Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Γρηγόρης Αργυρίου και Νίκος Περηφανόπουλος στο ImathiaSportsNews!

DSC_4105

Το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 πλησιάζει και το ImathiaSportsNews, σας μεταφέρει στο κλίμα της μεγάλης αναμέτρησης τόσο με το pre game όσο και με τα τελευταία νέα των ομάδων, 24 ώρες πριν τη σέντρα. Εκτός των άλλων, δίνουμε τον λόγο στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν αύριο με στόχο τη νίκη.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται στην ομολογουμένως ιδιαίτερη κόντρα του Γρηγόρη Αργυρίου με την ομάδα στην οποία υπηρέτησε επί πέντε συναπτά έτη. Ο υποβιβασμός της ομάδας από τη Γ Εθνική, σε συνάρτηση με την επιθυμία του να αναζητήσει την τύχη του στο ίδιο ή σε ανώτερο επίπεδο, τον οδήγησε εκτός ομάδας ωστόσο η προσέγγιση του ΑΣ Ειρηνούπολης ήταν άκρως δελεαστική και χωρίς δεύτερη σκέψη, φορά πλέον τη φανέλα της νεοφώτιστης ομάδας.

Πολύ κοντά στο να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι, βρέθηκε και ο Νίκος Περηφανόπουλος, ο οποίος όμως παρά το pressing, παρέμεινε στην ομάδα της καρδιάς του και αποτελεί φέτος (εκτός τον φυσικό ηγέτη της), τον στυλοβάτη της άμυνας αλλά και το πρότυπο των νεαρών παικτών της ομάδας.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες μίλησαν στον αρχισυντάκτη του Imathia Sports News, Αργύρη Τσιγγενόπουλο και αναφέρθηκαν τόσο για τον αυριανό αγώνα και την πορεία των ομάδων τους μέχρι στιγμής, όσο και για τη μεταξύ τους κόντρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η απάντηση του Γρηγόρη Αργυρίου όσον αφορά τον Νίκο Περηφανόπουλο, που ομολογουμένως δίνει και το στίγμα για το ποιόν του αρχηγού του ΦΑΣ.

Αναλυτικά οι δύο συνεντεύξεις :

1. Γρηγόρη ο ΑΣ Ειρηνούπολης φέτος παρουσιάζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ανανεωμένος, με αρκετές ποιοτικές προσθήκες που για πολλούς αποτελούν επιλογές από το “πάνω ράφι”. Θεωρείς ότι οι κινήσεις αυτές είναι που φέρνουν την ομάδα στην πρώτη θέση μετά από 11 αγωνιστικές ή είναι απόρροια του “δεσίματος” στο ρόστερ;

“Είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, που φέρνουν την ομάδα μέσα στους δύο στόχους της. Εξ αρχής, οι ποιοτικές προσθήκες, με παίκτες που έχουν παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο και στη συνέχεια η σωστή και σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, είναι οι δύο δυνατοί κρίκοι στην αλυσίδα της φετινής πορείας. Δεν θα πρέπει βέβαια να αμελούμε την υποδειγματική οργάνωση στα διοικητικά, βασικός παράγοντας για έναν σύλλογο που θέλει να πρωταγωνιστεί.”

2. Πλησιάζει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΦΑΣ Νάουσα. Θεωρείς πως το ζευγάρι αυτό θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους ή πιστεύεις πως θα υπάρξει και τρίτος “πόλος”;

“Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως υπάρχουν κι άλλες ομάδες που διεκδικούν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός μόνο θετικός μπορεί να αποβεί στην πορεία και εκτός των άλλων, θεωρώ πως αυτό το στοιχείο είναι πολύ θετικό για το ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Πιστεύω όμως ακράδαντα πως η ομάδα μου θα είναι αυτή που θα κόψει το νήμα στο τέλος και όλοι στον σύλλογο ήμαστε πεπεισμένοι πως θα τα καταφέρουμε”

3. Ως συνέχεια της παραπάνω ερώτησης και κρίνοντας με βάση το γεγονός πως πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου γύρου, θεωρείς πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές τον ερχόμενο Ιανουάριο; Υπήρξε ποτέ ως προσωπική σκέψη ότι με το υπάρχον ρόστερ θα μπορούσατε να κάνετε περίπατο;

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης και το αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, είναι καθαρά θέμα της διοίκησης και του προπονητή. Εγώ αυτό που διαπιστώνω κάθε μέρα που περνά είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι και μην ξεχνάμε πως η ομάδα άλλαξε ρόστερ σχεδόν στο 100%. Συμφωνώ πως το ποιόν των ποδοσφαιριστών της ομάδας είναι τέτοιο που ίσως δεν δικαιολογεί τη μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή, όμως ήμαστε πάντα μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει εξ αρχής και έχοντας τη διάρκεια που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, στο τέλος θα χαμογελάσουμε”

4. Αγωνίστηκες επί μία πενταετία με την φανέλα της Νάουσας, πάντα σε υψηλό επίπεδο. Είναι αυτό το παιχνίδι ιδιαίτερο για σένα ή θεωρείς πως ένας κύκλος έκλεισε;

“Είναι απλά ένα παιχνίδι… Το ότι η Νάουσα με βοήθησε να αναδειχθώ ως ποδοσφαιριστής, είναι κάτι το οποίο σέβομαι απόλυτα, όπως βεβαίως και την ιστορία της ως σύλλογος. Αυτή τη στιγμή όμως φορώ τη φανέλα της Ειρηνούπολης, είμαι πολύ ευχαριστημένος και μπαίνω σε κάθε παιχνίδι ώστε να κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Έχω πολλές φιλοδοξίες και η ομάδα στην οποία ανήκω τώρα, με καλύπτει πλήρως”.

5. Αρκετοί στο άκουσμα της μεταγραφής σου σε ομάδα της Α1 Ερασιτεχνικής θεώρησαν πως είναι πισωγύρισμα για σένα. Τρεις περίπου μήνες μετά την μετακίνηση σου στον ΑΣ Ειρηνούπολης, πως θα έκρινες την επιλογή σου;

“Το αν θα είναι πισωγύρισμα ή όχι, αυτό θα το κρίνει η ιστορία… Πάντα υπάρχουν σκέψεις, συναισθήματα και πολλές φορές σκέφτομαι και αποφασίζω με γνώμονα αυτά… Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ πως όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος”.

6. Το Σάββατο θα βρεθείς αντιμέτωπος με τον Νίκο Περηφανόπουλο, έναν ποδοσφαιριστή που συνεργάστηκες επί μία πενταετία στον ΦΑΣ; Ποια είναι τα συναισθήματα σου ως προς αυτό και τι θα ήθελες να πεις απευθυνόμενος στον ίδιο;

“Respect! H παραπάνω λέξη περιλαμβάνει όλα όσα θέλω να πω για τον Νίκο…


 

1. Ιδιαίτερη χρονιά η φετινή για τον ΦΑΣ Νάουσα Νίκο, μετά από τις περιόδους σε Δ’ και Γ’ Εθνική, με τα σκαμπανεβάσματα, τις χαρές και τις λύπες… Ο υποβιβασμός σας φέρνει μετά από πολλά χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα της Ημαθίας. Εσύ ως “παλαιότερος” στο φετινό ρόστερ, ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πιο σοβαρή αιτία που ο ΦΑΣ βρίσκεται φέτος στην Α1; Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες?

“Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα, με πολλά προβλήματα και αλλαγές στην ψυχολογία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το οικονομικό αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα στις ομάδες των κατηγοριών αυτών και παρά την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης αλλά και των ποδοσφαιριστών, η ομάδα δεν μπόρεσε να σωθεί στις λεπτομέρειες. Ακόμη και να γυρίζαμε το χρόνο πίσω, δύσκολα να μπορούσαμε με ένα ραβδάκι να λύναμε τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας… Από την άλλη ίσως να αποφεύγαμε κάποια αγωνιστικά λάθη, όμως και πάλι όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο…”

2. Αναφερόμενοι στη φετινή χρονιά, θα λέγαμε πως είναι μια σεζόν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας αλλά και στο τεχνικό τιμ. Με την εμπειρία αλλά και τη γνώση σου όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, σε πιο επίπεδο θα κατέτασσες το ρόστερ του ΦΑΣ; Μπορεί το υπάρχον δυναμικό να φτάσει στην κορυφή;

“Όντως είναι αρκετές οι αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, όμως οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν αλλά και αυτοί που παραμείναμε από πέρσι, θεωρώ πως παρά το γεγονός πως είμαστε μόλις στην 11η αγωνιστική, έχουμε “δέσει” αρκετά και πιστεύω πως με σωστή και μεθοδική δουλειά, μπορούμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι άλλωστε και ο αρχικός μας στόχος, όμως θα πρέπει όλοι στην ομάδα να σηκώσουμε το βάρος του πρωταθλητισμού γιατί φοράμε “βαριά” φανέλα και αυτό επιτάσσει η ιστορία της.

3. Μπροστά σας υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΣ Ειρηνούπολης. Θεωρείς πως είναι αυτό που θα κρίνει την μετέπειτα πορεία των ομάδων ή ένα από τα πολλά ματς της φετινής χρονιάς που λογίζονται από τα πιο αμφίρροπα;

“Εξυπακούεται πως είναι από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς και για τις δύο ομάδες και θεωρώ πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακολουθεί παραπάνω από ένας γύρος και θα είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε πως ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι, μπορεί να αποτελέσει επιτυχία ή αντίστοιχα καταστροφή. Για το μόνο που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο είναι το γόητρο και οι δύο ομάδες ομάδες όμως αποτελούνται από παίκτες έμπειρους που μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση.

4. Όπως είχαμε γράψει σχετικά το καλοκαίρι, βρέθηκες στο στόχαστρο της ομάδας με την οποία μοιράζεστε την πρώτη θέση. Έπειτα από 3 μήνες περίπου και 11 αγωνιστικές, θεωρείς πως έπραξες το καλύτερο; Ισχύει αυτό που πιστεύει η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου της ομάδας, πως Περηφανόπουλος και Νάουσα είναι ένα και το αυτό;

“Όταν μεγαλώνεις και ανδρώνεσαι σε μια ομάδα, είναι απόλυτα λογικό να δένεσαι, χωρίς αυτό να σημαίνει απόλυτη δέσμευση. Καθοριστικοί παράγοντες για τους οποίους παρέμεινα στην ομάδα ήταν οι συμπαίκτες μου αλλά και το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και σε συνάρτηση με το πλάνο της διοίκησης και του προπονητή, είναι το καλύτερο περιβάλλον προσωπικά για μένα αλλά και εκ των πραγμάτων για κάθε ποδοσφαιριστή”.

5. Το Σάββατο θα βρεθείς αντιμέτωπος με τον Γρηγόρη Αργυρίου έναν ποδοσφαιριστή που συνεργάστηκες επί μία πενταετία στον ΦΑΣ; Ποια είναι τα συναισθήματα σου ως προς αυτό και αν θεωρείς πως ο Γρηγόρης θα νιώθει περίεργα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

“Ο Γρηγόρης όσο καλός είναι ως ποδοσφαιριστής άλλο τόσο είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας, μέσα και έξω από το γήπεδο. Ζήσαμε πολλές εμπειρίες ως συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια, άλλες καλές άλλες κακές και σίγουρα θα νιώθουμε κάπως περίεργα και οι δύο!”

6. Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθυνθείς στον κόσμο της Νάουσας που προετοιμάζεται για το ματς του Σαββάτου. Τι θέλεις να τους πεις και αν πιστεύεις πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο η παρουσία τους.

“Ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο θεωρώ πως είναι ικανοποιημένος με την εικόνα που δείχνει η ομάδα μέχρι τώρα και σίγουρα η παρουσία του είναι απαραίτητη σε κάθε παιχνίδι, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί τονώνει το ηθικό και μας δίνει δύναμη”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected