Τον Παναγιώτη Τρανίδη τίμησε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου η διοίκηση του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ Φιλίππου – Αρκαδικού. Ο Παναγιώτης Τρανίδης παρέλαβε το αναμνηστικό του από τον πρόεδρο κο Τραπεζανλίδη Γιώργο.
Ο Παναγιώτης Τρανίδης ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ το 1972-73 σε ηλικία 12 ετών συμμετέχοντας στα παιδοεφηβικά πρωταθλήματα. Σε ηλικία 16 ετών καθιερώθηκε σαν βασικός πλεϊμέϊκερ στην ανδρική ομάδα του Φιλίππου με προπονητή τότε, τον Θανάση Κουγιουμτζόγλου. Στη συνέχεια μετά την άνοδο του Φιλίππου στην Β’ Εθνική (πριν δημιουργηθεί η Α2) αγωνίστηκε με την ομάδα μέχρι το 1988 όπου και σταμάτησε την ενεργό δράση.
Ταυτόχρονα από το 1983 άρχισε να ασχολείται με την προπονητική ξεκινώντας από τα μίνι τμήματα του Φιλίππου. Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Τρανίδης αναλαμβάνει προπονητής των τμημάτων της Γ.Ε.Β (ανδρικό – γυναικείο – παιδοεφηβικό) όπου ανάμεσα στα παιδιά που προπονεί είναι και ο Κώστας Τσαρτσαρής, το μεγαλύτερο ταλέντο (μπασκετικά) που έβγαλε ο Νομός Ημαθίας. Αργότερα ο Παναγιώτης προπονεί και οργανώνει τα τμήματα καλαθοσφαίρισης του Ποσειδώνα Βέροιας, το γυναικείο τμήμα του ΑΟΚ Βέροιας και τα τελευταία χρόνια μέχρι το 2010 το γυναικείο τμήμα του Φιλίππου όπου την οδήγησε σε άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Ο Παναγιώτης Τρανίδης δήλωσε στο filipposbc.gr : «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που σήμερα με τιμά ο Φίλιππος. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Φιλίππου κο Τραπεζανλίδη Γιώργο για την σημερινή βράβευση. Προσωπικά οφείλω πάρα πολλά στο Φίλιππο. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά ν’ αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό γιατί πέρα από την οικογένεια και το σχολείο είναι ο μοναδικός τρόπος για την διάπλαση σωστών χαρακτήρων. Να ευχηθώ στους συνεδέλφους προπονητές Δ. Γκίμα και Χρ. Μπλατσιώτη καλή επιτυχία στο έργο τους και να συνεχίσουν έτσι. Τέλος θέλω να επισημάνω ότι είναι κρίμα για τη Βέροια να μην έχει γυναικεία ομάδα που να συμμετέχει σε Εθνικά Πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια από κάποιους ανθρώπους που αγαπούν το γυναικείο μπάσκετ για την επίτευξη αυτού το υ στόχου. Είναι ένα κίνητρο να έρθουν περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ»