Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Οι αλλαγές σε λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και η αναμονή από UEFA

infantinoΟ Υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, απέσυρε τη λέξη “εσωτερικές” από το επίμαχο άρθρο 15, όπως ήταν η επιθυμία της UEFA και της FIFA, ώστε να μην υπάρξει ποδοσφαιρικό Grexit και να συνεχίσουν οι ομάδες μας να αγωνίζονται στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Ιωάννης Γκιόκας του ΚΚΕ, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Κοντονή, λέγοντας πως έκανε οπισθοχώρηση και γι’ αυτό το Κόμμα του θα καταψηφίσει το άρθρο: ”Θέσαμε μια προϋπόθεση, να μην αλλάξει το άρθρο 15. Και άλλαξε. Δεν είναι θέμα εννοιών. Προκύπτει η εικόνα ότι νομοθετεί η UEFA. Είναι η εκδοχή της UEFA που επικράτησε.

Προτίμησε το δεύτερο δρόμο, παρά τη στήριξή μας. Προβλέπουμε ότι είναι εικόνες από το μέλλον για τη μεγάλη διαπραγμάτευση. Η θέση μας στο άρθρο 15 είναι άρθρο καταψήφισης”.

Ύστερα απ’ αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε πως το Κόμμα του αποσύρει την ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 15, διατηρώντας την για το άρθρο 5, για το οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω του Παύλου Χαϊκάλη διατηρούν ενστάσεις: “Στο άρθρο 5 είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η φράση ‘τριετή θητεία’ είναι που δεν επιθυμεί η ΕΠΟ και η UEFA”.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: ”Αυτό που μας διαβάσατε κ. Υπουργέ δεν απέχει να φέρει τη χρυσή τομή στο άρθρο 15. Αλλά στο άρθρο 5 υπάρχει αντισυνταγματικότητα. Το ζήτημα έχει συζητηθεί με το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου; Έχει την αποδοχή των δικαστικών αρχών του τόπου; Αυτό που έχω μπροστά μου δεν μου επιτρέπει να το ψηφίσω”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected