Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Άγγιξε το…θαύμα η Άρσεναλ (vid)

giroud

Η Μονακό προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από 11 χρόνια, παρά την ήττα της με 0-2 από την Άρσεναλ, καθώς είχε επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο ματς του Λονδίνου.

Μετά τα τέρματα των Ζιρού και Ράμσεϊ οι “κανονιέρηδες” πήραν το “διπλό”, αλλά χρειάζονταν άλλο ένα για πρόκριση, έτσι αποκλείστηκαν στην φάση των “16” για 5η συνεχόμενη χρονιά!

Όσον αφορά στην Μονακό, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ την οδήγησε στους “8” της Ευρώπης για την 4η φορά στην ιστορία της, με την τελευταία το 2004 να έχει φτάσει στον τελικό (έχασε από την Πόρτο).

Μόνο μία φορά απείλησε στο πρώτο ημίχρονο η Μονακό, όταν στο 3ο λεπτό πλάσαρε και αστόχησε ο Ζοάο Μοουτίνιο, ενώ ο Ολιβιέ Ζιρού στο 14′ απείλησε με κεφαλιά.

Ο Γάλλος στράικερ κατάφερε τελικά στο 36′ να ανοίξει το σκορ με διπλή προσπάθεια, καθώς ο Σούμπασιτς απέκρουσε το πρώτο πλασέ του, όμως κέρδισε την κόντρα, είχε και δεύτερη ευκαιρία, στην οποία χωρίς τερματοφύλακα πλέον απέναντί του έκανε το 0-1.

Η πίεση των Άγγλων συνεχίστηκε και είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές πριν το ημίχρονο, με το σουτ του Γουέλμπεκ να εξουδετερώνει με τύχη ο πεσμένος, Αμπντενούρ, στο 38′, ενώ στο 44′ ο κοντινό πλασέ του Ζιρού μπλόκαρε ο Σούμπασιτς.

Δύο φορές απείλησε ο Μεσούτ Εζίλ, στο 53′ ο Σουμπασιτς απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Τουρκο-Γερμανού και στο 63′ ο σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο δεκάλεπτο ενδιάμεσα η Μονακό άσκησε πίεση στους Άγγλους για πρώτη φορά στο ματς.

Στο 79′ το σουτ του Γουόλκοτ χτύπησε στο δοκάρι, εν συνεχεία πήγε στον Ράμσεϊ που με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2, όμως αυτό ήταν το τελικό σκορ, η ομάδα του Ζαρντίμ άντεξε και πήρε την πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ, με ήρωα τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ντάνιελ Σούμπασιτς, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με κορυφαία επέμβαση αυτή σε κοντινή προβολή του Ζιρού στο 83′.

δείτε τις συνθέσεις και το βίντεο του αγώνα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected