Football League

Football League – Η αγωνία κορυφώνεται δύο αγωνιστικές πριν το τέλος

football leagueΔύο στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και η αυλαία στον βόρειο όμιλο αναμένεται πιο συναρπαστική από αυτόν του νότου.

Σε αντίθεση με άλλες σεζόν, η φετινή αυλαία δεν πρόκειται να χαρίσει κάποιο εισιτήριο απευθείας ανόδου. Έτσι, τα μέτωπα που είναι ανοικτά έχουν να κάνουν με τις δύο τριάδες των play off, την 4η θέση που οδηγεί στην παραμονή και στην αποφυγή του υποβιβασμού. Τα πράγματα, βέβαια, στον όμιλο του νότου έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά και ουσιαστικά το μόνο που μένει είναι να φανεί ποιος θα κερδίσει την παρουσία του και την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα χωρίς να μπει σε διαδικασία συμμετοχής στα μπαράζ.

Στον βόρειο όμιλο η τριάδα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει το Σάββατο (28/03). Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι στην αυλαία της κανονικής περιόδου θα ξεκαθαρίσει ποιος θα καταταχθεί 4ος και ποιος θα ακολουθήσει τους Φωκικό, Εθνικό Σερρών στη Γ’ Εθνική. Το flnews.gr, λοιπόν, σας παρουσιάζει τα… ανοικτά μέτωπα του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι βάσει προκήρυξης στις ισοβαθμίες το πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς, το δεύτερο είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς και το τρίτο η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

Η μάχη της 4ης θέσης

Η ΑΕΚ, η Παναχαϊκή και ο Απόλλων έχουν κερδίσει τα τρία εισιτήρια των play off. Έτσι, για την 4η θέση μάχονται τρεις ομάδες, η Ερμιονίδα, ο ΑΟ Χανιά και ο Παναιγιάλειος. Παρακάτω παρουσιάζονται τα ματς που έχουν να δώσουν οι τρεις διεκδικητές της παραμονής χωρίς μπαράζ… 

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική
4. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ) 38 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (ΕΚΤΟΣ) ΑΠΟΛΛΩΝ (ΕΝΤΟΣ)
5. ΑΟ ΧΑΝΙΑ (PLAY OUT) 36 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (ΕΚΤΟΣ) ΕΠΙΣΚΟΠΗ (ΕΝΤΟΣ)
6. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (PLAY OUT) 34 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (ΕΝΤΟΣ) ΦΩΣΤΗΡΑΣ (ΕΚΤΟΣ)

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Υπερτερεί του ΑΟΧ σε διπλή ισοβαθμία. Με ισοπαλία στο Αίγιο βγάζει εκτός διεκδίκησης τη «μαύρη θύελλα». Κανένας εκ των δύο προσεχών αντιπάλων δεν θα είναι αδιάφορος.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ

Υστερεί του Παναιγιαλείου σε διπλή ισοβαθμία, αφού έχει νικήσει 1-0 στα Χανιά και έχει ηττηθεί 2-0 στο Αίγιο. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – αδιάφορη Επισκοπή, η οποία θα υποβιβαστεί απευθείας μόνο αν κάνει δύο ήττες και παράλληλα ο Άλιμος πετύχει το απόλυτο νικών απέναντι σε Φωστήρα και ΑΕΚ.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Ακόμα και αν νικήσει την Ερμιονίδα, θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων διεκδικητών στην αυλαία, οπότε δοκιμάζεται στον Ταύρο απέναντι στον υποβιβασμένο Φωστήρα.

Η μάχη της παραμονής

Εδώ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. Ο Φωστήρας ακολούθησε και μαθηματικά τον Πανηλειακό, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Άλιμος (18 βαθμοί) θα πάρει το τρίτο εισιτήριο της Γ’ Εθνικής. Αυτό γιατί ο Ηρακλής Ψαχνών (20β.) θα τερματίσει με 23 πόντους (παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με την ομάδα του Πύργου). Έτσι, οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν στο μόνο και… απίθανο σενάριο των νικών απέναντι σε Φωστήρα (εντός) και ΑΕΚ (εκτός), προκειμένου να μπουν στα play out. Στην ισοβαθμία Ηρακλή Ψαχνών – Επισκοπής υπερτερούν οι Κρητικοί.

ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ

Η μάχη της ανόδου

Ο Ηρακλής έχει κερδίσει εδώ και καιρό τη συμμετοχή του στα play off, όπως και την κατάκτηση της 1ης θέσης. Οι Ολυμπιακός Βόλου, Λαμία έχουν σαφές προβάδισμα και ουσιαστικά πρέπει να πέσουν θύματα εκπλήξεων για να χάσουν τα άλλα δύο εισιτήρια. Μαθηματικές μόνο ελπίδες έχουν οι ΑΕΛ, Ζάκυνθος.

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (PLAY OFF) 42 ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ (ΕΚΤΟΣ) ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΚΤΟΣ)
3. ΛΑΜΙΑ (PLAY OFF) 42 ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (ΕΝΤΟΣ) ΡΕΠΟ
4. ΑΕΛ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ) 39 ΖΑΚΥΝΘΟΣ (ΕΝΤΟΣ) ΗΡΑΚΛΗΣ (ΕΚΤΟΣ)
5. ΖΑΚΥΝΘΟΣ (PLAY OUT) 36 ΑΕΛ (ΕΚΤΟΣ) ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Υπερτερεί της Λαμίας σε ισοβαθμία (έχει καλύτερη επίθεση), αλλά και της ΑΕΛ (δύο νίκες). Με μία νίκη στις δύο προσεχείς αγωνιστικές «κλειδώνει» τη συμμετοχή στα play off.

ΛΑΜΙΑ

Με νίκη σε βάρος του Απόλλωνα 1926 παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Ακόμα και αν η ΑΕΛ κάνει το απόλυτο των νικών, η ομάδα τη Φθιώτιδας υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία με μία νίκη και μία ισοπαλία.

ΑΕΛ

Έχει το πιο δύσκολο έργο, αφού ελπίζει μόνο σε στραβοπατήματα των Ολυμπιακού Βόλου, Λαμίας και παράλληλα η ίδια να κάνει το απόλυτο απέναντι σε Ζάκυνθο και Ηρακλή. Αν παραχωρήσει ισοπαλία στην ομάδα του Ιονίου, θα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία στο φινάλε και έτσι θα μπει στα μπαράζ παραμονής. Σε περίπτωση νίκης σε βάρος της Ζακύνθου θα είναι σίγουρα 4η.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ουσιαστικά παλεύει για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Έχει νικήσει στον πρώτο γύρο την ΑΕΛ, οπότε θέλει να πάρει τουλάχιστον τον πόντο, ώστε στην αυλαία να νικήσει τον Πιερικό εντός έδρας και παράλληλα να ελπίζει σε ήττα των «βυσσινί» στο Καυτανζόγλειο.

Η μάχη της παραμονής

Ο Εθνικός Σερρών ακολούθησε τον Φωκικό στη Γ’ Εθνική και η μόνη εκκρεμότητα στην ουρά είναι η 3η ομάδα που θα υποβιβαστεί απευθείας. Το πρόγραμμα των υποψήφιων δείχνει ότι ο Αγροτικός Αστέρας με τον Απόλλωνα 1926 έχουν το πιο δύσκολο έργο, αφού στην αυλαία θα αναμετρηθούν στην Καλαμαριά. Μαθηματικά, βέβαια, ακόμα και ο 7ος Αιγινιακός δεν έχει εξασφαλιστεί.

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική
7. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (PLAY OUT) 27 ΡΕΠΟ ΦΩΚΙΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ)
8. ΠΙΕΡΙΚΟΣ (PLAY OUT) 27 ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΝΤΟΣ) ΖΑΚΥΝΘΟΣ (ΕΚΤΟΣ)
9. ΤΥΡΝΑΒΟΣ (PLAY OUT) 26 ΦΩΚΙΚΟΣ (ΕΚΤΟΣ) ΕΘΝ. ΣΕΡΡΩΝ (ΕΝΤΟΣ)
10. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (PLAY OUT) 25 ΗΡΑΚΛΗΣ (ΕΝΤΟΣ) ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (ΕΚΤΟΣ)
11. ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ) 25 ΛΑΜΙΑ (ΕΚΤΟΣ) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤ. (ΕΝΤΟΣ)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Έχει να δώσει μόλις ένα παιχνίδι, αλλά αυτό θα είναι στην αυλαία απέναντι στον υποβιβασμένο Φωκικό. Ακόμα και στο ακραίο σενάριο της ισοβαθμίας, υπερτερεί και του Αγροτικού Αστέρα και του Απόλλωνα 1926.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Υπερτερεί και αυτός στην ισοβαθμία με Αγροτικό Αστέρα ή Απόλλωνα 1926. Εάν οι δύο τελευταίες χάσουν από Ηρακλή και Λαμία αντίστοιχα, τότε θα του είναι αρκετή και μία ισοπαλία με την Αναγέννηση Καρδίτσας εντός έδρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα από τους διεκδικητές της παραμονής μέσω play out, αφού δοκιμάζεται απέναντι σε ομάδες που έχουν υποβιβαστεί. Υστερεί στην ισοβαθμία με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ στο σενάριο της ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα 1926 θα παίξει ρόλο η καλύτερη επίθεση.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο πόντος στη Ζάκυνθο τον κράτησε ζωντανό. Έχει, ωστόσο, δύσκολο πρόγραμμα, ενώ έχει παραχωρήσει εντός έδρας ισοπαλία στον Απόλλωνα 1926, στην έδρα του οποίου δοκιμάζεται στην αυλαία.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926

Εάν ηττηθεί από τη Λαμία, τότε ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς Αγροτικός Αστέρας – Ηρακλής, οι Πόντιοι θα θέλουν μόνο νίκη στην αυλαία για να μπουν στα μπαράζ. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected