Γ Εθνική / Τοπικά

Οπούντιος Μαρτίνου – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0 (photos)

MARTINO-ETHN2Το ντέρμπι για την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, είχε τελικά έναν πρωταγωνιστή, καθώς ο Οπούντιος Μαρτίνου στο γήπεδό του δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στον μέχρι πρότινος «συγκάτοικό» του, Εθνικό Φιλιππιάδας, επικρατώντας με το «καθαρό» 3-0.

Σαν εικόνα παιχνιδιού δεν είχαμε τις πολλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος όταν οι άμυνες έπαιξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, σε μια φάση όπου κέρδισαν πέναλτυ με τον Κόκα.

Από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο εύκολα για την ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου, που έφτασε σε μια δίκαιη νίκη με δεδομένο ότι ανέλαβε και περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι, ενώ είχε σαφώς και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Στην επανάληψη μάλιστα ο Οπούντιος σημείωσε άλλα δύο γκολ σφραγίζοντας το τρίποντο που τον διατηρεί μόνο του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά και ξεχρεώνοντας και με το παραπάνω την ήττα του πρώτου γύρου (0-2).

Οι φάσεις

14’: Σέντρα του Πέππα από αριστερά κεφαλιά του Σπυριδάκη στα χέρια του Σιαράβα.

25’: Πέναλτυ σε ανατροπή του Κόκα από το Διαμαντόπουλο, σε μπάσιμο που επιχείρησε ο επιθετικός του Οπούντιου. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Καντού και 1-0.

28’: Φάουλ με τον Διαμαντόπουλο από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Φώτης όμως αν και ανενόχλητος δε θα πιάσει όπως ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει άουτ.

37’: Πολύ ωραία Καντού και Κλωτσοτήρας άλλαξαν την μπάλα η τελική προσπάθεια όμως του Βραζιλιάνου ήταν ένα κακό σουτ που δε βρήκε στόχο.

39’: Ωραία κίνηση από τον Καντού που βρήκε χώρο να βγάλει επικίνδυνη σέντρα, προ του Πέππα όμως σωτήρια επενέβη ο Σιαράβας.

51’: Βαθιά μπαλιά του Πέππα με τον Καπό να πιάνει την κεφαλιά η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και σε κάποιο χέρι αμυντικού, στρώθηκε όμως ιδανικά στον Κλωτσοτήρα που πλάσαρε επιτυχώς τον Σιαράβα, παρά την προσπάθεια του τελευταίου (η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι από την επέμβαση του τερματοφύλακα) για το 2-0.

55’: Το Μαρτίνο θα ζητήσει πέναλτυ σε κράτημα εντός της περιοχής από τον Διαμαντόπουλο πάνω στον Καντού, ο διαιτητής όμως θα δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

MARTINO-ETHN1

60’: Εύκολο λάθος στο κέντρο από τους παίκτες του Εθνικού, έδωσε το δικαίωμα στον Πέππα να κάνει την κούρσα και να στρώσει όμορφα την μπάλα στον Καπό που με εξίσου ωραίο σουτ νίκησε τον Σιαράβα, 3-0.

65’: Σουτ του Τσακανίκα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τσίμα, ψηλά άουτ.

74’: Κόρνερ για το Μαρτίνο με τον Νικολόπουλο, πρώτη κεφαλιά από τον Τσέλλο απέκρουσε ο Σιαράβας που θα πει «όχι» και στην εξ’ επαφής προβολή του Καντού.

79’: Σουτ του Νικολόπουλου λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Συνθέσεις

Οπούντιος Μαρτίνου : Τσίμας, Κουτσούμπας, Μπαρκώσης, Σπυριδάκης, Τσέλλος, Βέλλιος, Κόκα, Πέππας, Καπός (64’ Νικολόπουλος), Κλωτσοτήρας (73’ Γκριτζάπης), Καντού (79’ Πατσαρούχας).

Στον πάγκο έμειναν, Καρανάσος, Βλάχος, Μιμιγιάννης, Νικολόπουλος.

Εθνικός Φιλιππιάδας: Σιαράβας, Γιαννούλης, Διαμαντόπουλος, Δάρδας, Μαλάτος, Γατσέλος, Φώτης, Τσακανίκας, Μπενίσκος, Κολιός Γ. (85’ Παππάς), Τσαγκαλίδης (46’ Κολιός Π.)

Στον πάγκο επίσης (είχε δηλωθεί 15αδα): Ρακόπουλος, Νικολάου

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Μαρτίνου ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Δημήτρης Μπαλάφας, αν και όπως είπε μέχρι το 50′ και πριν γίνει το 2-0 άξιζαν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Εξήρε το ήθος και το έργο του Μάκη Ζαχαρόπουλου στο Μαρτίνο, σημειώνοντας ότι είναι “υπεύθυνος” για την πολύ καλή πορεία και εικόνα του Οπούντιου. Για τη δική του ομάδα είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο ματς, ενώ είχαν και την κόπωση του ταξιδιού αφού ήρθαν αυθημέρον στο Μαρτίνο γαι το παιχνίδι.

Ευχαρίστησε τέλος για τη φιλοξενία τη Λοκρική ομάδα.

Ανταπέδωσε τα καλά λόγια στον συνάδελφό του ο Μάκης Ζαχαρόπουλος, σημειώνοντας κι εκείνος ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, ενώ όπως είπε οι παίκτες του έκαναν όλα όσα ακριβώς είχαν πει προκειμένου να ξεπεράσουν την πολύ καλή άμυνα που διαθέτει ο Εθνικός Φιλιππιάδας.

Αμφότεροι οι δύο προπονητές σημείωσαν ότι οι ομάδες τους ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά έχουν βρεθεί στη βαθμολογία, έχουν ως στόχο τη σωτηρία.

*efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P