Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αναγέννηση Άρτας – Ρήγας Φεραίος 2-1

DSCN2084Η Αναγέννηση Άρτας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από τον Ρήγα Φεραίο, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1, μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου και στα ντέρμπι με Τρίκαλα, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και Οπούντιο Μαρτίνου.

Η Αναγέννηση ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και δίκαια έφτασε στην τελική επικράτηση, απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε καλή αμυντικά, αλλά επιθετικά είχε μόνο το γκολ και τίποτα παραπάνω. Το πρώτο ημίχρονο μπορούμε να πούμε πως ήταν ισορροπημένο, αν και η Αναγέννηση είχε τις ευκαιρίες για γκολ, ενώ στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδα του Ηλία Μαγκάκη πέτυχε το γκολ της νίκης και έχασε ευκαιρίες γι΄ ακόμη περισσότερα τέρματα.

Στο 11΄ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση στον αγώνα, όταν ο Παπαβασιλείου έκανε ωραία κίνηση και σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Λίγα λεπτά μετά (15΄), σε αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Σιδέρης έβγαλε τον Χρηστογιάννη σε θέση τετ α τετ από πλάγια αριστερά θέση, ο τελευταίος έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 26΄ και σ΄ ένα σημείο του αγώνα όπου ο Ρήγας Φεραίος είχε ισορροπήσει, ο Σιδέρης με δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε στην μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Κεφαλά. Τρία λεπτά αργότερα (29΄) οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη και μοναδική καλή φάση τους στον αγώνα, έφτασαν στο γκολ.

Ο Ζενούνι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Κρεββατάς έπιασε την κεφαλιά, ο Μπαντής με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε προσωρινά, όμως ο Κρεββατάς με προβολή άνοιξε το σκορ για τον Ρήγα Φεραίο. Παρά το γκολ που δέχτηκε, η «Α» ανέβηκε γρήγορα και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 32΄ το σουτ του Σιδέρη μπλόκαρε ο Κεφαλάς, αλλά στο 35΄ μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Χρηστογιάννη και γυριστή κεφαλιά του Σιδηρόπουλου, ο Μάρκος από κοντά με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά (37΄) μετά το τέρμα της Αναγέννησης, ο Κεμάλιαποβλήθηκε με απ΄ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Ρίππη για σκληρό μαρκάρισμα στον Σιδηρόπουλο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ευκαιρίες, αρχικά με σουτ του Γεωργίου που έφυγε ψηλά άουτ και εν συνεχεία με κεφαλιά του Χρηστογιάννη που μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση Άρτας μπήκε αποφασισμένα για να πετύχει το δεύτερο τέρμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 51΄ το σουτ του Γεωργίου έφυγε άουτ και στο 54΄ μετά από γέμισμα του Παπαρούνη, Νικοπολίδης και Σιδηρόπουλος από κοντά δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το γκολ για τους Αρτινούς ήρθε στο 71΄, όταν ο Γεωργίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο αρχηγός Χρηστογιάννης με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Κεφαλά για το 2-1 (φωτο), «χαρίζοντας» παράλληλα τη νίκη στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η «Α» δεν απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους και ήταν αυτή που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Στο 77΄ ο Χρηστογιάννης με κεφαλιά πάσα βρήκε στην μικρή περιοχή τον Σιδηρόπουλο και αυτός με νέα κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεφαλά, που μπλόκαρε την μπάλα. Δύο λεπτά μετά (79΄) ο Σιδέρης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Κεφαλά, αλλά ο πορτιέρο του Ρήγα Φεραίου απομάκρυνε το σουτ του μεσοεπιθετικού της Αναγέννησης και στη συνέχεια νέα κεφαλιά του Σιδέρη μπλόκαρε με δυσκολία ο Κεφαλάς.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βάϊου Μπουζάνη, τέως γενικού αρχηγού της Αναγέννησης, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Συνθέσεις

Αναγέννηση Άρτας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Ηλίας, Παπαβασιλείου (65΄ Τάσσος), Χρηστογιάννης, Παπαρούνης, Μάρκος, Γούλας, Νικοπολίδης, Σιδηρόπουλος, Γεωργίου (95΄ Μαγκάκης), Σιδέρης (91΄ Νικολαΐδης).

Ρήγας Φεραίος (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Μαλάκος (66΄ Τσίπι), Κεμάλι, Μπίκας (69΄ Ζατσάι), Ζενούνι (78΄ Μιχολίτσας), Κρεββατάς.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected