Κατηγορίες
Basket

“Ιτούδης, ο γιατρός του αθλητισμού”. Ποιος το είπε;

ImageHandlerΗ ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη θα διεκδικήσει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από επτά χρόνια και η Euroleague ανέλυσε το προφίλ του 45χρονου Ελληνα προπονητή. 

Η Euroleague μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παρουσιάζει τους προπονητές των μονομάχων (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης) του Final Four και για στο αφιέρωμά της για τον «τιμονιέρη» της «ομάδας του στρατού» αναφέρει πως «ο Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ΤΣΣΚΑ, διανύει την πρώτη του σεζόν ως χεντ κόουτς σε ομάδα της Euroleague, αλλά δεν είναι πρωτάρης. Για 13 ολόκληρα χρόνια, από το 1999 έως το 2012, ήταν βοηθός στον Παναθηναϊκό και βοήθησε την τότε ομάδα του να φτάσει πέντε φορές στην κορυφή της Euroleague, κατέκτησε έντεκα φορές το ελληνικό πρωτάθλημα και επτά φορές το Κύπελλο Ελλάδας. Την πρώτη του σεζόν στην ΤΣΣΚΑ, οδήγησε την ομάδα του σε ρεκόρ 25-3 στην Ευρωλίγκα. Οι αμφιβολίες για τις τεράστιες ικανότητες του Ιτούδη πάνω στην τακτική ήταν ελάχιστες λόγω της συνύπαρξής του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς».

Επίσης, τονίζεται πως «ο Ιτούδης έχει καταφέρει να διαχειρίζεται το υλικό του στην ΤΣΣΚΑ με ευκολία και κάτω από τις οδηγίες του η ΤΣΣΚΑ έκανε μία από τις καλύτερες επιθετικές σεζόν στην ιστορία της Eurloeage. Ο μέσος όρος της ομάδας στο index με 106.9 κατά μέσο όρο είναι η δεύτερη καλύτερη απόδοση όλων των εποχών!

Αναφέρεται επίσης πως «ο Ιτούδης κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γιατρός του αθλητισμού. Εχει κάνει μεταπτυχιακό στην Φυσική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ», αλλά και πως «μετά την αποχώρηση του ίδιου και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό το 2012, ο Ιτούδης περίμενε για ένα χρόνο πριν συμφωνήσει με την Μπάνβιτ, την οποία οδήγησε στην ιστορική για εκείνη πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του τουρκικού πρωταθλήματος. Τώρα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει στόχο να κατακτήσει το πρώτο του στέμμα στην Euroleague ως χεντ κόουτς».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected