Ποδόσφαιρο

Ασία – Η Σρι Λάνκα έχασε από τους…τελευταίους του κόσμου!

bhutan-604x345Ιστορικές στιγμές ζει το Μπουτάν, μια χώρα στις παρυφές των Ιμαλαίων, καθώς σήμερα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας έγραψε ιστορία!

Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Μπουτάν κέρδισε εκτός έδρας τη Σρι Λάνκα με 1-0, κι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της χώρας στα προκριματικά Μουντιαλ και μόλις η τέταρτη στην ιστορία της!!!

Το Μπουτάν, άλλωστε, μια χώρα 700.000 ανθρώπων είναι τελευταίο στην κατάταξη της ΦΙΦΑ, βρίσκεται στην 209η θέση, και είναι και με τη βούλα η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου!

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, η ρεβάνς που θα γίνει την Τρίτη 17/3 στην πρωτεύουσα του Μπουτάν, Θίμφου, σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, αποκτά μεγάλη σημασία και στο γήπεδο αναμένεται πολύς κόσμος, σε μια χώρα, που το εθνικό σπορ είναι η… τοξοβολία!

Στα άλλα σημερινά παιχνίδια : Ανατολικό Τιμόρ – Μονγκολία 4-1, Ταϊβάν – Μπρουνέι 0-1, Ινδία – Νεπάλ 2-0, Υεμένη – Πακιστάν 3-1 και Καμπότζη – Μακάου 3-0.

Απ΄ όλα τα παιχνίδια, βέβαια, ξεχώρισε η ιστορική νίκη του Μπουτάν, που ανάγκασε και τον Ζεπ Μπλάτερ να στείλει δημοσίως τα συγχαρητήριά του!

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected