Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδίου – ΠΑΟΚ Κουλούρας 4-2

IMG_20150110_150054Επιστροφή στις νίκες για τον Εθνικό Κλειδιού, ο οποίος στην αυγή του 2015 επικράτησε με 4-2 του ουραγού ΠΑΟΚ Κουλούρας και μεταβαίνει το επόμενο Σάββατο στο Ροδοχώρι για έναν ακόμη “τελικό” παραμονής στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιάννη Κιρκιλιανίδη είχε σήμερα αυτό που της έλειπε στα περισσότερα παιχνίδια της φέτος : το εύκολο γκολ. Με χατ-τρικ του Σωτήρη Παπαδόπουλου και το παρθενικό τέρμα του Γιώργου Νικολόπουλου στο πρωτάθλημα, έφτασε στο 4-0 του 52ου λεπτού και λυτρώθηκε ως έναν βαθμό για τις συνεχόμενες αποτυχίες το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη πλευρά, οι νεοφώτιστοι αγωνίστηκαν και πάλι με πολλούς 15χρονους στη σύνθεση τους, οι οποίοι έδειξαν και πάλι εξαιρετικά στοιχεία και απέδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.

Η αναμέτρηση στο Κλειδί σήμερα ίσως επισημανθεί και για ένα ρεκόρ που ίσως θα πρέπει να ανατρέξουμε σε προγενέστερα χρόνια για το αν έχει επαναληφθεί. Ο Εθνικός κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο…10ο δευτερόλεπτο, όταν με το σφύριγμα της έναρξης, ο Κιρκιλιανίδης έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Φιρινίδης με κεφαλιά πάσαρε στον Παπαδόπουλο και αυτός απέναντι από τον Τσιφλίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 8ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, το σουτ όμως του Θυμιόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μυλωνάς ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα ο Εθνικός πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αποσπώντας σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Ο Κιρκιλιανίδης έκανε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Νικολόπουλος πέρασε έναν αμυντικό και με πλασέ στη γωνία “έγραψε” το 2-0.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το 42′ ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, πίεσε τα αντίπαλα καρέ χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι “κυανόλευκοι” πέτυχαν και τρίτο τέρμα, όταν και πάλι από κάθετη πάσα του Κιρκιλιανίδη, ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το τέταρτο τέρμα του Εθνικού σημειώθηκε στο 52′ όταν αρχικά ο Φιρινίδης σούταρε, ο Τσιφλίδης απέκρουσε προσωρινά και ο Σωτήρης Παπαδόπουλος στην επαναφορά πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας το πέμπτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στο 72′ οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αλλαγή τερματοφύλακα, με τον νεαρό Διακόπουλο να παίρνει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ενώ ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε στη συνέχεια να μειώσει σε 4-2 χάρη σε τέρματα του Λαφτσίδη (76′) και Σκουμπόπουλου (84′)

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Χρυσάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Δεβετζίδη και Παυλίδη.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδίου : Μυλωνάς (72′ Διακόπουλος), Τούνης, Νικολόπουλος, Πολυζόπουλος, Πετικόπουλος, Καλυβιώτης Δ. (80′ Καλυβιώτης Α.), Δούλιας, Κακατάτσιος, Παπαδόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Φιρινίδης (65′ Κεχαγιάς Ν.)

ΠΑΟΚ Κουλούρας : Τσιφλίδης, Ποζιάδης, Ιατρόπουλος, Τζιλόπουλος, Παπαδόπουλος, Λαφτσίδης, Ευθυμίου, Σκουμπόπουλος, Πετσάκου Α. (62′ Τζιβάρας), Θυμιόπουλος (53′ Δαδόπουλος), Πετσάκου Φ. (67′ Πράγιας).

*φωτ. από ethnikoskleidiou.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected