Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδας – Τι…ξημέρωσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Ημέρα εξελίξεων, κατά πάσα πιθανότητα και ανακοινώσεων, αναμένεται να είναι στο Σάββατο (15/11) στο «στρατόπεδο» της Εθνικής Ελλάδας μετά το κάζο με τα Νησιά Φερόε.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις φέρνει στο αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» η ήττα 1-0 από την ομάδα του Βορείου Ατλαντικού, μια από τις πιο ντροπιαστικές για την «γαλανόλευκη», η οποία πριν από περίπου δέκα χρόνια κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην Γαλλία, το καλοκαίρι του 2016, αποτελεί… όνειρο απατηλό, μια και έπειτα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον… πάτο του ομίλου με μόλις έναν βαθμό!

ElladaFeroeTablo

Η εθνική… κατάφερε, μια και περί κατορθώματος πρόκειται, να μετρά μόλις μία ισοπαλία, απέναντι στην Φινλανδία (1-1) στο Ελσίνκι και τρεις ήττες, 1-0 από Ρουμανία, 2-0 από Βόρεια Ιρλανδία και 1-0 από τα Νησιά Φερόε, όλες στην έδρα της, το «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αν για την πρώτη κόντρα στους Ρουμάνους υπήρχε η δικαιολογία της νέας ομάδας και της… κουρασμένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αυτές από τους «νησιώτες» του ομίλου, απλά δεν… περιγράφονται!

Παραδοχής… διαζυγίου από Σαρρή

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… έπεσε το βράδυ της Παρασκευής (15/11) με την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι φαίνεται πως… μετρά ώρες στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, παρά το γεγονός πως ο Ιταλός μετά τον αγώνα δήλωνε «Δεν παραιτούμαι» και έτοιμος «Να δουλέψω και να αλλάξω την κατάσταση». Ωστόσο, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για «διαζύγιο» της ΕΠΟ με τον έμπειρου κόουτς, επιβεβαιώθηκαν, λίγες ώρες μετά, όταν, έπειτα από την σύσκεψη των επικεφαλής της Ομοσπονδίας στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Γιώργος Σαρρής με δήλωσή του παραδέχθηκε το λάθος του στην επιλογή του ανθρώπου για την μετά… Σάντος εποχή.

SarrisMesa

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, εντός του Σαββάτου (15/11) αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνεργασία της ΕΠΟ με τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Στην Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, κατά πάσα πιθανότητα με την παρουσία του ατζέντη του Ιταλού, Γιώργου Καζιάνη και τον προπονητή, ούτως ώστε να αποφασιστεί ο… τρόπος του «διαζυγίου». Μάλιστα, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν βγει στην… επιφάνεια, όμως, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ευθύνες και για παίκτες

Βέβαια, σημαντικό μερίδιο στην… αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο στον όμιλο, έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα, η… εποχή μετά το Μουντιάλ έφερε πολλές αλλαγές στην «γαλανόλευκη», όπως η αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά και του Κώστα Κατσουράνη, οι οποίοι έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια, ενώ και πολλοί διεθνείς έμειναν για εβδομάδες μακριά από προπονήσεις, μια και δεν είχαν ομάδες!

PaiktesMesa

Ωστόσο, δεν γίνεται αυτά τα δύο – σημαντικά – στοιχεία να αποτελούν δικαιολογίες για τους διεθνείς. Δεν γίνεται η εθνική να αγωνίζεται απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδία και τα Νησιά Φερόε και να μην υπάρχει… διάθεση και… νεύρο από τους ποδοσφαιριστές. Το άσχημο για την «γαλανόλευκη» είναι πως οι διεθνείς δεν έδειξαν κανέναν… εγωισμό, σε ματς που ήταν… τελικοί, όπως με τους δύο «νησιώτες», αλλά απέναντι σε ομάδες που μόνο… φόβητρο δεν αποτελούν!

Ύστατη προσπάθεια για… αντίδραση

Από την στιγμή που οι μαθηματικές ελπίδες δεν έχουν… σβήσει, άπαντες στην Εθνική Ελλάδας είναι αναγκασμένοι να προσπαθήσουν για την αλλαγή της εικόνας. Αρχικά από τη διοίκηση της ΕΠΟ με την εύρεση του τεχνικού που θα αναλάβει να καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» και εν συνεχεία, κυρίως, από τους ποδοσφαιριστές. Η αλλαγή θα πρέπει να έρθει… άμεσα, από το επόμενο ματς του ομίλου, στις 29 Μαρτίου του 2015 κόντρα στην Ουγγαρία και την Βουδαπέστη. Ο… δρόμος μόνο… στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι, αλλά τα… αγκάθια βγήκαν από τα κακώς κείμενα της «γαλανόλευκης».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected