Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισπανία – “Hola” Ατλέτικο! (vid)

f896c8a02642078cabbb6445100680e0_LΗ Ατλέτικο ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ με 2-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κόπα ντελ Ρέι – Δεύτερη σερί ήττα για τη «Βασίλισσα» μετά το σερί των 22 νικών

Το σκορ άνοιξε από το… πουθενά για τους θριαμβευτές στο 58′ ο Ραούλ Γκαρσία από την άσπρη βούλα. Ο ίδιος παίκτης είχε κερδίσει το πέναλτι από τον Σέρχιο Ράμος δύο λεπτά νωρίτερα, με τον ρέφερι του ντέρμπι να υποδεικνύει σωστά την παράβαση. Έπειτα από 18 λεπτά, οι «ροχιμπλάνκος» έβαλαν στέρεες βάσεις πρόκρισης, όταν μετά από κόρνερ του Αρντά Τουράν, ο Χιμένεθ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Κέιλορ Νάβας.

Δυνατά μπήκε στο ματς η «Βασίλισσα» παρά το γεγονός ότι ο Κάρλο Αντσελότι αποφάσισε ότι αυτό ήταν το κατάλληλο παιχνίδι για να δώσει χρόνο ξεκούρασης στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν «παγώσει» το «Βιθέντε Καλντερόν», αλλά ο Ομπλάκ εξουδετέρωσε την κεφαλιά-δυναμίτη του Σέρχιο Ράμος. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, αλλά έμοιαζαν να παίζουν χωρίς στράικερ. Αιτία; Ο Φερνάντο Τόρες στην πρώτη του -επαν-εμφάνιση με τη φανέλα της Ατλέτικο, ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Κάποια κλασική ευκαιρία δεν σημειώθηκε μέχρι το 45′ και το «σφιχτό» ματς ήταν κάτι που ξεκάθαρα ευνοούσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι φημίζονται για την ικανότητά τους να «κλέβουν» τέτοιους αγώνες που εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο.

Επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε η σημαντικότερη φάση για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μαρτσέλο βρήκε με μία διαγώνια μπαλιά σαράντα μέτρων τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ουαλός πλάσαρε με τη μία με το δεξί πόδι, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Ομπλάκ.

Στο 58′ ο Σέρχιο Ράμος υπέπεσε σ’ ένα ανόητο πέναλτι πάνω στον Γκαρσία -τον μάρκαρε από πίσω, ενώ ο Ισπανός είχε γυρισμένη την πλάτη προς την εστία-, με τον αρχηγό των «ροχιμπλάνκος» να μην χάνει την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Έστω κι αν χρειάστηκε να εκτελέσει τέλεια, ο επιθετικός των γηπεδούχων νίκησε τον σπεσιαλίστα στα πέναλτι Νάβας για το 1-0 μέσα σε πανζουρλισμό.

δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ και βίντεο στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected