Γ Εθνική / Τοπικά

Κοζάνη – Δωτιέας Αγιάς 2-1 (video)

14-15-25h-koz-agi-fash1-640x360Νίκη παραμονής με 2-1 πήρε η Κοζάνη απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ Εθνικής που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες ακριβώς πάνω στη γραμμή του υποβιβασμού πριν την έναρξη του αγώνα.

Με την νίκη της αυτή η Κοζάνη πήρε προβάδισμα τριών πόντων από τον Δωτιέα ενώ υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία καθώς το πρώτο παιχνίδι στην Αγιά είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Δωτιέα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο το προβάδισμα που πήρε η Κοζάνη στο 54′ (Αλιατίδης) εξανεμίστηκε πέντε λεπτά αργότερα (Κουβελάς 59′) αλλά οι Κοζανίτες κατάφεραν να πάρουν την νίκη μ” ένα όμορφο γκολ του Μπιμπίρη στο 77′.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αγχωμένες λόγω της κρισιμότητας και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Η Κοζάνη ήταν γενικά καλύτερη, ο Δωτιέας είχε ένα καλό διάστημα αμέσως μετά την ισοφάριση όπου πίεσε τους γηπεδούχους χωρίς όμως να καταφέρει την ανατροπή.

Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη ζήτησε ένα πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Κόκκα στον Δούμα στο 10′ και είχε κάποιες μικροευκαιρίες χωρίς όμως να πιάσει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Ο Δωτιέας είχε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 40′ όταν ο Τσατσαλίδης από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά, ο Σταματόπουλος απέκρουσε με υπερένταση και στην επαναφορά ο Τσατσαλίδης έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξε στο σκορ στο 54′ μετά από φάουλ του Γιάννη Τσικόπουλου και δυνατό κοντινό σουτ του Μανώλη Αλιατίδη.

Στο 59′ ο Δωτιέας ισοφάρισε όταν ο Κουβελάς βρήκε τον Κατσίκη μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κουβελάς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 77′ η Κοζάνη σημείωσε το νικητήριο γκολ όταν ο Θωμάς Μπιμπίρης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, την άλλαξε ωραία με τον Γιάννη Τσικόπουλο, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αποστόλης Ηλίας της Κοζάνης.

Το πρόγραμμα της Κοζάνης είναι ευνοϊκό τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές καθώς θα πάρει δύο παιχνίδια άνευ αγώνος (Πυρσό και Λευκάδια) ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται το υποβιβασμένο Μακροχώρι.

Με νίκη επί του Εθνικού Φιλππιάδας στην έδρα της την 27η αγωνιστική (στις 26-5-2015) η Κοζάνη λογικά θα εξασφαλίσει την παραμονή.

Κόκκινη κάρτα: Ηλίας (ΚΟΖΑΝΗ) με δύο κίτρινες.

Συνθέσεις

Κοζάνη : Σταματόπουλος, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Καραμπατζάκης, Γιάννης Τσικόπουλος, Ηλίας Τσικόπουλος, Δούμας (82′ Δημ. Παπαδόπουλος), Χαματάϊ (70′ Ζυγκερίδης), Δρόσος (87′ Συμεωνίδης).

Δωτιέας Αγιάς : Σταυράκης, Λάϊος (78′ Ουέλιγκτον), Μπαρούτας, Κόκκας (84′ Κράββαρης), Τσακάλι, Πετρουτζέλης, Τσατσαλίδης, Ντάκουλας (57΄Κατσίκης), Δημολιός, Τσιρογιάννης, Κουβελάς.

F.C. Kozani

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected