Διάφορα

Super League – Έχει ντέρμπι στο Relax!

Στην Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας… οδηγούν όλοι οι δρόμοι το απόγευμα της Κυριακής (8/2), όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στις 19:30 (Cafe “Relax”, Κεντρικής 141 Βέροια).

Αναμφίβολα η «μάχη» του «Δικέφαλου» με τους «ερυθρόλευκους» δεν αποτελεί απλά μία… αναμέτρηση, όπου στόχος είναι η βαθμολογική συγκομιδή. Το γόητρο για τον νικητή είναι μεγάλο, ανάλογη της αίγλης που δίνει ο ηττημένος, οι τεταμένες σχέσεις των δύο διοικήσεων δίνουν άλλο… αέρα στο ματς, τα όσα έγιναν στο περσινό ματς του Κυπέλλου Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο, στον επαναληπτικό των ημιτελικών, μεγαλώνουν την ένταση πάνω από τον ουρανό της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, ενώ η… εκκίνηση δεν ήταν καλή, μια και η αποστολή του Ολυμπιακού, το απόγευμα του Σαββάτου (7/2) δέχθηκε φραστική επίθεση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η τελευταία… ευκαιρία και το… καθάρισμα

Το απόγευμα της Κυριακής (8/2) οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη παίζουν με την… πλάτη στον τοίχο, μια και μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, αρχικά από τον Παναιτωλικό (2-1) στην Τούμπα και εν συνεχεία από τον ΟΦΗ (3-1) στο «Γεντί Κουλέ», ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει για τη φετινή σεζόν, μοιάζει εξαιρετικά μακριά και για την ακρίβεια, 8 βαθμούς. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αν ο «Δικέφαλος» θέλει να ελπίζει, χρειάζεται το «τρίποντο», αλλά και μια εμφάνιση που θα… σβήσει τις κακογραφίες των τελευταίων ημερών. Το κλίμα μόνο στο… ζενίθ δεν βρίσκεται στους γηπεδούχους, ωστόσο, τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και ουδείς εμφανίζεται διατεθειμένος να μπει σε νέες… περιπέτειες.

Από την άλλη, η αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε για την Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η νίκη αποτελεί… μονόδρομο για το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα. Οι «ερυθρόλευκοι» τις τελευταίες δύο αγωνιστικές αύξησαν την ψαλίδα στους 8 βαθμούς από τους διώκτες τους και σε περίπτωση που φύγουν με το «διπλό» από την Τούμπα, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό… βήμα για την διατήρηση του τίτλου στον Πειραιά, ενώ παράλληλα θα έχουν πετάξει στο καναβάτσο τον πιο… δυνατό διεκδικητή, τουλάχιστον, σύμφωνα με τα δεδομένα προ εβδομάδων. Παράλληλα, οι Πρωταθλητές θέλουν τη νίκη για να πάρουν εκδίκηση για τα όσα έγιναν στον αγώνα του Κυπέλλου το 2014, αλλά και για να την αφιερώσουν στα θύματα της Θύρας 7, όπου σήμερα ολοκληρώνονται 34 χρόνια από την τραγωδία.

Χαμόγελα για Σαλπιγγίδη

Κανονικά το «παρών» στο ντέρμπι της Κυριακής (8/2) με τον Ολυμπιακό αναμένεται να δώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αν και αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι, όλα δείχνουν πως θα είναι στην διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη, όπως και ο Στέφανος Αθανασιάδης, αλλά και οι Ρατς και Κάτσε.

Αντίθετα, εκτός «μάχης» έχουν τεθεί οι τραυματίες Τζιόλης, Μαντούρο και ο τιμωρημένος Τζανδάρης. Η αποστολή θα ανακοινωθεί την Κυριακή (8/2) μετά το χαλάρωμα που θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα. Ο Ιβάν Σαββίδης, βρέθηκε στην προπόνηση του Σαββάτου(7/2), όπου εξέφρασε την στήριξή του σε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος είναι το νέο πρόσωπο στην αποστολή των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Φράνκο Χάρα έμεινε στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους, ενώ το «παρών» δίνει και ο Ρομπέρτο, που ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Μοναδικός «πονοκέφαλος» ο τραυματίας Μποτία.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Γιαννιώτης, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Μανιάτης, Μαζουακού, Μήτρογλου, Ντοσεβί, Κασάμι, Σαντάνα, Σιόβας, Αφελάι, Διαμαντάκος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P