Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Ακαδημία Βέροιας 1-0 (photos)

DSCN0362

Ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της αγωνιστικής εικόνας των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, παρακολούθησαν οι 120 περίπου θεατές που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (16.00) στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας.

Σε έναν τραγικότατο αγωνιστικό χώρο, που μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί,. νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της ΑΕ Αλεξάνδρειας η οποία χάρη σε ένα τέρμα του Σωτήρη Λίτσι, πήρε τους τρεις βαθμούς και έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο (25/3 με αντίπαλο τον Νηρέα Βέροιας) βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην Α1 Ερασιτεχνική.

Από την άλλη πλευρά, η Ακαδημία Βέροιας όντας εκ φύσεως τεχνική ομάδα και έχοντας στις τάξεις της γρήγορους ποδοσφαιριστές, δεν κατόρθωσε να δείξει τα στοιχεία που την φέρνουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, επηρεασμένη σαφώς από τον ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο αλλά και από την τακτική συμπεριφορά των αντιπάλων.

DSCN0425

Το πρώτο ημίχρονο (όπως γενικότερα όλη η αναμέτρηση) ήταν μέτριο και ελάχιστες ήταν οι φάσεις που καταγράφηκαν στο μπλοκάκι. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο μισάωρο του αγώνα, όταν ο Ζερδαλής βρέθηκε μεταξύ μικρής περιοχής και του πέναλτι, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Μουχτάρη.

Η Ακαδημία απάντησε στη συνέχεια με ένα μακρινό σουτ του Ντόγου που μπλόκαρε ο Γκατζούφας, ενώ στο 35′ η ΑΕΑ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αποστόλη Λίτσι μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι κ. Βρέσκα να δείχνει “παίζετε”. Η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 42′ όταν ο Ζερδαλής επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, δεν βρέθηκε όμως κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε παράλληλα από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες έδωσαν βαρύτητα στο να κερδίσουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν κυρίως από τον άξονα να απειλήσουν τα καρέ του Μουχτάρη.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κρατούσαν καλά πίσω και με αντεπιθέσεις, επιχείρησαν να βγουν με αξιώσεις χωρίς ωστόσο να απειλούν την εστία του Γκατζούφα.

DSCN0373

Και ενώ πλέον ήταν φανερό πως όποιος πετύχαινε τέρμα, αυτός θα ήταν και ο νικητής της αναμέτρησης, ο Αναστάσης βρέθηκε στα πλάγια, “έσπασε” τη μπάλα στον Σωτήρη Λίτσι και αυτός με κίνηση πίβοτ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σημάδεψε σωστά τη γωνία της εστίας. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους συμπαίκτες του, με τον ίδιο να καταφεύγει στον πάγκο ζητώντας αλλαγή καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό.

Από το χρονικό σημείο αυτό (72′) και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση, η Ακαδημία πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να βγει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 88′ να φέρει το ματς στα ίσια, το σουτ όμως του Τάσου Γαβριηλίδη βρήκε το δοκάρι του Γκατζούφα, με τον ίδιο να τα βάζει με την…τύχη του! Δύο λεπτά αργότερα, σε ένα γέμισμα του Τάσου Γαβριηλίδη από τα πλάγια,. η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα με τον πορτιέρο της ΑΕΑ να μπλοκάρει τη μπάλα προ του Μιχαηλίδη, με τον κ. Βρέσκα να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ του αρχηγού της Ακαδημίας..

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Χ. και Μοσχόπουλο Δ.

DSCN0364

DSCN0363

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Γκατζούφας, Νικολόπουλος, Μαγγανάρης, Παπαδόπουλος, Αποστολόπουλος, Μόσχος (60′ Κίτσας), Μπάλιος, Λίτσι Σ. (72′ Χατζόπουλος), Λίτσι Α., Ζερδαλής, Γρηγοριάδης (46′ Αναστάσης).

Ακαδημία Βέροιας : Μουχτάρης, Γαβριηλίδης Χ. (78′ Γκιουλέκας), Τσαλουχίδης, Τουρατζίδης, Νταμοτζίδης, Ντόγος (72′ Κούβαρος Μ.), Καλφούντζος (87′ Σοφιανίδης), Γαβριηλίδης Τ., Μιχαηλίδης, Αργυρόπουλος, Σαμπρής.

ευχαριστούμε το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτωγραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected