Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γερμανία – Η μεγάλη κλάση του Νόιερ και ο πρόωρος τελικός (vid)

002047Με νύχια και με δόντια προκρίθηκε στα ημιτελικά του DFB Pokal η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έπαιξαν στην «ρώσικη ρουλέτα» το εισιτήριο και με φύλακα άγγελο τον Μάνουελ Νόιερ, που απέκρουσε την εκτέλεση του Ντρίμιτς, ήταν αυτοί που τελικά χαμογέλασαν (0-0 κ.α, 5-3 πεν.).

Άνοστο ματς στο Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, που είχε να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα και Σβαϊνστάιγκερ, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσεκτική, ενώ ούτε και οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ιδιαίτερα. Μετά λοιπόν από ένα πρώτο 45λεπτο με λίγες φάσεις οι Βαυαροί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε λανθασμένα ως φάουλ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τις «ασπιρίνες», που είχαν στην ενδεκάδα τους και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (μπήκε στο 90’), να είναι ελαφρώς καλύτερες και να αναγκάζουν τον Νόιερ σε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις. Γκολ δεν μπήκε ούτε και στα δύο δεκαπεντάλεπτα και το εισιτήριο κρίθηκε στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις:
0-1 Μίλερ
0-1 Νρμιτς (χαμένο-Νόιερ)
0-2 Λεβαντόφσκι
1-2 Μπέντερ
1-3 Αλόνσο
2-3 Κάστρο
2-4 Γκέτσε
3-4 Τσαλχάνογλου
3-5 Αλκάνταρα

H κλήρωση έφερε πρόωρο τελικό!

Λίγη ώρα μετά την δύσκολη πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι, ήρθαν τα ακόμα πιο… ωραία! Διότι η κληρωτίδα έφερε έναν πρόωρο… τελικό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, αφού οι Βαυαροί θα τεθούν αντιμέτωποι με την Ντόρτμουντ για μια θέση στον… ήλιο.

Ο αγώνας που είναι νοκ-άουτ, θα διεξαχθεί στην «Allianz Arena», καθώς η ομάδα του Γκουαρντιόλα στάθηκε… τυχερή σ’ αυτό το κομμάτι, είτε στις 28, είτε στις 29 Απριλίου. Το άλλο ζευγάρι από όπου θα προκύψει ο έτερος φιναλίστ του Βερολίνου είναι ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ-Μπίλεφελντ (που έκανε την μεγάλη έκπληξη πετώντας εκτός την Γκλάντμπαχ).

Η Μπάγερν φυσικά είναι πολυνίκης της διοργάνωσης με 17 κατακτήσεις (δύο σερί), 3 έχει η Ντόρτμουντ, ενώ οι «λύκοι» έχουν βρεθεί μια φορά σε τελικό, δίχως να σηκώσουν το τρόπαιο.

πηγή

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected