Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Η 11άδα των “ελεύθερων” που…παίρνει πρωτάθλημα!

8588f3b100ad1fe9f9af8bcae6b9300a_62054Σε εποχές κρίσεις κάθε ομάδα αναγκάζεται να κοιτά και διάφορες ευκαιρίες, δηλαδή ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποκτήσει με το μικρότερο δυνατό κόστος. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο συμφέρον από τους ελεύθερους.

Κάθε χρόνο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο οι σύλλογοι αρχίζουν να εξετάζουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι, αφού από τον Ιανουάριο έχουν το δικαίωμα να συμφωνήσουν με όποια ομάδα θέλουν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό. Με αυτή την αφορμή το a-sports.gr σας παρουσιάζει την ιδανική ενδεκάδα της Σούπερ Λίγκας αλλά και τους επτά παίκτες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στον πάγκο.

Οι φύλακες-άγγελοι

Ο ανταγωνισμός για τη θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια είναι παρά πολύ μεγάλος. Μάρκος Βελλίδης και Ράφαελ Μπρακάλι πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν και είναι δεύτεροι στη σχετική λίστα με τις επεμβάσεις έχοντας 48. Ο πρώτος αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας της φετινής Σούπερ Λίγκας και ο δεύτερος ο άνθρωπος που κατευθύνει εξαιρετικά την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με αυτή του Ολυμπιακού. Στις λεπτομέρειες φανέλα βασικού παίρνει ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει διατηρήσει επτά φορές ανέπαφη την εστία του ύστερα από 15 ματς.

Άμυνα-γρανίτης

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος είναι ο Ντόριν Γκόιαν, ο οποίος κόντρα στον Πανθρακικό πέτυχε και ένα εντυπωσιακό γκολ. Δίπλα του στην ιδανική ενδεκάδα βρίσκεται ο Ουίλιαμ Ετζενγκέλε, ο οποίος πηγαίνει εξαιρετικά με τη φανέλα του Παναιτωλικού στα τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να αφήνει εκτός επιλογής μας το συμπαίκτη του Γιώργο Κούσα. Τη θέση του αριστερού μπακ παίρνει ο Αλέξης Μιχαήλ, δεύτερος αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και αριστερά. Στο δεξί άκρο της άμυνας τη θέση έχει καπαρώσει ο Λούι του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι βασικός και αναντικατάστατος. Όσο για τις αλλαγές, καλές περιπτώσεις είναι ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της άμυνας, και ο Νίκος Τσουμάνης. Ο τελευταίος δεν ξεκίνησε καλά με τον Άκη Μάντζιο, αλλά επί Χοσέ Μανουέλ Ρόκα δείχνει εξαιρετικά στοιχεία και αποτελεί σημαντικό κομμάτι και του επιθετικού πλάνου του Πανθρακικού, αν και αριστερό μπακ.

Οι βιρτουόζοι και τα εργαλεία

Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν καλό αμυντικό μέσο, ο οποίος θα μπορεί να κοντρολάρει το παιχνίδι. Από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Γοδόι του Παναιτωλικού, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ αλλά και το εξωτερικό. Δίπλα του θα μπορούσε να παίξει ο Χαβιέρ Ούμπιντες, ο οποίος κάνει όλο το παιχνίδι στον Ατρόμητο. Αλλαγές τους είναι οι Σωτήρης Μπαλάφας, που κάνει πολύ καλή σεζόν στη Βέροια, και Χουάν Αγκιλέρα, ο οποίος είναι όλο το κέντρο του Πλατανιά μαζί με τον Τετέ.

Μπροστά τους σε τριάδα δεν γίνεται να μείνουν εκτός οι Τσόρι Ντομίνγκεζ και Νταβίντ Φουστέρ. Από τα πόδια του πρώτου περνά όλο το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο δεύτερος έχει αποδείξει τόσα χρόνια στην Ελλάδα ότι πρόκειται για πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Αναγκαστικά για να χωρέσει θα έπρεπε να πάει στο ένα άκρο. Στο άλλο θα έμπαινε ο Στέφανο Ναπολεόνι, προκειμένου να μη μείνει εκτός. Παρεμπιπτόντως, ο Ατρόμητος κάνει προσπάθεια να κρατήσει τόσο αυτόν όσο και τον Ούμπιντες. Τέλος, στον πάγκο θα έμεναν Ζιγκί Μπαντιμπανγκά και Λεοζίνιο, το συμβόλαιο του οποίου προσπαθεί να ανανεώσει η Καλλονή.

Έτσι λύνεται το πρόβλημα στο γκολ

Το πιο καυτό όνομα είναι πιθανότατα ο Μοχάμεντ Μπεν. Δεν ανανεώνει με τη Βέροια, αλλά δεν θέλει και να παραμείνει στη χώρα μας, εκτός κι αν πειστεί από το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, οι πιθανότητες πώλησής του ακόμη και τον Ιανουάριο είναι πολλές. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρεις αξιόλογοι επιθετικοί που μονομαχούν για μια θέση στον πάγκο. Μλάντεν Πέτριτς, Βαγγέλης Μάντζιος και Απόστολος Γιάννου. Ο Κροάτης είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους, αλλά, αν κοιτάξουμε την προσφορά που είχε έως τώρα ο κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα του, τότε αυτός που συμπληρώνει τη 18άδα πρέπει να είναι ο φορ του Πανιωνίου.

Αντώνης Τσιράκης, a-sports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected