Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Καψόχωρας – ΑΣ Ειρηνούπολης 0-4

DSCN1869[1]Ευρεία σε έκταση νίκη, παρά τη μέτρια εμφάνιση για τον ΑΣ Ειρηνούπολης, που επικράτησε στην Καψόχωρα της τοπικής ομάδας με 4-0. 

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη έπαιξε όσο χρειαζόταν απέναντι στους “κοκκινόμαυρους” και με δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο έφτασε τις 14 νίκες στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Μπάμπη Πιπιλιάρη παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογίας και θα συνεχίσει τη μάχη του για την παραμονή στην κατηγορία.

Παρουσία αρκετών φιλάθλων και με τα…απειλητικά σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Αλεξάνδρειας, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη νίκη. Για τους γηπεδούχους το σημερινό παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, κόντρα σε έναν αντίπαλο που εκτός της ποιότητας που διαθέτει είχε και το momentum των τελευταίων εμφανίσεων και νικών. Ωστόσο οι “τζιαλορόσι” δεν ανέβασαν ταχύτητα και απλά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στα καρέ του Θυμιόπουλου.

Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό ο Γιώργος Τζεϊρανίδης, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Θυμιόπουλου, που απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Συμεωνίδη. Το πρώτο γκολ του αμυντικού των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα “άνοιξε” τον χορό των τερμάτων στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να απαντούν πέντε λεπτά αργότερα όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μπάμπη Πιπιλιάρη, στη διεκδίκηση των Δημήτρη Μαυρίδη και Τενεκετζή η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα, χτυπώντας στο κάθετο δοκάρι του Ιωακειμίδη.

DSCN1870[2]

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν στη συνέχεια το δεύτερο γκολ, είχαν την υπεροχή και στο 33′ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Κώστα Έξαρχο, ο οποίος κοντρόλαρε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Λαμπριανίδη και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση αυτή οι “κοκκινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή κ. Μαρόπουλο πως ο σκόρερ χρησιμοποίησε και το χέρι στο κοντρόλ.

Μέχρι την ανάπαυλα, η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Σκούρα (35′) και Πέτρο Πιπιλιάρη, χωρίς όμως να καταφέρουν να μειώσουν το σκορ.

Το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση και στο 58′ έφτασαν στο 3-0 από τα 11 βήματα. Ο Σαμψωνίδης έκανε το γέμισμα από το χώρο του κέντρου και μέσα στην αναμπουμπούλα που επικράτησε στην περιοχή η μπάλα σύμφωνα με τον ρέφερι κ. Μαρόπουλο βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο Κώστας Έξαρχος δεν αστόχησε “γράφοντας” το 0-3. Αυτό ήταν το 17ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα, με το οποίο “έπιασε” τον Βασίλη Παπαδόπουλο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς.

Το γκολ αυτό έδωσε το…έναυσμα για να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, με τον Γιώργο Τυριακίδη να προβαίνει σε αλλαγές στη συνέχεια ρίχνοντας στον αγώνα τους Αργυρίου, Καρυπίδη και Παρσόπουλο, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΣ Ειρηνούπολης.

Στο 72′ ο κ. Μαρόπουλος απέβαλε τον Μπάμπη Πιπιλιάρη για επικίνδυνο παίξιμο ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στη συνέχεια, το οποίο ήταν και το πιο όμορφο τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Χρήστος Καραγιάννης (επίσημη πρώτη σήμερα καθώς το ματς με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θεωρείται ως μη γενόμενο) έκανε την ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Αντώνης Κουκουράκης πραγματοποίησε την κούρσα και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

DSCN1883[1]Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Αργυρίου.

Συνθέσεις

ΑΕ Καψόχωρας : Θυμιόπουλος, Γκρίβα (85′ Εντριγκάλ), Πιπιλιάρης Γ., Πιπιλιάρης Π., Ζάγιος (70′ Σαντίδης), Βρεττός, Πιπιλιάρης Μ., Σκούρα, Μαυρίδης Μ., Πιπιλιάρης Κ. (70′ Τσαλαμπάνας), Μαυρίδης Δ.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Μανδάλης, Συμεωνίδης, Τζεϊρανίδης, Τενεκετζής, Λαμπριανίδης (74′ Αργυρίου), Σαμψωνίδης, Πέτγαζλης (62′ Παρσόπουλος), Καραγιάννης, Έξαρχος (62′ Καρυπίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected