιναμό Μόσχας-Παναθηναϊκός (18:00) 
Εστορίλ-Αϊντχόφεν (22:05) 

Η τελευταία αγωνιστική (11/12) 
Παναθηναϊκός-Εστορίλ (20:00) 
Αϊντχόφεν-Ντιναμό Μόσχας (20:00)

3ef76d3695f32a432e1b02434b26b1a7_L

Καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα θέλει ο «Δικέφαλος» στη Φλωρεντία προκειμένου να μείνει στο… κόλπο της πρόκρισης και να πάρει ώθηση ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Πέμπτη 6/11, 22.05 ANT1)

Η ήττα στην Τούμπα από την Φιορεντίνα άφησε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση του 11ου ομίλου με 3 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Γκινγκάμπ. Συνεπώς, θέλοντας να μην χάσει πρόωρα το… τρένο που οδηγεί στους «32» του Europa League ο «Δικέφαλος» θέλει θετικό αποτέλεσμα στο «Αρτέμιο Φράνκι» απέναντι στους πρωτοπόρους του ομίλου, «βιόλα». Ωστόσο, εκτός από το βαθμολογικό όφελος, σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς αποφύγουν την ήττα στη Φλωρεντία ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τους περιμένει, εντός κι εκτός συνόρων.

Το βλέμμα στους αμφίβολους

Με 23 παίκτες στην αποστολή έχει μεταβεί στην βόρεια Ιταλία ο ΠΑΟΚ  αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν  είναι σίγουρος για την ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών του. Όπως είναι ήδη γνωστό οι Τζαβέλλας και Κάτσε δεν είναι στο 100% και η συμμετοχή τους θα κριθεί λίγες ώρες πριν τη σέντρα. Άλλωστε, ο έμπειρος τεχνικός του «Δικεφάλου» θα ανακοινώσει την τελική αποστολή μετά την ολοκλήρωση του πρωινού χαλαρώματος που θα κάνει η ομάδα ανήμερα του αγώνα το μεσημέρι όπου και θα φανεί  αν τελικά θα δώσουν το «παρών» αμφότεροι στην αναμέτρηση του «Αρτέμιο Φράνκι».

«Περιμένουν» τον Γκόμεζ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει ουσιαστικά το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης υποδέχεται η  Φιορεντίνα τον ΠΑΟΚ. Οι Ιταλοί μετρούν 3 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και θέλουν όσο το δυνατό νωρίτερα θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, ώστε αφενός να έχουν τη δυνατότητα να ξεκουράσουν παίκτες τις 2 τελευταίες αγωνιστικές κι αφετέρου να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρωτάθλημα όπου δεν έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία. Όσο για τα πλάνα του Μοντέλα αναφορικά με το αρχικό σχήμα, τα βλέμματα στρέφονται στον Γκόμεζ που θεωρείται αμφίβολος από τα ιταλικά Μέσα. Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας, την εστία θα υπερασπιστεί ο Ταταρουσάνου, με τους Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα και Πασκουάλ να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Μπροστά τους θα έχουν τους Πιζάρο, Λατσάρι και Κούρτιτς, ενώ σε ρόλο επιτελικού χαφ θα αγωνιστεί ο Βαλέρο με τον Ίλισιτς στη κορυφή ως παρτενέρ του… αμφίβολου Γκόμεζ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected