Κατηγορίες
Super League 1

ΟΦΗ – Ο ορατός κίνδυνος να αφανιστεί ως σύλλογος!

ImageHandlerΜε αφορμή την πρόθεση που εκφράζεται από διάφορα αρμόδια ή αναρμόδια χείλη στον ΟΦΗ, περί οικειοθελούς υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική προκειμένου να τεθεί η ΠΑΕ σε εκκαθάριση και να δημιουργηθεί νέα και «καθαρή» εταιρία, όπως έκαναν η ΑΕΚ, ο Άρης, η Λάρισα και άλλοι σύλλογοι, το SDNA έψαξε και βρήκε τα σενάρια που συζητούνται εδώ και αρκετό ώστε να τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο σε αυτή την πρακτική, που απ’ ότι φαίνεται παίρνει διαστάσεις επιδημίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώτα απ’ όλα, να σημειωθεί το κυριότερο: για τη θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου σε αυτό το καθεστώς, υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων σε UEFA, FIFPro, ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού!

Περιορισμοί τύπου ποινής

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, αποτελεί ειλημμένη απόφαση να τεθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί για τις ομάδες που επιλέγουν αυτό το δρόμο, με τη μορφή ενός «τιμωρητικού» μέτρου.

Οι περιορισμοί θα είναι:

Α) Να μένει η ομάδα υποχρεωτικά για 3 χρόνια στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και να μην μπορεί να επανέρχεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα μέσα σε ένα χρόνο, στην περίπτωση που κερδίσει με την πρώτη χρονιά την άνοδο. Ως εναλλακτική επιλογή (που είναι ακόμα υπό συζήτηση αν θα ισχύσει), η ομάδα θα ξεκινάει από το τοπικό της πρωτάθλημα και όχι από τη Γ’ Εθνική, έχοντας όμως την ευχέρεια να ανεβαίνει κατηγορίες κάθε χρόνο (αν κερδίζει τις ανόδους).

Β) Με την ίδρυση νέας εταιρίας όταν επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, να αλλάζει υποχρεωτικά το όνομα της ομάδας.

Γ) Με την ίδρυση νέας εταιρίας όταν επανέλθει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, να αλλάζει υποχρεωτικά και το έμβλημα της ομάδας!

περισσότερο ρεπορτάζ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected