Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Οι τρεις ομάδες που…μαδούν τη μαργαρίτα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα πέσω, δεν θα πέσω, θα πέσω, δεν θα πέσω… σιγοτραγουδούν ήδη τέσσερις ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής, που εμπλέκονται πλέον στα σενάρια υποβιβασμού, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Η φετινή ιδιομορφία των πολλών ομάδων που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία, έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα το ποιες και πόσες θα είναι αυτές που θα παραμείνουν αλλά και ποιες θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο στην Α2 Ερασιτεχνική.

Το μόνο δεδομένο που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ο οριστικός υποβιβασμός για τους ΠΑΟΚ Κουλούρας, Φίλιππο Μέσης, ΑΕ Καψόχωρας και Εθνικό Κλειδιού ξεκαθαρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πεντάδα που οριστικά χάνουν την κατηγορία καθώς εκτός των τριών που προβλέπει η προκήρυξη, δύο ακόμη αποχαιρετούν την κατηγορία καθώς υποβιβάζονται από τη Γ Εθνική το Μακροχώρι και τα Λευκάδια.

Εκτός αυτών, η ομάδα που θα τερματίσει στην 11η θέση της βαθμολογίας, θα…ζει με την αγωνία μέχρι τις 31/5 όταν και θα ολοκληρωθούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική και σε περίπτωση που ο πρωταθλητής μας δεν καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, τότε μία ακόμη ομάδα υποβιβάζεται στην Α2.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί πως 3+1 είναι αυτές που βρίσκονται στον…κυκεώνα του υποβιβασμού. Σε πιο πλεονεκτική θέση και με 40 βαθμούς βρίσκεται ο Αχιλλέας Νάουσας, που μια ισοπαλία στα δύο παιχνίδια είναι αρκετός, αν και αντιμετωπίζει ομάδες που βρίσκονται στο “καυτό” γκρουπ (Αγροτικό Αστέρα εντός, Άτλα Ζερβοχωρίου εκτός).

Ακολουθεί ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος με τη πολύ σημαντική νίκη στο Κλειδί έφτασε τους 37 βαθμούς και μεταβαίνει το Σάββατο στο Γιαννακοχώρι για ακόμη έναν “τελικό”. Δυσκολότερο ωστόσο θα είναι το έργο των “πρασίνων” την τελευταία αγωνιστική, όταν και θα μεταβεί στη Νάουσα για να αντιμετωπίσει τον ΦΑΣ που ωστόσο θα είναι αδιάφορος βαθμολογικά καθώς ο πρωτοπόρος ΑΣ Ειρηνούπολης με νίκη στη Κουλούρα κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο.

Στην 11η θέση βρίσκεται ο Άτλας Ζερβοχωρίου, που την Μεγάλη Τετάρτη υποδέχεται στο εξ αναβολής παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής την ΑΕ Χαρίεσσας και με νίκη πλησιάζει στον έναν βαθμό τον Αγροτικό Αστέρα ενώ ταυτόχρονα βάζει…δύσκολα στον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου που ακολουθεί με 32 βαθμούς. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη υποδέχεται στις 18/4 την ήδη υποβιβασμένη ΑΕ Καψόχωρας ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της και πάλι εντός με τον Αχιλλέα Νάουσας.

Τέλος, σε πιο δύσκολη βαθμολογικά θέση βρίσκεται ο Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου που την επόμενη αγωνιστική μεταβαίνει στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο και στο φινάλε της σεζόν υποδέχεται τον ουραγό ΠΑΟΚ Κουλούρας. Για το συγκρότημα του Δημήτρη Γιουρόπουλου, το γκολ του Δημήτρη Πέικου στο 90+4΄της αναμέτρησης με τη Νάουσα ίσως αποδειχτεί μοιραίο και δείτε παρακάτω γιατί :

Εκτίμηση βαθμών :

Αχιλλέας Νάουσας (40 βαθμοί) : 41-43

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (37 βαθμοί) : 37-39

Άτλας Ζερβοχωρίου : (33 βαθμοί) : 40-42

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : (32 βαθμοί) : 36-38 βαθμοί

Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας, δείτε τα αποτελέσματα :

Αχιλλέας Νάουσας : με Αγροτικό Αστέρα (1-1), με Άτλα Ζερβοχωρίου (3-0) με Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου (0-1, 5-0)

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας : με Άτλα Ζερβοχωρίου (3-0, 3-1), με Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου (0-1, 4-1)

Άτλας Ζερβοχωρίου : με Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου (1-1, 0-2)

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected