Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Ιτούδης – Η αποθέωση είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο…

ImageHandlerΜπορεί ο Δημήτρης Ιτούδης να μη βρίσκεται στον πάγκο κάποιας γαλλικής ομάδας, αλλά τα κατορθώματά του, ως πρώτος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανάγκασαν την ηλεκτρονική έκδοση της «L’ Equipe» να έχει πρώτο θέμα, στο πεδίο του μπάσκετ, τον Έλληνα τεχνικό.

Το αφιέρωμα των Γάλλων ξεκινά, αναφερόμενο στο δάσκαλο του Έλληνα κόουτς, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από τον οποίο πλέον ο Ιτούδης έχει, προπονητικά, χειραφετηθεί, πραγματοποιώντας καριέρα ως πρώτος προπονητής. Αφού κάνει μια μικρή αναδρομή στην πορεία του 44χρονου τεχνικού στον πάγκο του Παναθηναϊκού, η «L’ Equipe» αναφέρεται στο περσινό, απόλυτα επιτυχημένο πέρασμά του απ’ την Μπάνβιτ, με την οποία έφτασε ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος Τουρκίας και διερωτάται για το αν είναι πιθανό να δούμε τον Ιτούδη στο ΝΒΑ. 

Το αφιέρωμα κλείνει με μια αναφορά στη φιλοσοφία που φαίνεται να θέλει να περάσει στην ρωσική ομάδα ο Έλληνας προπονητής και η οποία έχεις ως βασικά στοιχεία την επιθετική άμυνα, καθώς και την ευρεία χρήση small-ball, σχημάτων δηλαδή χωρίς καθαρό ψηλό και κάποιον φόργουορντ, συνήθως, να επωμίζεται το ρόλο του σέντερ.  

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected