Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΦΑΣ Νάουσα – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 0-2 (photos+video)

DSCN5013Δεύτερη και…φαρμακερή για τον “δικέφαλο”! Οι περσινοί πρωταθλητές είναι από σήμερα Κυπελλούχοι Ημαθίας και μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησαν με 2-0 του ΦΑΣ Νάουσα, σηκώνοντας την πρώτη στη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους σε τελικό.

Οι “ασπρόμαυροι” κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο ημίχρονο έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τον τίτλο. Οι ποδοσφαιριστές παίζοντας ψυχωμένα και με άριστη τακτική συμπεριφορά (αξίζουν τα εύσημα στον Μπάμπη Πετρίδη για το στήσιμο της ομάδας), με αδιάκοπο pressing και με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα, έβαλαν δύσκολα στο φαβορί (λόγω βαθμολογικής κατάταξης στο πρωτάθλημα) και με αντεπιθέσεις “φωτιά” έφτασε στο τελικό 2-0.

Αρνητική εικόνα η παρουσία του κόσμου καθώς δεν ξεπέρασαν τους 250 οι θεατές του σημερινού αγώνα και αν προχωρήσουμε σε σύγκριση με όμορους νομούς, θα…μελαγχολήσουμε! Ο σημερινός τελικός στην Κατερίνη συγκέντρωσε πάνω από 1000 θεατές, στην Πέλλα όπου βρέθηκε και το imathiasportsnews.gr 700 ήταν περίπου όσοι παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό ενώ στα Γρεβενά (νομός μικρότερος σε πληθυσμό από την Ημαθία) συγκεντρώθηκαν στις κερκίδες 400 περίπου φίλαθλοι!

DSCN4931

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα ενώ στο τέλος, στη θέα του Κυπέλλου, επικράτησε ένας μικρός…χαμός! Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ Μαντάκη προκάλεσε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς από πλευράς παικτών και τεχνικού επιτελείου ενώ εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα συναισθήματα στο στρατόπεδο του ΦΑΣ, καθώς παίκτες και τεχνικό επιτελείο ήταν περίλυποι.

Το παρόν στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας έδωσαν (εκτός του προέδρου κ. Καραμελίδη) ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και οι Δήμαρχοι Νάουσας και Αλεξάνδρειας κ.κ. Κουτσογιάννης και Γκυρίνης.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Η απάντηση εδώ είναι ξεκάθαρη και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο θα συμφωνήσουν μαζί μας : στο πάθος αλλά και στην τακτική. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν δυνατά, πίεσαν ψηλά (ειδικά στον άξονα προκάλεσαν…ασφυξία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα) ενώ δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή παρά μόνο στο 90+3′ σε εξ επαφής σουτ του Γασπαράτου. Τακτικά οι παίκτες του “δικεφάλου” ήταν απόλυτα συνεπείς, δούλεψαν περισσότερο στα ατού των αντιπάλων και μετρίασαν σε μεγάλο βαθμό την επιθετικότητα που (δεδομένα) παρουσιάζει φέτος ο ΦΑΣ Νάουσα. Από την άλλη πλευρά, χωρίς την επιθετική τους λειτουργία αλλά και την αδυναμία κυκλοφορίας της μπάλας (με εξαίρεση το δεύτερο μέρος που είχαν την κατοχή και έπαιξαν με πολλές πάσες) οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν μέτρια εικόνα και δίκαια γνώρισαν την ήττα. Το βλέμμα πλέον στρέφεται στο πρωτάθλημα, όπου μαίνεται η μάχη της κορυφής με αντίπαλο τον ΑΣ Ειρηνούπολης και είναι εκ των πραγμάτων σίγουρο πως πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούν (κυρίως ψυχολογικά) για τη δύσκολη συνέχεια.

Το φιλμ της αναμέτρησης

8′ Σουτ του Γασπαράτου από δεξιά, αποκρούει με τα πόδια ο Θεοδώρου.

13′ Εκτέλεση πλάγιου άουτ από τον Παπατάνο, αποδέκτης της μπάλας ο Γασπαράτος, δυνατό σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

16′ Κίτρινη κάρτα Λαδάς.

30′ Σέντρα του Κούκλα από αριστερά, κεφαλιά του Χαρισούδη εξ επαφής χωρίς όμως να σημαδέψει στην εστία και η μπάλα φεύγει παράλληλα.

31′ Εκτέλεση κόρνερ του Πατατούκα, εξ επαφής κεφαλιά του Ανδρέα Μπουκλά αυτή τη φορά η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταματέλου.

44′ Κάθετη πάσα του Γιάννη Τζέπη, ο Καρατάσος “σπάει” το τεχνητό οff side αλλά το πλασέ που επιχειρεί περνά πάνω από τα δοκάρια.

45′ Σουτ του Πατατούκα, αποκρούει ο Σταματέλος και στην επαναφορά ο Χρήστος Τζέπης με νέο σουτ στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

45+1′ Κίτρινη κάρτα Σαρηγιαννίδης.

60′ Κάθετη πάσα του Καρατάσου, ο Θανάσης Κίτσας περνά και τον Σταματέλο αλλά του φεύγει το κοντρόλ και η μπάλα περνά άουτ.

62′ Σουτ του Χαρισούδη από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Σταματέλος.

90+3′ Εκτέλεση κόρνερ του Παπατάνου, αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Γασπαράτος κάνει το σουτ αλλά η μπάλα παίρνει ύψος και περνά άουτ.

90+4′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από τον άξονα, ο Θεοδώρου με υπερένταση αποκρούει σε κόρνερ.

97′ Σουτ του Λαδά έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

DSCN4967

100′ Διακοπή στο ματς κατόπιν εντολής του κ. Μαντάκη καθώς σύμφωνα με τον νέο κανονισμό εξ υφυπουργού, η ρίψη κροτίδων ή φωτοβολίδων είναι αιτία για παύση του ματς.

103′ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα του Καρατάσου, ο Θανάσης Κίτσας προλαβαίνει τον προσωπικό του αντίπαλο, προσπαθεί να περάσει και τον Σταματέλο ο οποίος τον ανατρέπει. Ο κ. Μαντάκης υπέδειξε πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο του ΦΑΣ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Μπουκλάς, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία (0-1)

104′ Αποβολή για τον Σταματέλο, ο οποίος αμέσως μετά την εκτέλεση έσπρωξε τον σκόρερ Μπουκλά ο οποίος πήγε να πάρει τη μπάλα μέσα από τα δίχτυα. Ο ΦΑΣ ολοκλήρωσε τις αλλαγές επομένως κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζήσης Βλαχοδήμος.

105′ Κίτρινη κάρτα Γιώργος Μπουκλάς.

107′ Κίτρινη κάρτα Λευτέρης Κίτσας του Π.

108′ ΓΚΟΛ! Ιδανική αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Κίτσας πέρασε εξαιρετική πάσα στον Λευτέρη Κίτσα του Δ. ο οποίος απέναντι από τον Ζήση Βλαχοδήμο θα σημαδέψει το Γ της εστίας (0-2)

118′ Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, η μπάλα δίπλα από δεξί δοκάρι του Θεοδώρου.

DSCN4932

DSCN4933

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Παρασίου. Τέταρτος διαιτητής ο κ. Μαλούτας Δ.

Συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Παπατάνος, Βλαχοδήμος Ζ., Ζούρκος, Περηφανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μουρίκι (101′ Νίκους), Σαρηγιαννίδης, Συμπεθέρης (82′ Καφές), Γασπαράτος, Πιπινίκας (46′ Βλαχοδήμος Α.)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κων.,. Λαδάς, Κούκλας, Μπουκλάς Αν. ( 66′ Κίτσας Λ.Π.), Μπουκλάς Γ., Τζέπης Γ., Καρατάσος, Τζέπης Χ. (103′ Κίτσας Λ.Δ.), Κίτσας Α., Πατατούκας, Χαρισούδης (84′ Κίτσας Σ.)

*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διαχειριστές της σελίδας του ΦΑΣ Νάουσα στο facebook που μας βοήθησαν τόσο στη LIVE κάλυψη όσο και στη βιντεοσκόπηση του σημερινού αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected