Κατηγορίες
Football League

Football League – Σκέψεις για μη απαραίτητη πιστοποίηση του UEFA Pro τη νέα σεζόν!

P8134022Ένας από τους «πονοκεφάλους» των προπονητών όταν τους προτείνεται να κάτσουν στον πάγκο μιας ομάδας της Σούπερ Λιγκ ή της Φούτμπολ Λιγκ είναι να απαντήσουν για το αν έχουν το UEFA Pro ή όχι.

Κι αυτό διότι από φέτος και στη Φούτμπολ Λιγκ είναι απαραίτητη η πιστοποίηση του συγκεκριμένου πτυχίου.  Η διαδικασία απόκτησής του πάντως δεν είναι και τόσο απλή, αφού χρειάζεται τουλάχιστον διετής παρακολούθηση (κάθε καλοκαίρι γίνονται τα σεμινάρια) μαθημάτων, πρακτική άσκηση σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά και διατριβή στο τέλος. 

Αρκετοί προπονητές αναγκάζονται να βρίσκουν άλλες λύσεις, όπως το να δηλώνουν προπονητές που έχουν το Pro, χωρίς όμως να παρίστανται στα παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που προβλημάτισε τη διοργανώτρια αρχή της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. 

Για αυτό και στις σκέψεις της διοίκησης είναι να μην ισχύει από του χρόνου η συγκεκριμένη διάταξη, ότι δηλαδή θα είναι απαραίτητο το δίπλωμα Pro της UEFA για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, κάτι που προφανώς θα κάνει και τους περισσότερους προπονητές να… χαρούν. 

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected