Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Υπέταξε τον Παναιτωλικό και…γλυκοκοιτά κορυφή!

1205119Την ένατη συνεχόμενη νίκη εντός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή το απόγευμα επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0 χάρη σε γκολ του Πέτριτς στο 67′ και οι πράσινοι περιμένουν ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού για να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή και να μπουν γερά στο κόλπο του τίτλου. Ο Κροάτης μάλιστα σκόραρε για δεύτερη φορά κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου καθώς ήταν ο σκόρερ και στο ματς του πρώτου γύρου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ ο Παναιτωλικός σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να δείξει την εικόνα που είχε στα τελευταία παιχνίδια και έκανε άπαντες να μιλούν για το καλό ποδόσφαιρο που παίζει.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από το 59′ όταν ο Ρουσκουγιέδα είδε σωστά την δεύτερη κίτρινη του Σιδηρόπουλου ενώ την πρώτη κάρτα την είχε αντικρίσει στο 49′. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Αγρινίου δεν απείλησε ούτε στιγμή.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές αλλαγές σε σχέση με την επικράτηση επί του Πλατανιά καθώς οι Μπούρμπος και Πράνιτς πήραν την θέση των Τριανταφυλλόπουλου και Ατζαγκούν.

Έτσι το τριφύλλι παράταχθηκε με τους Στιλ, Μπούρμπο, Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Χουχούμη, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ, Κλωναρίδη και Πέτριτς σε ένα σχήμα 4-4-2 σε ρόμβο.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Μάκης Χάβος στηρίχθηκε στους Στεφανάκο, Μπεχαράνο, Μαλεζά, Ετζενγκέλε, Σκαρμοτσίνο, Γοδόι, Φωτάκη, Ρουσκουγιέδα, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες και Άλβες.

Το πρώτο μέρος κύλησε πολύ νωθρά και για τις δυο ομάδες που πρόσεχαν ιδιαίτερα τις άμυνες τους και πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και λιγότερο το πως θα σκοράρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές και από τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο ήταν μόλις τρεις με τον Παναθηναϊκό να έχει δυο σουτ και την ομάδα του Αγρινίου μόλις ένα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Ατζαγκούν αντί του Μπούρμπου που είχε κίτρινη κάρτα με τον Ζέκα να παίζει ως δεξί μπακ και τον Νιγηριανό να παίρνει την θέση του στον χώρο του κέντρου.

Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν περισσότερο και τις στημένες φάσεις που κέρδισαν. Στο 59′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι όταν ο Ρουσκουγιέδα είδε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Πέτριτς.

Ο Κροάτης μάλιστα ήταν αυτός που έλυσε και τον γόρδιο δεσμό σκοράροντας στο 67′ από δύσκολη θέση και γυρνώντας πολύ όμορφα μέσα στην περιοχή ύστερα από κεφαλιά του Μπεργκ.

περισσότερο ρεπορτάζ στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected