Basket

Ευρωλίγκα – Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός με…βόμβα Πρίντεζη!

spanoulis_olympiacosΜε μπάζερ-μπίτερ τρίποντο του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός νίκησε 71-68 την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης!

Αυτή τη φορά η Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένη να παίξει πολύ καλή άμυνα και να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην τακτική “μαρκάρουμε στα όρια του φάουλ”. Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν έτσι ανοιχτά σουτ και έσπασαν τα καλάθια από τη γραμμή του τριπόντου, την ίδια που οι Καταλανοί έβρισκαν λύσεις από τον Αμπρίνες (11-14, 16-17).

Η είσοδος στο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο χάρισε ακόμη ένα επιθετικό όπλο στην Μπαρτσελόνα που από το 25-25 έκανε σερί 12-4 για να φτάσει στο 29-37 του ημιχρόνου. Σ’ αυτό το διάστημα ο Λα Μπόμπα έπαιξε καταλυτικό ρόλο με 5 πόντους που πλήγωσαν πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ημίχρονο με 1/9 τρίποντα και τον Σπανούλη μόλις στους 3 πόντους κάτι που σήμαινε ότι υπήρχε οξύ επιθετικό πρόβλημα.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε το χάντικαπ ακόμα και στους 10 πόντους (29-39) αλλά με υπομονή ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά την άμυνά τους ενώ στην επίθεση ο Πέτγουεϊ και ο Σπανούλης έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις. Με καλάθι του V-Span μάλιστα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 50-49 πριν ο Τόμιτς ισοφαρίσει για το 50-50 στην αυλαία της τρίτης περιόδου.

https://vine.co/v/ea295r7iPiE

περισσότερο ρεπορτάζ και οι πόντοι στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected